Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spectacol clujean pe scenă americană

Spectacolul “Amalia respiră adânc” al Teatrului Național din Cluj va fi jucat în Statele Unite ale Americii, la invitaţia Arizona State University.

Spectacolul  scris de Alina Nelega şi regizat de Tudor Lucanu va avea două reprezentaţii la  teatrul The Empty Space Theater din Tempe, unde actriţa Anca Hanu, recenta deţinătoare a trofeului de cea mai bună actriţă într-un rol principal, conferit de UNITER va susţine un performance one woman show.

Spectacolul este o evocare a perioadei comuniste şi povestea unei supravieţuiri în acele vremuri, în contextul mijloacelor de dezumanizare şi intoxicare ideologică.

Originara din Brasov, unde a absolvit Liceul de Arta, ea a studiat muzica timp de opt ani şi este absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj în 2005, la clasa lect. dr Diana Cozma şi a regizorului Radu Tempea.

A debutat în spectacolul “Purificare”în regia lui Andrei Serban, iar de atuncişi-a demostrat calităţile indiscutabile, Anca Hanu câştigând până acum  nu mai puţin de trei premii pentru acest spectacol.

“Amalia respiră adânc” este a patra producţie teatrală regizată de Tudor Lucanu,  absolvent  de Arta Regizorului de Teatru (Licență)  la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, București, Facultatea de Teatru, secția Regie Teatru, clasa Liudmila Anton Szekely, asistent Radu Apostol (2009-2012), al cursurilor de Master Actorie – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru și Televiziune (2008-2010) şi de al secţiei de Actorie (Licență) –al Universităţii Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru și Televiziune, clasa Bács Miklós, asistent Camelia Curuțiu (2004-2008).

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

2016, a fi sau a nu fi - cel mai bun an?

Articolul următor

Sprijin de la Comisia Europeană pentru producătorii de lapte

Citește și:
Citeste mai mult

Cities of Tomorrow #9: Green Cities

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează în perioada 13-16 septembrie 2021 cea de-a noua ediție…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share