Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce fel de apartamente de lux inchiriaza strainii în Bucuresti

Ce fel de apartamente de lux închiriază străinii în București: 70% le preferă mobilate, iar pentru o chirie de peste 1.500 euro/lună mobilierul este glam.

• Chiriașii străini preferă locuințele noi, mobilate armonios și utilate complet (foto mai jos)

• Un mobilier sub standardul zonei scade chiria cu 10-20%

• Mobilarea unui apartament de două-trei camere pentru închiriere, la standardul zonei Șoseaua Nordului costă de la 20.000 euro, pentru zona Dorobanți-Capitale de la 20.000 – 25.000 euro, iar pentru zona Pipera de la 15.000 – 20.000 euro

• Chiriile variază între 1.000-1.800 euro pentru apartamente cu 3 camere și 1.600 -2.500 euro pentru apartamente cu 4 camere

 

70% dintre cetățenii străini preferă să închirieze apartamente mobilate, căutate fiind imobilele recent construite, cu finisaje de calitate superioară și locuri de parcare subterane.

 

În ceea ce privește stilul de amenajare al apartamentelor, acesta diferă în funcție de preferințele personale ale fiecăruia, însă în topul preferințelor chiriașilor se află apartamentele amenajate armonios de către un designer de interior care eficientizează și pune în valoare spațiul util.

 

„În zonele rezidențiale bine cotate ale Capitalei (Șoseaua Nordului, Aviatorilor-Kiseleff, Primăverii, Dorobanți-Capitale) există un anumit standard de mobilare și utilare, care va genera proprietarului o chirie situată în partea de sus a intervalului de chirii obținute pe zonă.

 

Mobilierul de bună calitate, finisajele high-end, corpurile de iluminat în ton cu ambientul, materialele prețioase folosite pentru tapiserii și draperii, unitatea dată de stilul pieselor de mobilier, al decorațiunilor și al finisajelor, toate aceste elemente se regăsesc într-un spațiu de locuit elegant.

 

Proprietățile situate în aceste zone, care însă nu corespund acestor standarde, vor genera o chirie în general sub media zonei, uneori și cu 15-20% mai mică”, declară Irina Poștoacă, Expats Properties Department Manager, Nordis.

 

De asemenea, există diferențe vizibile între amenajările realizate în proprietăți care au fost cumpărate pentru închiriere și cele pe care proprietarii le-au amenajat pentru ei, luând ulterior decizia de le închiria.

 

În primul caz, amenajările vor fi în general de calitate dar fără personalitate, tip “cameră de hotel” și axate pe funcționalitate, chiar dacă au fost realizate cu ajutorul unui designer de interior.

 

În al doilea caz însă, putem vorbi de proprietăți într-adevăr spectaculoase, amenajate adesea avangardist, de la finisajele semnate de mărci celebre până la mobilier unicat, realizate custom made de designeri de obiect.

 

Un truc simplu în amenajare: o piesa de decor „statement” sau peretele vedetă

 

Secretul unei amenajări interioare poate consta într-o singura piesă “statement” suficient de puternică încât să determine amenajarea întregului spațiu, astfel încât totul să se raporteze la aceasta. Fie că este vorba de un tablou, un anumit tapet, o lampă sau un fotoliu cu un design deosebit, amenajarea spațiului într-un mod inteligent poate conduce atenția privitorului către obiectul vedetă ce pune în același timp în valoare întregul spațiu.

 

O alternativă la obiectul vedetă o reprezintă peretele vedetă, acesta fiind o compoziție echilibrată ce cuprinde tablouri, tapet, corpuri de iluminat, obiecte de mobilier (scaune, fotolii, masute, dulapuri etc.) sau alte volume percepute în prim plan.

 

TOP ZONE: Care sunt preferințele chiriașilor și bugetele minime pentru standardul fiecăreia

 

Preferințele chiriașilor expați cu bugete de peste 1.500-2.000 euro includ mobilier glam (realizat din materiale de calitate sau cu finisaje lucioase, prețioase), placări ale podelelor și pereților cu materiale naturale – piatăa sau lemn, tapet de calitate superioară.

 

Datorită multiplelor facilități care s-au dezvoltat în zona de centru- nord a Bucureștiului, cu noile construcții rezidențiale și de business, această zonă a devenit preferată de cetățenii străini, expați și diplomați.

 

Zona Băneasa – Pipera este o zonă preferată în general de familii care apreciază proximitatea școlilor și a grădinițelor internaționale, spațiile generoase în apartamente sau vile cu grădini individuale și piscine.
Ansamblurile rezidențiale care asigură atât intimidate cât și securitate sunt un punct de atracție al acestei zone.

 

Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate materialele naturale (lemn, piatră, piele). Amenajarea minimă a unei locuințe pentru închiriere la standardul zonei pornește de la 15.000 euro, dacă vorbim de un apartament cu 2-3 camere și de la 20.000 euro pentru o vilă medie.

 

Zona Herăstrău – Șoseaua Nordului este preferată atât de familiști, care apreciază proximitatea parcului și a grădinițelor cu predare în limbi străine, cât și de persoane tinere, active din punct de vedere social care apreciază apropierea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de fitness.

 

Amenajarea unei locuințe oferită spre închiriere la standardul zonei pornește de la 15.000 – 20.000 euro. Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate piesele de mobilier de foarte bună calitate și care să alcatuiască ansambluri glamorous în combinație cu tapițeriile și corpurile de iluminat.

 

Zonele Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, Dorobanți, Domenii și Floreasca –Barbu Văcărescu sunt apreciate atât pentru apropierea de parcurile Herăstrău, Kiseleff, Verdi sau Circului, cât și pentru calitatea clădirilor, securitatea imobilelor în particular și a zonelor în general. Accesul facil către zona centrală a orașului, proximitatea ambasadelor precum și a noului pol de business dezvoltat în ultimii ani în zona de nord sunt argumente la fel de puternice pentru alegerea acestor zone de către cetățenii străini.

 

Amenajarea la standardul zonei, a unei locuințe care se dorește a fi închiriată, pornește de la 20.000 euro. Sunt preferate interioarele sobre, mature, cu piese de mobilier de foarte bună calitate, materialele naturale de calitate superioară.

 

Zonele Dacia, Polonă, Romană, Universitate sunt zone preferate de catre diplomați și de către persoane tinere care apreciaza apropierea de centrul vechi cu restaurantele și cafenele sale, precum și accesul facil la mijloacele de transport în comun.

 

Amenajarea unei locuințe la standardul zonei pornește de la 10.000 euro.

 

Fiind o zona preferată de persoane tinere, boeme sunt apreciate spațiile luminoase, calde, pline de culoare și obiectele decorative avantgardiste.

 

„În ultimii ani, am remarcat o continuă preocupare a proprietarilor pentru a oferi spații de calitate, dorința de a avea în proprietate apartamente unicat și pentru acest lucru apelează din ce în ce mai des la designeri de interior. Amenajările locuințelor de lux din București se fac la standarde apropiate de cele din țările vestice și sperăm ca în viitor să regăsim în cât mai multe case îmbinarea armonioasă între finisajele de top și interioare spectaculoase, unicat”, declară Irina Poștoacă, Expats Properties Department Manager, Nordis.

 

Despre Nordis

 

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis ¬ Administrare, de administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții si dezvoltare imobiliară.

 

Nordis are în portofoliu , la vânzare, închiriere sau în administrare peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

 

Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără: Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum și Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Portland, un nou premiu

Articolul următor

Conceptul 4C - patru reguli de aplicare a ingrasamintelor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share