Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Ilinca”, mobilierul bebeluşilor fericiţi

Compania reghineană Fortis, specializată în producţia de mobilier din 1994, a lansat pe piaţă o nouă colecţie, a şasea din portofoliu, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 17 ani. Intitulată „Ilinca”, după numele fiicei celor doi proprietari ai societăţii, colecţia promite să revoluţioneze piaţa de profil din România, şi nu numai.

Gamă largă de piese

Elena Pescar, alături de soţul său, omul de afaceri Radu Pescar, ne-a furnizat informaţii atât cu privire la povestea brandului „Ilinca”, cât şi despre piesele colecţiei.

„O avem pe fiica noastră Ilinca de un an şi trei luni şi datorită ei ne-a venit ideea de a proiecta o cameră exclusiv pentru copii între 0 şi 16-17 ani, din nevoia de a oferi confort atât copiilor, cât şi părinţilor. Avem o gamă largă de piese, de la dulăpioare duble sau simple pentru hăinuţe, etajere pentru jucării şi cărţi, comode cu sertar pentru lucrurile mai mici, masă de înfăşat sub formă de comodă care se poate transforma în simplă comodă care poate fi folosită şi în adolescenţă.

La capitolul noutăţi amintesc şi un pătuţ de bebe care se transformă. Începem cu bebeluşul de 0 luni, avansăm la bebeluşul de un an şi luăm grilajul, se transformă într-un pătuţ fără grilaj, după care părţile laterale se detaşează şi se pun pe o somieră mai mare, de 1,90 – 2 metri, care devine un pat pentru adolescenţi. Un pătuţ 3 în 1 se numeşte. Mai avem pătuţ clasic pentru bebeluşi, plus ladă de jucării, cuiere, ţarc plus căsuţă de lemn”, a afirmat Elena Pescar.

Confort şi siguranţă maximă

Proiectanţii colecţiei au gândit astfel fiecare piesă încât bebeluşii, adolescenţii şi părinţii beneficiari ai mobilierului să aibă asigurat confortul şi siguranţa maximă.

„Mobila e gândită astfel încât să fie în primul rând foarte sigură pentru copii. E frumoasă şi practică, este acoperită cu vopsea ecologică, pe bază de apă şi este foarte sigură, nu are colţuri, nu se văd şuruburi sau aşchii. Siguranţa copilului este cel mai important lucru, de aceea Fortis este cel mai sigur mobilier.

Aţi auzit de nenumărate cazuri în care copiii au avut de suferit din cauza mobilerului prost construit? Şi noi. De aceea, am decis să luăm toate măsurile de securitate posibile şi suntem onoraţi că putem să oferim mobilier la standarde ridicate de calitate şi părinţilor din România. Părinţii pot comanda diverse culori, de la alb la crem. De asemenea, mobila poate fi şi personalizată, pictată la cerere, în funcţie de ceea ce îşi doresc părinţii, cu ursuleţi albaştri, fluturaşi sau alte modele”, a menţionat Elena Pescar.

“Orice altceva decât perfect, nu este bun pentru noi”

O altă calitate esenţială a mobilierul Fortis o reprezintă rezistenţa, garantat pentru minim trei generaţii, precum şi folosirea unor soluţii tradiţionale de asamblare.

“Mobilierul Fortis este special şi pentru că este foarte rezistent. Am observat şi noi că noile soluţii de asamblare, folosite astăzi pe scară largă în industria mobilei, nu oferă o rezistenţă decentă, cel puţin nu după standardele noastre.

De aceea, ne-am întors în timp şi am adoptat soluţiile tradiţionale de construcţie, cele folosite de bunicii şi străbunicii noştri, cum ar fi asamblarea în “coadă de rândunică”. Durează mai mult, dar merită, pentru că mobilierul construit astfel nu se deformează, nu se descleiază, sertarele nu se dezmembrează, şi mobilierul este solid, rezistă la încărcare şi mutare.

Toate vopselele şi lacurile utilizate de Fortis sunt non toxice, sunt pe bază de apă şi au un grad mare de rezistenţă. Nu facem absolut niciun compromis de la calitate.

Aplicăm întotdeauna principiul de bază conform căruia este mai uşor să faci ceva atunci când faci cu dăruire şi seriozitate. Când proiectăm şi construim mobilierul nostru nu concurăm decât cu noi înşine. Atunci când alegem lemnul, îl prelucrăm, îl asamblăm şi îl finisăm, construim mobilerul ca şi cum l-am construi pentru copiii noştri. Orice altceva decât perfect, nu este bun pentru noi. De aceea, de cele mai multe ori, noi suntem cei care împingem în sus standardele acestei meserii. Investim în calitate. Avem certitudinea că numai atunci când lucrezi cu pasiune, creezi adevărata valoare. Iar adevărata valoare nu se depreciază niciodată”, a subliniat Radu Pescar.

Magazin Fortis, în Galeriile Luxor

Mobila din colecţia „Ilinca”, precum şi din alte colecţii, poate fi achiziţionată din magazinul Fortis Co situat la parterul Galeriilor Luxor din Târgu-Mureş.

„În acelaşi magazin pot fi achiziţionate şi restul colecţiilor Fortis pentru livinguri şi dormitoare, din lemn masiv, brad şi stejar. Avem cinci mari colecţii, Oxford, Rustic, London, Elegance şi Victorian, iar fabrica Fortis din Reghin este în continuă tehnologizare”, a menţionat Radu Pescar.

Extindere pe piata Marii Britanii

Recent, în luna ianuarie, compania Fortis a avut un stand de prezentare la cea mai importantă expoziţie de profil din Marea Britanie, organizată la Birmingham, unde soţii Elena şi Radu Pescar vor deschide, în acest an, un magazin de prezentare.

„De 25 de ani firma Fortis exportă exclusiv pe piaţa engleză, unde avem clienţi statornici. În ianuarie 2016 am participat cu toate cele patru colecţii la cea mai mare expoziţie de mobilă din Anglia, care a avut loc la Birmingham. Ecoul participării la această expoziţie a fost că avem nevoie de o nouă colecţie la care lucrăm în prezent, Elegance, iar colecţia Rustic a avut cel mare succes în metropola Marii Britanii.

De asemenea, în urma acestui târg, am decis să deschidem un magazin la Londra. Clienţii se simt mai confortabili când văd mobila, când o ating, decât atunci când o văd pe internet. Am identificat spaţiul, actele sunt făcute şi mai sunt de pus la punct unele detalii”, a afirmat Elena Pescar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Iași dezvolta un cluster de turism

Articolul următor

Parteneriat win-win pentru agricultură sustenabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share