Importate Real Estate

Portland, un nou premiu

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a câștigat premiul pentru „Cel mai inovator proiect tranzacționat în 2015” la Gala Forbes Best Office Buildings, pentru complexul de birouri Floreasca Park. Premiul a fost ridicat joi seara, la evenimentul de la Hotel Sheraton din București, de către Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distinsă cu multiple premii internaționale, Floreasca Park este una dintre cele mai performante clădiri de birouri din București în materie de sustenabilitate, beneficiind de tehnologii „verzi” inovatoare, implementate pentru prima dată în România. Proiectul este certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

Clădirea de birouri a mai câștigat, printre altele, „Office Investment Transaction of the Year”, în cadrul galei CIJ Awards 2015, premiul „Best Office Building of The Year”, la gala Central and Eastern European Quality Awards 2014 (Varșovia), și premiul „Office Development of the Year”, la Europaproperty SEE Real Estate Awards 2014. Parcul a fost achiziționat anul trecut de compania germană GLL Real Estate Partners.

În prezent, Portland Trust construiește un nou ansamblu care aplică tehnologii de ultimă generație, Oregon Park. Este al șaselea proiect de birouri dezvoltat de companie în România, după Opera Center I și II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A și Floreasca Park. Oregon Park va beneficia de cele mai performante tehnologii și măsuri de sustenabilitate și eficiență energetică de la ora actuală, incluzând sistemul geotermal de pompe de căldură care generează o reducere de peste 30% a consumului de gaz si electricitate, reducere dovedită în cazul Floreasca Park, lifturi cu sistem inteligent de control al destinației, iluminare cu lămpi LED de ultimă generație.

Situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafață închiriabilă de circa 70.000 de m2. Clădirea A are o suprafață închiriabilă de 20.000 m2, în timp ce clădirile B și C vor avea fiecare câte 25.000 m2. Primele două clădiri, fiecare având câte două niveluri de parcare subterană, parter și 6 etaje, se află în stadii avansate de construcție, termenul de finalizare fiind vara anului 2016.

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Firma a fost înfiinţată în anul 1997 de către britanicul Robert Neale, care deţine funcţia de director general în cadrul companiei.

Portland Trust are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management al L. P., un parteneriat care ii permite Portland Trust să se extindă și să investească în proiecte ample, în diferite țări din ECE. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde și a unui spațiu industrial. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 de m2 de spații închiriabile.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente și aderarea la regulile internaționale privind eficiența energetică. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Pandemia COVID-19 impulsionează dezvoltarea comerțului online: Retailerii de Electro-IT și Home&Deco și-ar putea extinde cu peste 50% spațiile logistice

Papuc Irina

Premieră: Țiriac Imobiliare & Colliers certifică WELL Health-Safety un portofoliu mixt de proiecte

Transilvania Business

People, Performance, Professionalism – Conferința Internațională de Workplace, Property și Facility Management

Nicolae Pop

CBRE a intermediat tranzacții de aproape 22.000 m² pentru Regus și Spaces, în România

redactia

Napoca Imobiliare premiată în cadrul Galei Profesioniştilor în Imobiliare

A. I.

Vox Technology Park, certificare finala, BREEAM – Excellent

redactia

TeCOMM 2016: Storytelling-ul într-o lume digitală

Transilvania Business

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Star Construct, noi ansambluri rezidențiale lansate la TNI

Stefana Muresan

Construcțiile de clădiri cresc afacerile (I)

Ligia Voro

PIN MAP IAȘI  – Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Ionut Oprea

Tranzacțiile imobiliare din Sălaj, la coada topului pe România

Nora Dumitrescu

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Primele măsuri pe 2016 din PNDR

Transilvania Business

Un fost manager al RE/MAX și-a făcut agenție proprie

Nora Dumitrescu

UVT, UBB și Academia Română, nominalizate la prestigioasele Scopus Awards România

Stefana Muresan

Jumbo se alatura West Park Retail

Stefana Muresan

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Nora Dumitrescu

Noi proiecte germane la Cluj

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

BUSINESS to more BUSINESS, Iasi 23 martie 2016

VGP set to develop new business park in Arad

Papuc Irina

Nord-Vestul se apropie de București la locuințele noi

Nora Dumitrescu

Leave a Comment