Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Belchim – DAFCOCHIM, un parteneriat pentru soluții de top

“Belchim este o echipă dinamică, ce dorește să dezvolte un “business” sănătos și de lungă durată, DAFCOCHIM fiind un partener strategic pentru noi”, subliniază Dorin POP, Marketing and Development Manager, Belchim Crop Protection România, într-un interviu acordat revistei noastre. Despre portofoliul Belchim Crop Protection, noutățile pentru fermieri, aflați mai jos.

Bine ați (re) venit în Ardeal, domnule Director de marketing si dezvoltare Dorin Pop! Este prima apariție în revista economică Transilvania Business. Pentru cititorii nostri, cine este Belchim Crop Protection România?

Mă bucur tare mult, ca de fiecare dată, să fiu aici, în Ardeal și să mă adresez unor oameni atât de dragi mie. Pentru a face cunoștință cu Belchim Crop Protection România trebuie să privim un pic în urma cu aproape 30 de ani…

Belchim este o companie fondată în Belgia, în anul 1987, de directorul administrativ Dirk Putteman. În 1995, Ishihara Sangyo Kaisha – ISK din Japonia devine acţionar în Belchim, iar după trei ani, odată cu primele vânzări în Olanda, se înfiinţează Belchim Benelux.

Doi ani mai târziu, compania FMC Chemicals din SUA devine acţionară în Belchim, iar în 2001 se înfiinţează Belchim Crop Protection-BCP, în Franţa. Peste un an sunt demarate primele activităţi şi în Germania, fiind a¬chiziţionate acţiuni ale companiei Prophyta Biologischer Pflanzenschutz, specializată în combatere biologică.

În 2003 este extinsă activitatea de vânzări în Anglia şi Irlanda şi, în acelaşi timp, sunt făcute achiziţii de acţiuni Nordisk Alkali, distribuitor în ţările nordice şi baltice. În perioada 2004 – 2006 Belchim intră şi pe pieţele din Spania, Italia şi Portugalia.

Preluarea companiei Protex din Belgia şi lansarea activităţii în Ungaria, cu dezvoltarea liniei de produse Bio, are loc în anul 2008. După un an, Belchim Crop Protection începe activitatea în Polonia, Cehia şi Austria. Între anii 2010-2014, compania îşi dezvoltă activitatea în Slovacia, România, Bulgaria şi Grecia.

Belchim Crop Protection și-a început activitatea în România în 2010 și în fiecare an și-a mărit portofoliul de produse pentru protecția plantelor. Belchim Crop Protection este specializată în cultura viței-de-vie și a cartofului. În ultima perioadă, compania și-a extins gama de produse și pentru zona de cultură mare.
    
Ce suport tehnic, soluții și produse specifice pe culturi oferiți fermierilor transilvăneni?

Compania Belchim este specializată în cultura viței-de-vie și a cartofului, iar, odată cu lansarea erbicidului postemergent pentru porumb SAMSON EXTRA 6 OD, am intrat și pe specificul agriculturii românești, cultura mare.

Ca portofoliu și personal tehnic, compania Belchim vine în întâmpinarea fermierilor transilvăneni cu produse performante și consultanță tehnică venită de la ingineri agronomi cu multă experiență în domeniu.

Pachetul tehnologic pentru viţa-de-vie dezvoltat de compania Belchim Crop Protection are în componenţa sa mai multe produse performante: erbicidul CHIKARA, destinat controlului buruienilor mono şi dicotiledonate, fungicidul MILDICUT, cu rol de protecţie împotriva manei, ce conţine o substanţă activă absolut nouă care are efecte atât de combatere cât şi imunostimulator cu efect dublu, sistemic şi de contact, fungicidul specific PYRUS 400 SC pentru combaterea bolilor gen Botrytis cinerea (mucegaiul la viţa-de-vie), fungicidul VALIS M, un amestec de două substanţe active, una sistemică, cealaltă de contact, ideal pentru controlul diferitelor specii de Oomycete ce cauzează mana și noul acaricid MILBEKNOCK cu origine naturală, eficace asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a acarienilor: ouă, larve, nimfe și adulți cu o acțiune acaricidă completă și puternică.

Produsele cele mai eficiente pentru protecţia culturii de cartof din portofoliul Belchim sunt: noul fungicid de contact RANMAN TOP, cu acţiune excelentă împotriva manei, asigurând o foarte bună protecţie a tuberculilor şi o rezistenţă crescută la spălare.

Fungicidul VALIS M este un amestec de două substanţe active, una sistemică, cealaltă de contact, ideal pentru controlul diferitelor specii de Oomycete ce cauzează mana.

De asemenea, venim în sprijinul fermierilor și cu alte produse de protecția plantelor cum ar fi: noul fungicid CYMBAL 45, cu rol preventiv şi cu acţiune multisite, insecticidul TEPPEKI, cu activitate translaminară şi sistemică pentru combaterea afidelor din culturile de cartof, fungicidul specific PROPLANT 72.2 SL pentru combaterea bolilor din genul Pythium şi Phytophtora și erbicidul PROMAN, destinat controlului buruienilor mono şi dicotiledonate.

Domnule Dorin Pop, când vorbim de firme care oferă produse de protecția plantelor, automat gândul te duce la chimie, produse de sinteză etc. Puțină lume știe că se pot oferi și soluții BIO. Vorbiți-ne puțin de linia de produse bio de la Belchim…

Agricultura ecologică prinde din ce în ce mai mult avânt și în România. În 2014, erau raportate aproape 290.000 ha cultivate în sistem ecologic. Ce pot să vă spun în acest moment este că Belchim Crop Protection România lucrează la înregistrarea unui fungicid pentru biocontrolul unor boli la vița-de-vie.

Aveți mai bine de un an de când ați adus pentru cultivatorii de porumb produsul Samson Extra 6 OD. Care sunt veleitățile acestui produs și de ce îl recomandați cu atâta căldură fermierilor?

Samson Extra 6 OD – 60 g/l nicosulfuron este un nou produs distribuit de Belchim Crop Protection România. Samson Extra 6 OD este un erbicid preemergent utilizat în combaterea bu¬ruienilor la cultura de porumb şi datorită performanţelor sale tehnice reprezintă un pilon puternic în portofoliul companiei noastre.

Samson Extra 6 OD reprezintă cea mai performantă formulare, având efect rapid, indiferent de condiţiile climatice, şi selectivitate dovedită pentru liniile parentale. Datorita eficienţei sale în tehnologia de combatere a buruienilor problemă din cultura porumbului, Samson Extra 6 OD este considerat de către fermieri un partener de încredere în efortul lor de a obține producții de top.
 
Noutăți aduse de Belchim Crop Protection România pentru 2016?

Sigur că da! Pentru protecția culturii de cartof, anul acesta avem două produse noi: Ranman TOP, fungicidul care protejează noile creșteri, la fel ca un fungicid sistemic și care oferă cea mai bună protecție a tuberculilor și, de asemenea, fungicidul CYMBAL 45 care are un efect curativ de 24-48 ore după instalarea infecției.

Pentru vița-de-vie, anul acesta avem un produs specific, un acaricid din familia Milbemicine care se numește MILBEKNOCK. Originea este una naturală, MILBECKNOCK fiind aprobat ca “GNO” – Produs pentru protecția plantelor, de origine naturală, putând fi utilizat în culturile ecologice.

MILBECKNOCK acționează asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a acarienilor, fiind în același timp sigur pentru insectele folositoare. Este recomandat pentru vița-de-vie, măr (livezi) și castraveți.

Pentru că spuneam la începutul acestui interviu că ne mărim portofoliul și pentru cultura mare, anul acesta vom avea un fungicid foarte eficace pentru controlul făinării la culturile de grâu, orz și, în curând, la triticale, ovăz și secară  – PROPERTY.

Substanța activă este una nouă, piriofenona ceea ce-l face unic în clasa chimică Benzoyl pyridine. Motivele pentru care recomandăm acest produs derivă din puntele lui forte: puternică acțiune preventivă împotriva făinării, rezistența mare la spălare, o perioadă lungă de acțiune până la 4 săptămâni, potențează eficacitatea triazolilor în controlul septoriozei și al pătării în ochi.

Care este rolul parteneriatului cu DAFCOCHIM Agro și cum vedeți colaborarea cu echipa Liviu Cojoc și Radu Fodor pe cele opt județe unde sunt lideri de piață în domeniul distribuției de inputuri?

DAFCOCHIM este o companie cu o lungă tradiție în România. Am urmărit cu mare interes evoluția DAFCOCHIM și pot spune că la ora actuală este una din firmele cu cea mai mare notorietate din țară. Acest lucru se poate observa și prin prisma relației de parteneriat între DAFCOCHIM și fermieri, succesul fermierilor având la bază încrederea în sfaturile specialiștilor DAFCOCHIM.

Belchim este o echipă dinamică, ce dorește să dezvolte un “business” sănătos și de lungă durată, DAFCOCHIM fiind un partener strategic pentru noi.

Doresc să mulțumesc, pe această cale, domnilor Cojoc și Fodor pentru deschiderea de care au dat dovadă în colaborarea cu Belchim. Consider că prin parteneriatul Belchim – DAFCOCHIM putem oferi soluții de top fermierilor transilvăneni.
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Workshop Elevator pitch

Articolul următor

Meat & Milk 2016! Dezbatere: Mulți am fost, puțini am rămas, ce va fi mâine?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share