Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bilanț RE/MAX: tranzactii de 19 mil. euro

RE/MAX România a intermediat în 2015 cca. 300 de tranzacţii imobiliare în valoare totală de 19 milioane de euro. În acest context, comisioanele totale încasate de companie au ajuns la cca. 1 milion de euro.

“În 2015, cele 15 birouri din reţeaua RE/MAX România aflate în oraşele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrița, Brașov, Suceava, Bacău, Sibiu și București au intermediat cca. 300 de tranzacţii. De departe, birourile din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Braşov au fost cele care au avut cele mai multe intermedieri, acest lucru datorându-se atât potenţialului fiecărei din pieţe, dar şi faptului că birourile din aceste oraşe erau deschise de mai mult de un an şi aveau deja o tradiţie în zonă”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.
Potrivit afirmaţiilor sale, 80% din tranzacţiile încheiate anul trecut au fost vânzări, iar restul de 20% au reprezentat închirieri.

Raportat la tipul de proprietăţi tranzacţionate, 80% au fost pe segmentul rezidenţial, unul din sectoarele pieţei ce a înregistrat o evoluţie pozitivă în anul anterior. Restul au fost reprezentate, în proporţie de 15%, de proprietăţi office şi comerciale, iar 5% de terenuri.

“În ceea ce priveşte proprietăţile rezidenţiale tranzacţionate de birourile RE/MAX, cea mai mare parte – 75% – au fost apartamente, iar restul de 15% case cu o valoare peste media pieţei”, a subliniat Răzvan Cuc.

Top 3 cele mai mari tranzacţii intermediate

În ceea ce priveşte valoarea, RE/MAX România a înregistrat anul trecut o serie de tranzacţii importante. Printre acestea se numără un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară în valoare de peste 1 milion de euro. Acesta este situat în zona Clujului şi a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar.

De asemenea, anul trecut compania a gestionat vânzarea a mai multe locuinţe cu o valoare de peste 500.000 de euro.

“Un alt proiect interesant pentru RE/MAX România a fost vânzarea, în parteneriat cu RE/MAX Austria, a unui apartament de 2 camere în Viena, în valoare de 435.000 euro. Acesta a fost vândut de un client român, iar întregul proces a durat cca. 2 luni”, a mai completat Răzvan Cuc.

Planuri de viitor

După ce anul 2015 a fost încheiat cu un număr de 15 birouri, 101 agenţi şi un business din comisioane de cca. 1 milion de euro, pentru 2016 Răzvan Cuc mizează pe o creştere constantă. Astfel, anul acesta compania estimează atingerea unui număr total de 24 de birouri, 165 de agenţi şi un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzacţii. „În acest an, ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de birouri din București, însă nu excludem nici principalele oraşe din ţară precum Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau Timișoara”, a încheiat Răzvan Cuc.

Despre RE/MAX

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri şi peste 100.000 de agenţi afiliaţi în 95 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 31 de ţări, cu 1.500 birouri şi 14.000 de agenţi, continuând să se extindă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lindab: tendinte globale care influenteaza viitorul constructiilor

Articolul următor

Peste 3.900 angajati in cladirile Palas Iasi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share