Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neujahrsempfang 2016

Cea de-a paisprezecea ediție a Recepției de Anul Nou a AHK România a fost dedicată în totalitate unei teme de mare actualitate în societatea de astăzi, sustenabilitatea. Organizatorii au vrut astfel să ofere idei pentru a amplifica atenția asupra unor acțiuni benefice în plan economic și social. 

Peste 800 de invitați au celebrat alături de lideri și parteneri evenimentul de gală la Palatul Parlamentului. Seara a început cu un moment artistic prezentat de Ana Munteanu, pictor și sand artist, care a oferit creații în nisip pe tema sustenabilității. Președintele AHK România, dr. Radu Merică, a oferit o scurtă retrospectivă economică a anului 2015: “România are un nou guvern, au fost scăzute anumite taxe, încrederea în Justiție a crescut. Pe plan internațional a fost un an dificil, marcat de criza din Grecia și de pierderea încrederii în proiectul numit Uniunea Europeană”, a mai spus Merică. De asemenea, președintele AHK i-a încurajat pe cei prezenți să nu ia decizii pe termen scurt, ci să gândească și să planifice pe termen lung. Acest lucru este sustenabil.

Ambasadorul Germaniei la București, E.S. Werner Hans Lauk, s-a referit la perspectivele relațiilor economice româno-germane, pe care le consideră îmbucurătoare. “Prognozele de creștere, evoluția relațiilor comerciale ne dau curaj, dar există în continuare și puncte slabe. De exemplu în domeniul achizițiilor publice, în domeniul educației și al sistemului sanitar. Aceste domenii sunt importante nu doar pentru fiecare companie în parte, ci pentru întreaga economie și pentru întreaga populație. A fi sustenabil înseamnă să folosești resursele existente astfel încât acestea să mai poată fi folosite și în viitor. Sustenabilitatea este o premisă esențială pentru o economie de succes, pentru dezvoltare și un viitor prosper”, a menționat E.S. Werner Hans Lauk.

Ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, s-a adresat investitorilor germani prezenți în sală în numele guvernului și al său personal, subliniind cât de importante sunt sustenabilitatea, stabilitatea și predictibilitatea pentru mediul de afaceri. “Un mediu de afaceri stimulant înseamnă relații importante între țări. Cooperarea cu Germania este de importanță strategică pentru România. Vizita la Berlin de anul trecut a președintelui țării și cea de anul acesta a premierului au deschis noi căi de colaborare”, a completat Lazăr Comănescu. Invitatul de onoare din acest an a fost Andrei Pleșu, filosof, istoric al artei și președinte al New Europe Foundation. „Sustenabilitatea este mai mult decat un cuvânt, mai mult decât o modă”, a spus Pleșu. Dupa cina festivă a urmat o licitație  pentru două opere de artă ale unor artiști contemporani importanți, Liliana Țuroiu și Lisandru Neamțu. Sumele strânse în urma licitației au fost direcționate către două organizații cu proiecte pentru viitor. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mega Image, sediu in Plaza Romania Offices

Articolul următor

Best of FMCG

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share