Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

513 produse agricole tradiționale atestate oficial

In anul 2015, 204 atestate pentru „produse traditionale” au fost acordate de Ministerul Agriculturii, totalul acestora ajungand astfel la 513. Dublarea, aproape, a numarului a avut loc in baza schimbarii legislatiei aferente prin  Ordinul 724/2014.

Elaborarea acestui act normativ a avut drept scop diferentierea clara dintre un produs traditional si unul industrial. In acest sens, legislatia in vigoare defineste produsul traditional, restrictioneaza capacitatile de productie, fiind introduse prevederi referitoare la operatiuni efectuate manual.

De asemenea, se defineste caietul de sarcini si sunt introduse prevederi referitoare la date, inscrisuri, referinte bibliografice cu privire la vechimea produsului care trebuie sa demonstreze transmiterea unei traditii de la o generatie la alta.

O alta noutate adusa de Ordinul 724/2014, fata de legislatia anterioara este logo-ul dedicat produselor traditionale, care trebuie inscriptionat pe eticheta produsului, precum si introducerea modelului-tip de ATESTAT PRODUS TRADITIONAL, care se afiseaza la locul de comercializare al produsului….mai multe pe finantariagricole

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

15 milioane de euro pentru RNDR

Articolul următor

Prima cladire din Oregon Park, inchiriata integral

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share