Eveniment Importate

STAR–T – Scoala Tehnica Austriaca din Romania la Cluj Napoca

Companii austriece cu investiţii importante în Cluj și Ambasada Austriei – Secția Comercială vor demara în septembrie 2016, la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu”, proiectul educațional STAR–T – Școala Tehnică Austriacă din România Transilvania, prin care elevii se vor forma în meseria de sudor. Datorită cererii de sudori din ce în ce mai mare a unor companii precum Sieta Polytechnik (producător de cazane sub presiune), Deltamed/Dlouhy (producător de ambulanţe), GEP (confecţii metalice), Framag (confecţii metalice), se înfiinţează o clasă de învățământ profesional în sistem de tip dual pentru pregătirea temeinică în meseria de sudor.

 

“Atât Ambasada, cât și companiile privesc acest parteneriat public-privat ca pe o investiție în societatea românească, in domeniul prelucrării metalice. Ceea ce face ca proiectul STAR–T să fie o alegere de viitor pentru elevi este faptul că are la bază sistemul dual, o particularitate a învățământului din țări precum Austria și Germania, colaborare strânsă între școală și companii, care pune un accent sporit pe pregătirea practică. Scopul este reindustrializarea României. Pentru a întări industria este nevoie de forță de muncă calificată. Această forță de muncă are nevoie de educație teoretică și practică solidă. Cu poiectul STAR–T vrem să dăm startul la cooperarea între investitorii austrieci și școala profesională din Cluj-Napoca. Acest proiect oferă job-uri / locuri de munca bune și oportunități grozave pentru carieră”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial în cadrul Ambasadei Austriei la București.

 

“Suntem onorați că suntem parte a proiectului STAR–T în echipă cu agenți economici importanți, care doresc să colaboreze cu școala noastră în misiunea nobilă, de formare a forței de muncă. Modul în care se desfasoară învatamantul dual în cadrul scolii noastre începând cu anul școlar 2014-2015, ne îndreptățește să credem că suntem pe drumul cel bun, că oferim elevilor un învățământ adaptat cerințelor agenților economici, un învațămant flexibil, ce le asigură integrarea pe piața muncii.“, a menționat Olimpia Mera, Directorul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”.

 

Școala Tehnică Austriacă din România Transilvania presupune pentru început o clasă de învățământ profesional tip dual în cadrul Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca, având la bază educația duală – o îmbinare a informațiilor teoretice și practice. Programul are o durată de trei ani și oferă absolvenților de clasa a VIII-a cursuri de formare profesională în meseria sudor.

 

Pe parcursul anilor de studiu, elevii vor învăța de la cei mai buni profesioniști din companiile implicate în proiect. Componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică). De altfel, la finalizarea cursurilor, absolvenții STAR–T vor avea prioritate la angajare in companiile partenere.

 

În plus, elevii vor putea primi o bursă lunară de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și vor beneficia de decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada studiilor. După absolvire, tinerii vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european.

 

Înscrierea în program se va desfășura în trei etape, astfel: etapa I – în perioada 13-17 iunie și 21-24 iunie 2016, etapa II – în perioada 16-17 august și 22-23 august 2016 și etapa III – în perioada 1-2 septembrie 2016.

 

Proiectul este inițiat de Ambasada Austriei Secția Comercială și susținut de Inspectoratul Școlar Județan Cluj, Instituția Prefectului Județului Cluj, ASR (Asociația Sudorilor din Romania), CNDIPT, Ministerul Educației și Cercetării Științifice și companille Sudometal, CM Metal și Transisud.

Related posts

Siguranţa la incendiu a clădirilor și Directiva nr. 844/2018 în dezbatere la PRIA Fire Safety of Buildings, în 25 octombrie 2018

redactia

Conferinta Trenchless Romania

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Clase cu profil aeronautic la Brașov, proiect susținut de Airbus Helicopters, Transylvania Aerospace Cluster și Ambasada Franței

Stefana Muresan

Noile construcții din sănătate prezentate la Building Health 2019, ediția a 5-a

Nicolae Pop

15 milioane de euro pentru RNDR

Transilvania Business

AB | Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Transilvania Business

Sapte zboruri, lansate de la Aeroportul Iasi. Rutele, operate de Blue Air

Stefana Muresan

Programul de cursuri AMCOR “Consulting – Tools, Skills & Ethics”

Stefana Muresan

„Oraşul Faptelor Bune”, din 15 decembrie, în Târgul de Crăciun din Oradea

Traian Dan

DisruptHR – împreună schimbăm ritmul la Cluj-Napoca!

Stefana Muresan

 Un volum de referință: „Agricultura. Concepte și Instrumente operaționale”, lansat la Oradea

Stefana Muresan

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

Un nou proiect livrat cu succes de catre OPTIM PM

Totul despre închiderea anului financiar 2019 și noutățile fiscale pentru 2020, la FINANCIAL OUTCOME

Papuc Irina

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Campioana Ana-Maria Brânză vine la The Woman

Stefana Muresan

VINVEST PREZENT LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

redactia

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro

Transilvania Business

Festivalul George Enescu ajunge la Sibiu

Stefana Muresan

ABSL invites you to Iași Business Mixer 2019 on September 19th

Ligia Voro

Antreprenorii din Moldova au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de salariați față de anul precedent din Romania

redactia

Prima Conferință Națională de Nutriție Sportivă, la Tîrgu Mureș

Transilvania Business

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

Leave a Comment