Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Portrete uitate şi restaurate la Muzeul de Artă din Cluj

Muzeul de Artă Cluj-Napoca va expune 10 portrete care au aparţinut Casinei maghiare, ajunse la muzeu dupa 1951. Vernisajul expoziţiei va avea loc în 24 februarie.

Lucrările sunt de dimensiuni mari, depăşesc un metru înălţime, au fost executate în stilul portretisticii austro-ungare de secol XIX şi au stat în depozit, fiind considerate ca irecuperabile. Directorul Lucian Nastasă-Kovacs s-a preocupat anul trecut de ele, a găsit finanţare şi ele au fost restaurate impecabil.
 
„Sunt portretele unor importante personalităţi politice şi culturale ale lumii ardelene sau care au au avut legătură cu Ardealul, şi-au pus amprenta pe viaţa culturală de aici, cîţiva din cei ce au dat un profil modern oraşului Cluj şi au pledat pentru înfiinţarea unei universităţi aici.

Aproape fiecare portret îşi are povestea lui. De exemplu, portretul contelui István Széchenyi, realizat la câteva luni de la moartea sa.

Nu e vorba doar de o expunere de tablouri, ci va fi prezentată şi maniera de restaurare, care a presupus multă acribie, multă muncă, fiind vorba de pictură de şevalet în ulei” a precizat Lucian Nastasă-Kovacs.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

APIA reia caravanele de informare

Articolul următor

Opening of the T2 satellite

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share