Importate Real Estate

Adamamerica a cumparat Phoenix Tower

Aberdeen Asset Management Deutschland AG și Commerzbank au semnat un acord de vânzare a clădirii de birouri Phoenix Tower din București către Adamamerica.

 

Phoenix Tower este o clădire de birouri, cu o suprafață de aproximativ 10,000 m2, situată în partea de Centru-Est a Bucureștiului, în cartierul Vitan, în apropiere de București Mall. Clădirea se bucură de o vizibilitate foarte bună, este ușor accesibilă, având caracteristici tehnice foarte bune după procesul de renovare prin care a trecut în 2011. Phoenix Tower are un grad de ocupare de 80%, chiriașii fiind în special companii din domeniu IT: Zitec, Netop, EBS, dar și Bancpost și Kwizda.

 

Tranzacția a fost intermediată de Colliers Internațional și casa de avocatură Cameron McKenna Romania, în calitate de consultanți ai vânzătorilor. Adamamerica a fost reprezentată în această tranzacție de casa de avocatură Biriș Goran, prin Victor Constantinescu și Tudor Stanciu.

 

Simina Niculiță, Director Associat în cadrul Colliers International consideră că ”Revenirea pe piața din România a fondatorilor Adama, este un vot de încredere în plus pentru piața imobiliară locală. Vânzarea Phoenix Tower marchează interesul pentru clădiri de birouri de dimensiune medie, impulsionat mai ales de accesul mult mai facil al investitorilor la finanțări”.

 

Pe piața din România, fondul de investiții Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat anul trecut în cea mai mare tranzacție de retail de pe piața locală, prin vânzarea Auchan Titan Shopping Center. Colliers International a fost consultantul Aberdeen în această tranzacție, cu o valoare de 86 milioane Euro.

 

Adamamerica, administrată de Isaac Choen-Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, își concentrează activitatea pe dezvoltarea de complexe rezidențiale în New York, SUA, având peste 1,000 unități deja livrate sau încă în stadiu de construcție. Având experiență pe piața locală, proprietarii companiei au sesizat oportunitatea de a reintra pe piața din România prin achiziția unui imobil valoros, dar și pentru a dezvolta proiecte rezidențiale noi, precum proiectul Reveria, din zona de est a Bucureștiului.

 

Despre Aberdeen Asset Management Deutschland AG

 

Aberdeen Asset Management este un fond global de administrare a activelor, inclusă în Top FTSE 100. Compania este prezentă în 25 de țări prin cele 37 de birouri, cu peste 750 de experți în sectorul de investiții și 2,800 angajați în total. La 31 decembrie 2015, Aberdeen avea în administrare active evaluate la 290.5 miliarde £.

 

Despre Commerzbank

 

Commerzbank este una dintre cele mai mari bănci comerciale internaționale, prezentă în peste 50 de țări, fiind a doua cea mai mare bancă din Germania. La nivel mondial, Commerzbank are cca. 51,300 angajați. Banca are aproximativ 16 milioane de clienți privați, și 1 million de clienții business și corporate. În 2015, Commerzbank a înregistrat venituri de aproximativ 9,8 miliarde de Euro.

 

Despre Colliers International

 

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare, cu peste 16.300 specialiști care lucrează în 502 birouri din 67 de țări. Colliers oferă o gamă largă de servicii clienților finali, dezvoltatorilor și investitorilor, de la brokeraj, property și asset management, project management, investiții și consultanță, evaluări și până la studii de piață sau produse adresate băncilor. Colliers International a fost inclusă în top 100 companii outsourcing de către International Association of Outsourcing Professionals’ Global Outsourcing în ultimii 10 ani. Mai multe detalii despre Colliers International pe www.colliers.ro, pe Facebook si LinkedIn.

 

Related posts

CBRE: Primele 3 tranzacții pe piața de investiții imobiliare însumează circa 300 milioane de euro, în 2018

Stefana Muresan

Premieră: PepperEscu, primul robot care lucrează într-o companie imobiliară 

Ligia Voro

World dignitaries celebrate a collaborative achievement

Ionut Oprea

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

Tranzacțiile imobiliare din Sălaj, la coada topului pe România

Nora Dumitrescu

GEZE a echipat Shopping City Timișoara cu un sistem de ușă revoluționar

Ligia Voro

White Star Real Estate  a preluat Liberty Technology Park de la Fribourg Development

Ligia Voro

VIVO! în România

Transilvania Business

Regio 2014-2020: Peste o jumătate de miliard de lei pentru drumurile din Nord-Vest

Stefana Muresan

Maramureșul începe să cumpere clădiri monument istoric

Nora Dumitrescu

Leading solutions for future proof buildings

Ionut Oprea

IATA: Solidarity Airport is a strategic project. Airline consultation will start in July

Stefana Muresan

Tim Beaudin appointed CEO of P3 Logistic Parks

Ligia Voro

70 de ani de la proclamarea Republicii Italiene

Morphoza: Designing the new difference

Ionut Oprea

Jon Watkins appointed COO Western Europe for VGP

Ionut Oprea

One United Properties obține autorizația de construire pentru One Cotroceni Park

Nicolae Pop

CBRE este consultantul Spaces în tranzacția de închiriere a celui mai mare centru din România

redactia

ATENOR sells a fourth building in Budapest in less than a year

Ionut Oprea

Un nou proiect livrat cu succes de catre OPTIM PM

Symbiosy by HB Reavis deploys smart workspaces for bp in Agora Budapest

Papuc Irina

Colliers, manager nou pentru Europa Centrala si de Est (ECE)

Ionut Oprea

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Leave a Comment