Importate Real Estate

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro

Cinci companii au concesionat în total aproape 19.000 mp de teren în Parcul Industrial Bistrița Sud, promițând investiții de peste 6 milioane de euro și 198 de locuri de muncă. Aceste companii au participat la licitația publică organizată de administrația parcului în perioada 11 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016. Până în data de 11 martie, o a doua licitație publică va fi desfășurată și alți investitori vor avea acces pe platforma industrială de lângă Bistrița.

Primele contracte au fost semnate în data de 13 ianuarie 2016, urmând ca, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a parcului industrial, parcelele de teren să fie dezmembrate, iar rezidenții să urmeze demersurile legale pentru obținerea autorizațiilor de construcție și realizarea propriu-zisă a halelor de producție. Cel mai mare chiriaș, până în acest moment, este Wintercom – din domeniul injecțiilor de mase plastice, care a solicitat o parcelă de 6183 mp. Urmează compania Centana, care pe o suprafață de 4200 mp vrea să construiască o fabrică de procesare a laptelui și produselor lactate. Cu parcele de 2800 mp s-au anunțat Roindra Cont (fabricare de structuri metalice), Datacor (fabricarea componentelor de comunicații) și Geto Dacia (fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic).

În cifre exacte, suprafața totală de teren concesionată este de 18.783 mp, iar valoarea totală a investițiilor anunțate de cele cinci companii se ridică la 6.060.000 euro. “Am semnat deja cele cinci contracte de superficie administrare și prestări servicii conexe. Prima licitație s-a dovedit un succes și la fel ne așteptăm și în cazul celei de-a doua. În paralel cu aceste licitații, continuăm și negocierile începute cu companii multinaționale pentru realizarea de investiții mari și obținerea de sprijin financiar nerambursabil sub forma ajutoarelor de stat și fonduri europene. Există mari șanse să avem succes și pe această linie. Iată că munca noastră din ultimii ani nu a fost în zadar. Parcul Industrial Bistrița Sud este văzut ca o oportunitate de business și s-ar putea să încheiem anul 2016 cu toate parcelele concesionate. Din acest motiv, am pus deja pe tapet posibilitatea extinderii parcului”, a declarat Iulius Dumitru, managerul Parcului Industrial Bistrița Sud. Acesta spune că în incinta parcului va funcționa și un incubator de afaceri dotat cu o hală de microproducție.

Parcul Industrial Bistrița Sud – o investiție greenfield – se desfășoară pe o suprafață de 30 de hectare și este situat în extravilanul municipiul Bistrița, în localitatea componentă Sărata. Terenul este integral proprietatea municipiului Bistrița. Platforma industrială este destinată ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate și moderne, ale căror activități sunt preponderent de producție și servicii.

Related posts

UNTOLD, marele câștigător la European Festival Awards 2015

Transilvania Business

MADR se pregătește de trimiterea la posturi a atașaților agricoli

Transilvania Business

Green Energy Cluster, cinci ani de inovare

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

Târgul Agro – piaţa virtuală pentru hrană românească bună şi ieftină

Transilvania Business

Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

redactia

Subsidiara locală grupului internațional El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Ionut Oprea

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Semnal de alarmă: în doar 15% dintre proiectele de infrastructură rutieră, global, există o cultură de management al riscurilor

Ionut Oprea

Premiera europeana la Timisoara în 2021 – noul concept ibis Square al Accor

Ionut Oprea

Tibbett Logistics opens 15th warehouse in Romania

Ionut Oprea

Top playerii eCommerce-ului national la TeCOMM Bucharest

Lansare – pagini interactive: Business.Parks

P3 Logistic Parks, plan de dezvoltare amplu

Manufacturing Excellence on the up in CEE

600 de joburi pentru Juniori la nivel national

Case pasive, locuințe inteligente de lux și cartiere construite inclusiv cu infrastructură, la Târgul Imobiliarium din Capitală

Stefana Muresan

Sprijin de la Comisia Europeană pentru producătorii de lapte

Transilvania Business

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Cel mai mare retailer fashion alege Unirii View. H&M închiriază 1.000 mp pentru viitorul său sediu

Stefana Muresan

Perspective internationale in arhitectura, la Cluj-Napoca

Transilvania Business

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Mediul Adaptiv de Lucru

Stefana Muresan

Leave a Comment