Eveniment Importate

STAR–T – Scoala Tehnica Austriaca din Romania la Cluj Napoca

Companii austriece cu investiţii importante în Cluj și Ambasada Austriei – Secția Comercială vor demara în septembrie 2016, la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, proiectul educațional STAR–T – Școala Tehnică Austriacă din România Transilvania, prin care elevii se vor forma în meseria de sudor. Datorită cererii de sudori din ce în ce mai mare a unor companii precum Sieta Polytechnik (producător de cazane sub presiune), Deltamed/Dlouhy (producător de ambulanţe), GEP (confecţii metalice), Framag (confecţii metalice), se înfiinţează o clasă de învățământ profesional în sistem de tip dual pentru pregătirea temeinică în meseria de sudor.

 

“Atât Ambasada, cât și companiile privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investiție în societatea românească, in domeniul prelucrării metalice. Ceea ce face ca proiectul STAR–T să fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul că are la bază sistemul dual, o particularitate a învățământului din țări precum Austria și Germania, colaborare strânsă între școală și companii, care pune un accent sporit pe pregătirea practică. Scopul este reindustrializarea României. Pentru a întări industria este nevoie de forță de muncă calificată. Această forță de muncă are nevoie de educație teoretică și practică solidă. Cu poiectul STAR–T vrem să dăm startul la cooperarea între investitorii austrieci și școala profesională din Cluj-Napoca. Acest proiect oferă job-uri / locuri de munca bune și oportunități grozave pentru carieră”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei la București.

 

“Suntem onorați că suntem parte a proiectului STAR–T în echipă cu agenți economici importanți, care doresc să colaboreze cu școala noastră în misiunea nobilă, de formare a forței de muncă. Modul în care se desfasoară învatamantul dual în cadrul scolii noastre începând cu anul școlar 2014-2015, ne îndreptățește să credem că suntem pe drumul cel bun, că oferim elevilor un învățământ adaptat cerințelor agenților economici, un învațămant flexibil, ce le asigură integrarea pe piața muncii.“, a menționat Olimpia Mera, Directorul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”.

 

Școala Tehnică Austriacă din România Transilvania presupune pentru început o clasă de învățământ profesional tip dual în cadrul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca, având la bază educația duală – o îmbinare a informațiilor teoretice și practice. Programul are o durată de trei ani și oferă absolvenților de clasa a VIII-a cursuri de formare profesională în meseria sudor.

 

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor învăța de la cei mai buni profesioniști din companiile implicate în proiect. Componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolvenții STAR–T vor avea prioritate la angajare in companiile partenere.

 

În plus, elevii vor putea primi o bursă lunară de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și vor beneficia de decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada studiilor. După absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.

 

Înscrierea în program se va desfășura în trei etape, astfel: etapa I – în perioada 13-17 iunie și 21-24 iunie 2016, etapa II – în perioada 16-17 august și 22-23 august 2016 și etapa III – în perioada 1-2 septembrie 2016.

 

Proiectul este inițiat de Ambasada Austriei Secția Comercială și susținut de Inspectoratul Școlar Județan Cluj, Instituția Prefectului Județului Cluj, ASR (Asociația Sudorilor din Romania), CNDIPT, Ministerul Educației și Cercetării Științifice și companille Sudometal, CM Metal și Transisud.

Related posts

Banca Națională găzduiește expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România, o inițiativă CITR Group

redactia

La Sibiu ne exprimăm plastic de Ziua Mediului: pa-pa plastic!

Stefana Muresan

Arhitectura in 2016. Experientele culturale ale oraselor

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

SOLD OUT – DHL Carpathian Marathon powered by MPG

Ligia Voro

Grupul ARCON preluat de Hirsch Porozell

Transilvania Business

UVT și Microsoft invită studenții timișoreni la o experiență unică de învățare: Microsoft Academy 2018

Stefana Muresan

Călin Biriş: de la buget la vânzări online

A. I.

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

Papuc Irina

Les possibilités d’investissements pour les entreprises françaises sont loin d’être épuisées en Roumanie

PatriotFest, primul concurs de inovare pentru securitate națională

Stefana Muresan

Messe München is expanding

Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a

Stefana Muresan

S-au pus în vânzare bilete pentru DreamHack Bucharest 2016

Transilvania Business

Zbouri spre Munich

Transilvania Business

Atlasglobal va opera din 1 august prima cursă Istanbul – Cluj-Napoca

Previziunile ESOP

Transilvania Business

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Raluca Ursu

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

PRIA Drugs and Medicine Publicity

redactia

Programul de cursuri AMCOR “Consulting – Tools, Skills & Ethics”

Stefana Muresan

Apelul de proiecte 2.1.A – Microintreprinderi se deschide in februarie

Transilvania Business

BERD, Allianz-Tiriac Asigurări și Kompass împărtășesc idei de business managerilor din România

Stefana Muresan

The Woman a adus in prim plan femeia lider a zilelor noastre

Leave a Comment