Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi proiecte germane la Cluj

Peste 200 participanți, reprezentanți cheie ai mediului economic, lideri din politică, educație și cultură au participat la ediția de anul acesta a Recepției de Anul Nou organizată de Clubul Economic German din Transilvania de Nord (DWNT) în salonul VIP al Stadionului CFR.

Prezența ambasadorului german Werner Hans Lauk, a prefectului Gheorghe Vușcan, a viceprimarului Gheorghe Șurubaru, precum și a directorului general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK), Sebastian Metz, au marcat buna colaborare dintre firmele germane și politică.

Christel Ungar-Țopescu, realizator al TVR1, a moderat programul oficial în mod suveran și cu mult șarm. Președintele DWNT, Ludger Thol, a atras atenția asupra importanței societăților comerciale germane din regiunea Cluj și a mulțumit autorităților pentru buna colaborare și susținere de care se bucură investitorii germani din această zonă.

“Firmele vorbitoare de limbă germană contribuie la formarea viitorului prin crearea de locuri de muncă atractive, cu salarii decente, precum și prin transferul de tehnologie modernă în regiune”, a subliniat Ludger Thol. Cu cele peste 150 de firme membre, DWNT este cea mai mare asociație de investitori străini din regiune.

Ambasadorul Republicii Federale Germania, E.S. Hans Werner Lauk, a lăudat relațiile de afaceri germano-române, a punctat potențialul major de dezvoltare al regiunii Cluj și a încurajat firmele germane să contribuie în continuare la formarea viitorului din această zonă.

Prefectul Gheorghe Vușcan a confirmat în intervenția sa importanța investitorilor germani din județul Cluj, idee întărită și de viceprimarul Gheorghe Șurubaru, care a transmis mesajul primarului Emil Boc.

Sebastian Metz, directorul general al AHK, a lăudat relațiile comerciale germano-române și a subliniat că “nu vor pierde din dinamism nici în 2016, cu toate că momentan suntem confruntați cu mari probleme sociale la nivel mondial”. Contacte valoroase și noi proiecte au fost discutate în sesiunea de networking la finalul evenimentului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aerul de la Colibița, la fel de pur ca în Alpi

Articolul următor

Approd, portalul care te ajută să-ţi faci firmă de acasă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share