Importate Real Estate

Bilanț RE/MAX: tranzactii de 19 mil. euro

RE/MAX România a intermediat în 2015 cca. 300 de tranzacţii imobiliare în valoare totală de 19 milioane de euro. În acest context, comisioanele totale încasate de companie au ajuns la cca. 1 milion de euro.

“În 2015, cele 15 birouri din reţeaua RE/MAX România aflate în oraşele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrița, Brașov, Suceava, Bacău, Sibiu și București au intermediat cca. 300 de tranzacţii. De departe, birourile din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Braşov au fost cele care au avut cele mai multe intermedieri, acest lucru datorându-se atât potenţialului fiecărei din pieţe, dar şi faptului că birourile din aceste oraşe erau deschise de mai mult de un an şi aveau deja o tradiţie în zonă”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România.
Potrivit afirmaţiilor sale, 80% din tranzacţiile încheiate anul trecut au fost vânzări, iar restul de 20% au reprezentat închirieri.

Raportat la tipul de proprietăţi tranzacţionate, 80% au fost pe segmentul rezidenţial, unul din sectoarele pieţei ce a înregistrat o evoluţie pozitivă în anul anterior. Restul au fost reprezentate, în proporţie de 15%, de proprietăţi office şi comerciale, iar 5% de terenuri.

“În ceea ce priveşte proprietăţile rezidenţiale tranzacţionate de birourile RE/MAX, cea mai mare parte – 75% – au fost apartamente, iar restul de 15% case cu o valoare peste media pieţei”, a subliniat Răzvan Cuc.

Top 3 cele mai mari tranzacţii intermediate

În ceea ce priveşte valoarea, RE/MAX România a înregistrat anul trecut o serie de tranzacţii importante. Printre acestea se numără un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară în valoare de peste 1 milion de euro. Acesta este situat în zona Clujului şi a fost cumpărat de un dezvoltator imobiliar.

De asemenea, anul trecut compania a gestionat vânzarea a mai multe locuinţe cu o valoare de peste 500.000 de euro.

“Un alt proiect interesant pentru RE/MAX România a fost vânzarea, în parteneriat cu RE/MAX Austria, a unui apartament de 2 camere în Viena, în valoare de 435.000 euro. Acesta a fost vândut de un client român, iar întregul proces a durat cca. 2 luni”, a mai completat Răzvan Cuc.

Planuri de viitor

După ce anul 2015 a fost încheiat cu un număr de 15 birouri, 101 agenţi şi un business din comisioane de cca. 1 milion de euro, pentru 2016 Răzvan Cuc mizează pe o creştere constantă. Astfel, anul acesta compania estimează atingerea unui număr total de 24 de birouri, 165 de agenţi şi un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzacţii. „În acest an, ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de birouri din București, însă nu excludem nici principalele oraşe din ţară precum Cluj-Napoca, Iași, Constanța sau Timișoara”, a încheiat Răzvan Cuc.

Despre RE/MAX

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 6.300 de birouri şi peste 100.000 de agenţi afiliaţi în 95 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 31 de ţări, cu 1.500 birouri şi 14.000 de agenţi, continuând să se extindă.

Related posts

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Robert Bloancă

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

Clujenii de la ACI mizează pe afaceri de 35,5 mil. euro

Stefana Muresan

Liebrecht & wooD announces Liziera de Lac, the most ambitious residential project in S-E Bucharest, which offers a life in the middle of nature and avant-garde urban facilities | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

New fares encourage to international travels by LOT

Ionut Oprea

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

Dezvoltarea industriala a anului

Transilvania Business

Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Centric IT, extindere in Palas Iasi

Transilvania Business

Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, 90 de ani de existență

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Optim Project Management deschide un birou in Sofia

Ionut Oprea

Cum afectează noua realitate economică managementul creditului.

Rezultate negative record pentru hotelurile din România. Pandemia și restricțiile au prăbușit cererea din partea turiștilor străini.

Papuc Irina

Creșteri semnificative pentru magazinele on-line

Ubisoft închiriază 30.000 mp în J8 Office Park al Portland

Ionut Oprea

Ansamblu rezidențial în stil toscan, la Arad

Stefana Muresan

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

CBRE se mută în Aviatorilor 8

redactia

Banat – un an bun pentru centre logistice

Nora Dumitrescu

Bostan Junior, oferte atractive de apartamente în Târgu-Mureș

redactia

Exact Systems a devenit furnizor autorizat de servicii de control al calității pentru producătorul Automobile Dacia

Stefana Muresan

ROMANIAN AGRIBUSINESS CONFERENCE

Transilvania Business

Leave a Comment