Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMMOFINANZ a finalizat vanzarea catre Blackstone

IMMOFINANZ a finalizat cu succes vânzarea portofoliului său logistic către Blackstone. Blackstone va integra toate activele în Logicor, platforma logistică europeană a companiei. Vânzarea a fost finalizată astăzi (luni) și presupune un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro. Din acest total, aproximativ 245 milioane de euro vor fi transferate imediat. Restul sumei va fi achitată până la sfârșitul lunii octombrie 2016, după transferul celor trei proiecte de dezvoltare ce vor fi finalizate de către IMMOFINANZ, conform acordului încheiat.

Tranzacția se bazează pe o valoare totală a proprietăților de aproximativ 536 milioane de euro, excluzând costurile restante de construcție de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest preț reflectă valoarea proprietăților la data de 31 iulie 2015.

„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea IMMOFINANZ pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail și birouri. Fondurile generate din această tranzacție vor consolida bilanțul contabil și vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018″, a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ.   

Blackstone a achiziționat toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 1 milion metri pătrați. Proprietățile sunt localizate, în principal, în Germania (24), precum și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1). Tranzacția a inclus, de asemenea, trei proiecte în dezvoltare din Hamburg (Germania), București și Ploiești (România), precum și un stoc de terenuri.

Despre IMMOFINANZ

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 6,2 miliarde de euro, ce cuprinde peste 390 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Automotive Logistics Summit

Articolul următor

Cornel Cătoi, noul rector al USAMV Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share