Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GastroPan 2016

Brutari artizani pricepuți, tehnologi pregătiți să surprindă consumatorii cu cele mai inovatoare gusturi, cofetari talentați, artiști în decorarea torturilor și bucătari plini de idei îndrăznețe se vor întrece în primăvară la Concursurile GastroPan.

Competițiile se vor desfășura în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Expoziției Internaționale GastroPan, cel mai important eveniment de afaceri autohton dedicat industriei de panificație, cofetărie și HoReCa, care va avea loc în perioada 7-9 aprilie 2016 la Târgu Mureș.

Concursurile GastroPan, la care sunt așteptați să se întreacă peste 200 de brutari, cofetari și bucătari din toate colțurile țării reprezintă un adevărat magnet pentru vizitatori, oferind totodată șanse de afirmare pentru meseriașii care activează în domeniu.

Ca o noutate în acest an, la competiția pentru titlul „Pâinea Anului 2016” sunt 2 subcategorii, în funcție de procesul tehnologic – artizanal sau industrial, și de cantitatea produsă zilnic. Se urmărește astfel atât valorificarea talentelor micilor producători, cât și aprecierea investițiilor în cercetare și dezvoltare ale producătorilor industriali.

Secțiunea Cofetărie din cadrul competițiilor este una dintre cele mai disputate, la care concurează numeroși cofetari, artiști și decoratori de torturi din toată țara. Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2016 concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și gustoase, inspirându-se totodată din tradițiile culinare românești.

Pe de altă parte, categoria Creație Artistică aduce ca noutate o tematică bogată și interesantă – Carnavalul, capabilă să exploreze fantezia și creativitatea concurenților.

La secțiunea Gastronomie, bucătari reprezentând restaurante din toată țara au la dispoziție două categorii de concurs.

Categoria Platouri Reci vine cu o tematică de actualitate “Sănătatea în Farfurie”, concurenții având sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 8 persoane, din ingrediente la alegere.

Concurenții cu un spirit artistic mai dezvoltat își pot întrece talentele la categoria Sculptură în Fructe și Legume, unde vor trebuie să prezintă o piesă care să respecte tematica impusă: „Decorații de Nuntă”.

Participarea la Concursurile GastroPan este una dintre modalitățile prin care brutăriile, cofetăriile și restaurantele își pot asigura consolidarea pe piață. Pe lângă faptul că aceste competiţii sprijină evoluţia profesională a talentelor din domeniu, ele au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piaţă, impulsionând competitivitatea din sector şi promovând afacerile din domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Femeia lider va fi premiată la Cluj-Napoca

Articolul următor

Oferta SCDA Turda de soia nemodificată genetic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share