Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020

Prima reuniune a Comitetului Director pentru elaborarea Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020 a avut în decembrie 2015 în Cluj-Napoca, în organizarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de organizaţie responsabilă de elaborarea strategiei.

La această şedinţă, pe lângă alte subiecte, au fost dezbătute şi aprobate Regulamentul Cadru de Organizare şi Funcţionare a Comitetului Director, respectiv Metodologia pentru prima etapă a procesului de elaborare a strategiei, „Analiza contextului regional şi a potenţialului de inovare”.

Comitetul Director este constituit din 15 membri titulari şi 15 membri supleanţi, reprezentanţi ai asociaţiilor şi federaţiilor patronale, ai Camerelor de Comerţ şi Industrie, ai universităţilor, institutelor de cercetare-dezvoltare, ai entităţilor de inovare şi transfer tehnologic, ai clusterelor, ai infrastructurilor de suport pentru afaceri, şi ai Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din regiune, aleşi prin vot deschis şi liber.

De asemenea sunt reprezentate Agenţia Naţională de Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi Banca Transilvania.

Comitetul Director este forul consultativ al procesului, având atribuţii privind avizarea obiectivelor şi metodologiei, monitorizarea stadiului elaborării strategiei şi asigurarea de sprijin instituţional acestui proces.

Activităţile din cadrul Comitetului sunt completate cu cele din cadrul Comitetul Ştiinţific şi Grupurilor de lucru, precum şi cu cele ale echipei de management.

Strategiile de specializare inteligentă sunt importante pentru utilizarea eficientă a Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020, dar şi pentru a asigura sinergia acestora cu alte instrumente şi politici ale Uniunii, în special Programul Orizont 2020. Ele se elaborează la nivel regional la recomandarea Comisiei Europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Finanțare de 24 000 euro pentru Europe Direct

Articolul următor

Cesiro SA Sighişoara ţinteşte o creştere a afacerii cu 10%

Citește și:
Citeste mai mult

ROMANIAN WORKPLACE MANAGEMENT FORUM ROWMF 2022

Pe măsură ce companiile au făcut tranziția către munca hibridă, problemele legate de productivitate, preferințele de locație, cultură,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share