Importate Real Estate

Portland, un nou premiu

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a câștigat premiul pentru „Cel mai inovator proiect tranzacționat în 2015” la Gala Forbes Best Office Buildings, pentru complexul de birouri Floreasca Park. Premiul a fost ridicat joi seara, la evenimentul de la Hotel Sheraton din București, de către Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distinsă cu multiple premii internaționale, Floreasca Park este una dintre cele mai performante clădiri de birouri din București în materie de sustenabilitate, beneficiind de tehnologii „verzi” inovatoare, implementate pentru prima dată în România. Proiectul este certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

Clădirea de birouri a mai câștigat, printre altele, „Office Investment Transaction of the Year”, în cadrul galei CIJ Awards 2015, premiul „Best Office Building of The Year”, la gala Central and Eastern European Quality Awards 2014 (Varșovia), și premiul „Office Development of the Year”, la Europaproperty SEE Real Estate Awards 2014. Parcul a fost achiziționat anul trecut de compania germană GLL Real Estate Partners.

În prezent, Portland Trust construiește un nou ansamblu care aplică tehnologii de ultimă generație, Oregon Park. Este al șaselea proiect de birouri dezvoltat de companie în România, după Opera Center I și II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A și Floreasca Park. Oregon Park va beneficia de cele mai performante tehnologii și măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică de la ora actuală, incluzând sistemul geotermal de pompe de căldură care generează o reducere de peste 30% a consumului de gaz si electricitate, reducere dovedită în cazul Floreasca Park, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației, iluminare cu lămpi LED de ultimă generație.

Situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafață închiriabilă de circa 70.000 de m2. Clădirea A are o suprafață închiriabilă de 20.000 m2, în timp ce clădirile B și C vor avea fiecare câte 25.000 m2. Primele două clădiri, fiecare având câte două niveluri de parcare subterană, parter și 6 etaje, se află în stadii avansate de construcție, termenul de finalizare fiind vara anului 2016.

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Firma a fost înfiinţată în anul 1997 de către britanicul Robert Neale, care deţine funcţia de director general în cadrul companiei.

Portland Trust are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management al L. P., un parteneriat care ii permite Portland Trust să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din ECE. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde și a unui spațiu industrial. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 de m2 de spații închiriabile.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Bilanțul pieței de imobiliare în 2020: Vârf pentru investiții – aproape 10% din volumul regiunii, fluctuații în restul sectoarelor. 2021, anul revenirii

Ion Surdu

Accor anunță lansarea globală a soluției de cheie digitală “Accor Key”

redactia

Budapest at MIPIM 2017

Ionut Oprea

Imobiliare.ro: Topul celor mai scumpe apartamente din ţară

Stefana Muresan

Tim Beaudin appointed CEO of P3 Logistic Parks

Ligia Voro

POZITIV TB: Ioana Oltean (Napoca Imobiliare): „Va fi o perioadă în care se va face diferența între cei care fac imobiliare după „ureche” și cei care lucrează profesionist cu strategii și resurse”

Ligia Voro

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

GEZE a echipat Shopping City Timișoara cu un sistem de ușă revoluționar

Ligia Voro

David Ciceo, speaker la Conferința Passenger Terminal Expo 2016

Transilvania Business

Bucharest – skyline transformation 2025: Autograph, a luxurious new business card for Bucharest

Ionut Oprea

Oregon Park, premiu – “Cel Mai Bun Ansamblu de Birouri pentru Servicii BPO/ SSC în București”

Ionut Oprea

Bucureşti Mall-Vitan, campanie aniversară de 20 de ani, premiul cel mare – o Tesla Model 3

Ligia Voro

Nearly thousand top projects in Poland worth €120bn

Ionut Oprea

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

The current circumstances confirmed that Rustler’s in-house specialists and know-how represent a powerful tool

Ionut Oprea

Virgin Hyperloop Unveils West Virginia as the Location for the Hyperloop Certification Center

Ionut Oprea

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Cupa Transilvania Post, concurs de schi pentru copii

Transilvania Business

Dunwell: Un nou record pe piața imobiliară

Stefana Muresan

Speedwell a semnat contractul cu Bog’Art pentru MIRO, noul proiect de birouri din București

Ionut Oprea

Shortlist announced for the inaugural Hungarian & Balkan Real Estate Awards 

Ionut Oprea

Leave a Comment