Importate Lideri si afaceri

Neujahrsempfang 2016

Cea de-a paisprezecea ediție a Recepției de Anul Nou a AHK România a fost dedicată în totalitate unei teme de mare actualitate în societatea de astăzi, sustenabilitatea. Organizatorii au vrut astfel să ofere idei pentru a amplifica atenția asupra unor acțiuni benefice în plan economic și social. 

Peste 800 de invitați au celebrat alături de lideri și parteneri evenimentul de gală la Palatul Parlamentului. Seara a început cu un moment artistic prezentat de Ana Munteanu, pictor și sand artist, care a oferit creații în nisip pe tema sustenabilității. Președintele AHK România, dr. Radu Merică, a oferit o scurtă retrospectivă economică a anului 2015: “România are un nou guvern, au fost scăzute anumite taxe, încrederea în Justiție a crescut. Pe plan internațional a fost un an dificil, marcat de criza din Grecia și de pierderea încrederii în proiectul numit Uniunea Europeană”, a mai spus Merică. De asemenea, președintele AHK i-a încurajat pe cei prezenți să nu ia decizii pe termen scurt, ci să gândească și să planifice pe termen lung. Acest lucru este sustenabil.

Ambasadorul Germaniei la București, E.S. Werner Hans Lauk, s-a referit la perspectivele relațiilor economice româno-germane, pe care le consideră îmbucurătoare. “Prognozele de creștere, evoluția relațiilor comerciale ne dau curaj, dar există în continuare și puncte slabe. De exemplu în domeniul achizițiilor publice, în domeniul educației și al sistemului sanitar. Aceste domenii sunt importante nu doar pentru fiecare companie în parte, ci pentru întreaga economie și pentru întreaga populație. A fi sustenabil înseamnă să folosești resursele existente astfel încât acestea să mai poată fi folosite și în viitor. Sustenabilitatea este o premisă esențială pentru o economie de succes, pentru dezvoltare și un viitor prosper”, a menționat E.S. Werner Hans Lauk.

Ministrul de Externe al României, Lazăr Comănescu, s-a adresat investitorilor germani prezenți în sală în numele guvernului și al său personal, subliniind cât de importante sunt sustenabilitatea, stabilitatea și predictibilitatea pentru mediul de afaceri. “Un mediu de afaceri stimulant înseamnă relații importante între țări. Cooperarea cu Germania este de importanță strategică pentru România. Vizita la Berlin de anul trecut a președintelui țării și cea de anul acesta a premierului au deschis noi căi de colaborare”, a completat Lazăr Comănescu. Invitatul de onoare din acest an a fost Andrei Pleșu, filosof, istoric al artei și președinte al New Europe Foundation. „Sustenabilitatea este mai mult decat un cuvânt, mai mult decât o modă”, a spus Pleșu. Dupa cina festivă a urmat o licitație  pentru două opere de artă ale unor artiști contemporani importanți, Liliana Țuroiu și Lisandru Neamțu. Sumele strânse în urma licitației au fost direcționate către două organizații cu proiecte pentru viitor. 

Related posts

Revista Transilvania Business va continua să fie o platformă activă de promovare a afacerilor

Ligia Voro

PropertyEU Outlook 2018 Investment Briefing: Europe & SEE

Ionut Oprea

Infineon Technologies, extindere in Novo Park

Transilvania Business

Fraţii Pavăl au cumpărat un pachet de 4 milioane de acţiuni Cemacon

Stefana Muresan

Cel mai mare eveniment de arhitectura, în aceasta toamna, la Cluj-Napoca

Hygia Consult, de 10 ani construim împreună viitorul

Stefana Muresan

Al treilea an consecutiv, compania Elmas Brașov câștigă locul I în cadrul concursului mondial „Project of the Year” organizat de Elevator World

Nicolae Pop

Exemplul Australiei. Pasul de la aborigeni la lider în Cercetare

Transilvania Business

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

Asociația Crișana. Să mâncăm gustos și sănătos.

Ligia Voro

Cosmetic Plant şi Cotnari- Calitate răsplătită cu aur mondial în 2015

Transilvania Business

SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Padel ajunge la Cluj – Primele terenuri din Transilvania

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Turism tematic, solutii tailored

Issa, o poveste în trei nuanţe

Transilvania Business

Termoizolarea, element fundamental în alegerea locuinței

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 31: Therezia, tradiție și valoare în pregătirea laptelui

Transilvania Business

Proiectul Iulius Town a ajuns la un an de la deschiderea activităţii şi aproape 500 de milioane de euro investiţi

Robert Bloancă

Black Friday la ținutele de business de la NISSA!

Ionut Oprea

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

Aplicația Programare online vă scurtează timpul petrecut la notar

redactia

PIN 2016 – Premiile Industriei Regionale IT & Outsourcing

Sales & Marketing Conference

Transilvania Business

Leave a Comment