Importate Lideri si afaceri

Neujahrsempfang 2016

Cea de-a paisprezecea ediție a Recepției de Anul Nou a AHK România a fost dedicată în totalitate unei teme de mare actualitate în societatea de astăzi, sustenabilitatea. Organizatorii au vrut astfel să ofere idei pentru a amplifica atenția asupra unor acțiuni benefice în plan economic și social. 

Peste 800 de invitați au celebrat alături de lideri și parteneri evenimentul de gală la Palatul Parlamentului. Seara a început cu un moment artistic prezentat de Ana Munteanu, pictor și sand artist, care a oferit creații în nisip pe tema sustenabilității. Președintele AHK România, dr. Radu Merică, a oferit o scurtă retrospectivă economică a anului 2015: “România are un nou guvern, au fost scăzute anumite taxe, încrederea în Justiție a crescut. Pe plan internațional a fost un an dificil, marcat de criza din Grecia și de pierderea încrederii în proiectul numit Uniunea Europeană”, a mai spus Merică. De asemenea, președintele AHK i-a încurajat pe cei prezenți să nu ia decizii pe termen scurt, ci să gândească și să planifice pe termen lung. Acest lucru este sustenabil.

Ambasadorul Germaniei la București, E.S. Werner Hans Lauk, s-a referit la perspectivele relațiilor economice româno-germane, pe care le consideră îmbucurătoare. “Prognozele de creștere, evoluția relațiilor comerciale ne dau curaj, dar există în continuare și puncte slabe. De exemplu în domeniul achizițiilor publice, în domeniul educației și al sistemului sanitar. Aceste domenii sunt importante nu doar pentru fiecare companie în parte, ci pentru întreaga economie și pentru întreaga populație. A fi sustenabil înseamnă să folosești resursele existente astfel încât acestea să mai poată fi folosite și în viitor. Sustenabilitatea este o premisă esențială pentru o economie de succes, pentru dezvoltare și un viitor prosper”, a menționat E.S. Werner Hans Lauk.

Ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, s-a adresat investitorilor germani prezenți în sală în numele guvernului și al său personal, subliniind cât de importante sunt sustenabilitatea, stabilitatea și predictibilitatea pentru mediul de afaceri. “Un mediu de afaceri stimulant înseamnă relații importante între țări. Cooperarea cu Germania este de importanță strategică pentru România. Vizita la Berlin de anul trecut a președintelui țării și cea de anul acesta a premierului au deschis noi căi de colaborare”, a completat Lazăr Comănescu. Invitatul de onoare din acest an a fost Andrei Pleșu, filosof, istoric al artei și președinte al New Europe Foundation. „Sustenabilitatea este mai mult decat un cuvânt, mai mult decât o modă”, a spus Pleșu. Dupa cina festivă a urmat o licitație  pentru două opere de artă ale unor artiști contemporani importanți, Liliana Țuroiu și Lisandru Neamțu. Sumele strânse în urma licitației au fost direcționate către două organizații cu proiecte pentru viitor. 

Related posts

Bogdan Chiritoiu, la PRIA Competition

Transilvania Business

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Nicolae Pop

„Tranzacțiile M&A, o perspectivă juridică și fiscală”

Papuc Irina

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Stefana Muresan

Cele mai de succes afaceri din anului 2018 din Timiş au fost premiate la Topul Firmelor

Robert Bloancă

Simon Maurer vorbește în premieră despre proiectul Maurer Residence din Târgu-Mureș

redactia

Analiza pietei de constructii – Marcom

APIA primește cereri de acord prealabil pentru reducerea accizei la motorină

Transilvania Business

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

Ruukki a lansat un nou website pentru sistemele de acoperisuri rezidentiale

UVT la Geneva, alături de Președintele Klaus Iohannis

Transilvania Business

Companiile semifinaliste ale proiectului Made în România

Stefana Muresan

Nachbil, povestea reînvierii vinurilor de Beltiug

Stefana Muresan

Sibiul creste an de an

Transilvania Business

Obligativitatea de raportare către ANRE, până la 30 aprilie 2019, a Declarației de Consum și serviciile reglementate de Manager Energetic

Stefana Muresan

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

Cristian Popescu, Partener, Popovici Nițu Stoica & Asociații participă LIVE la conferința PRIA Agriculture, despre exportul de cereale

Papuc Irina

Credite pentru fermieri garantate de stat

Transilvania Business

Restaurantul BistroMar s-a deschis în Piața Floreasca, cu o investiție de circa 200.000 de euro

Stefana Muresan

Chiriasi noi si extinderi

Turkish Airlines a lansat ruta Cluj-Istanbul

Transilvania Business

Aramis din Baia Mare a ajuns la 4.500 de angajaţi

Stefana Muresan

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

Ionel Albu

Alba Iulia: Apulum, peste 1.500 de angajaţi şi locuri de muncă disponibile

Stefana Muresan

Leave a Comment