Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reducerea sancțiunilor pentru fermierii care greșesc

Comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan, a prezentat zilele trecute membrilor Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European propunerile sale de simplificare a politicii agricole comune. Punctul central al pachetului de simplificare face referire la sistemul de penalizare pentru majoritatea platilor directe.

Pachetul de simplificare prezentat este format din trei elemente complementare.

In primul rand, verificarile preliminare ale cererilor de ajutor ar permite fermierilor sa faca corectii la cererile lor de ajutor intr-o perioada de pana la 35 de zile de la data finala de depunere, fara sanctiuni.

In al doilea rand, sistemul de sanctiuni pentru platile directe va fi simplificat. Intrucat sistemul actual de calculare a penalitatilor se bazeaza pe diferite categorii care pot duce la sanctiuni mai mult decat duble fata de ceea ce este declarat peste in cererile de ajutor, diferitele categorii vor fi inlocuite cu o sanctiune simpla, care este de 1,5 ori mai mare decat zona supra-declarata.
 
Acest nivel redus de sanctiuni, odata aprobat, s-ar aplica pentru 2016. Micile supra-declaratii, care sunt de pana la 3 la suta din suprafata declarata sau 2 hectare ar continua sa nu fie penalizate.

In al treilea rand, va fi introdus un sistem de „Cartonas Galben” pentru prima abatere. In cazul in care supra-declaratia este minora, adica sub 10% din suprafata determinata, sanctiunea administrativa va fi injumatatita.
 Fermierii care au primit un cartonas galben vor fi inregistrati si vor fi supusi unui control la fata locului in anul urmator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AFROJACK SI HARDWELL - headlineri la UNTOLD

Articolul următor

Limita e imaginaţia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share