Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Portland, un nou premiu

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a câștigat premiul pentru „Cel mai inovator proiect tranzacționat în 2015” la Gala Forbes Best Office Buildings, pentru complexul de birouri Floreasca Park. Premiul a fost ridicat joi seara, la evenimentul de la Hotel Sheraton din București, de către Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distinsă cu multiple premii internaționale, Floreasca Park este una dintre cele mai performante clădiri de birouri din București în materie de sustenabilitate, beneficiind de tehnologii „verzi” inovatoare, implementate pentru prima dată în România. Proiectul este certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

Clădirea de birouri a mai câștigat, printre altele, „Office Investment Transaction of the Year”, în cadrul galei CIJ Awards 2015, premiul „Best Office Building of The Year”, la gala Central and Eastern European Quality Awards 2014 (Varșovia), și premiul „Office Development of the Year”, la Europaproperty SEE Real Estate Awards 2014. Parcul a fost achiziționat anul trecut de compania germană GLL Real Estate Partners.

În prezent, Portland Trust construiește un nou ansamblu care aplică tehnologii de ultimă generație, Oregon Park. Este al șaselea proiect de birouri dezvoltat de companie în România, după Opera Center I și II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A și Floreasca Park. Oregon Park va beneficia de cele mai performante tehnologii și măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică de la ora actuală, incluzând sistemul geotermal de pompe de căldură care generează o reducere de peste 30% a consumului de gaz si electricitate, reducere dovedită în cazul Floreasca Park, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației, iluminare cu lămpi LED de ultimă generație.

Situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafață închiriabilă de circa 70.000 de m2. Clădirea A are o suprafață închiriabilă de 20.000 m2, în timp ce clădirile B și C vor avea fiecare câte 25.000 m2. Primele două clădiri, fiecare având câte două niveluri de parcare subterană, parter și 6 etaje, se află în stadii avansate de construcție, termenul de finalizare fiind vara anului 2016.

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Firma a fost înfiinţată în anul 1997 de către britanicul Robert Neale, care deţine funcţia de director general în cadrul companiei.

Portland Trust are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management al L. P., un parteneriat care ii permite Portland Trust să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din ECE. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde și a unui spațiu industrial. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 de m2 de spații închiriabile.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premiile Forbes Best Office Buildings

Articolul următor

Ce fel de apartamente de lux inchiriaza strainii în Bucuresti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share