Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

tIMOn: Proiectele boutique, noul trend pe piata rezidentiala din Bucuresti

Blocuri cu doar câteva apartamente, cu grijă pentru detalii, cu premii de arhitectură pentru fațade și cu apartamente unice; obiecte sanitare de designer, lobby-uri care arată ca niște săli de bal : așa arată ansamblurile boutique. Acestea sunt cele mai la modă locuințe din București și 30 dintre ele se vor lansa exclusiv la tIMOn.

 

Într-un moment în care piața rezidențială din România se luptă cu presupuse efecte ale legii dării în plată, apetitul pentru achizițiile imobiliare crește în rândul consumatorilor. După ani de zile de “dominație” a proiectelor amplasate în zonele periurbane ale Bucureștiului, un nou produs se anunță a fi vedeta Târgului Imobiliar Național tIMOn: proiectele boutique.

 

Peste 30 de proiecte boutique vor fi expuse în exclusivitate doar la tIMOn, care se va desfășura în perioada 24-27 martie 2016 în Piața Constituției din București.

 

Construcția de proiecte rezidențiale de tip boutique, cu un numar redus de apartamente, cel mai adesea personalizate pentru fiecare client și amplasate in zone ultracentrale si centrale din Bucuresti este un nou trend pe piața locală în ultimii ani, potrivit tIMOn.

 

Astfel de proiecte vin să completeze oferta de pe piața rezidentiala locală și sunt dezvoltate fie de investitori consacrați, fie de către persoane fizice române sau straine.

 

Un element pe care îl au în comun însă acești investitori este faptul că vor să dezvolte un proiect unic, cu arhitectură nonconformista și cu design care să diferențieze pe piața locuințele pe care le vând. Majoritatea locuințelor sunt utilate cu piese de mobilier sau obiecte sanitare de designer, iar arhitectura este de cele mai multe ori recompensată cu diverse premii de specialitate.

 

Deși aceste proiecte includ un număr redus de locuințe, maxim 40 de apartamente, investițiile alocate dezvoltării sunt destul de ridicate și ajung la câteva milioane de euro având în vedere faptul că se acorda o atenție deosebita arhitecturii, designului, finisajelor și materialelor care sunt utilizate în construcție.
Potrivit datelor tIMOn, pe piața din Bucuresti sunt în construcție sau au fost finalizate peste 100 de astfel de proiecte, dar care în total nu au mai mult de 1.000 de locuințe.

 

Compania Imoteca are în portofoliu in acest moment 13 proiecte boutique localizate în nordul și centrul Bucurestiului, printre care Vernescu Residence, Parisian Views Residences, PV Heritage si Docentilor 2-4. Proiectele sunt localizate în zona Calea Victoriei, centrul Capitalei sau în apropiere de Herăstrău.

 

În total aceste proiecte însumează peste 210 de apartamente, adică un proiect “obișnuit” de dimensiuni medii.

 

Marja de prețuri este destul de largă și se situează între 95.000 euro pentru un studio, în Vernescu Residence (Victoriei) și 1,9 milioane euro pentru un penthouse în zona Herastrau.

 

Suprafețele, la fel ca și la prețuri acoperă o paletă foarte largă și pornesc de la 46 de metri patrați și ajung la 450-500 metri patrați pentru penthouse-uri.

 

“Acest tip de produs este din ce în ce mai căutat în ultimii doi ani, înregistrând creștere sub toate aspectele: număr de unități disponibile pe piață, calitatea finisajelor și lucrărilor, volumul de cereri și prețuri de tranzacționare. Proiectele boutique au venit firesc în completarea profilului de produse promovate de Imoteca, având în vedere caă în ultimii 12 ani Imoteca a fost foarte activă pe zona de centru și nord, selectând pentru clienții ei cele mai bune opțiuni din piață”, a declarant Rafaela Nebreda, directorul general al Imoteca.

 

RealTime, compania de consultanță imobiliară cu focus pe segmentul rezidential middle și upper-middle, va prezenta în cadrul tIMOn, 3 ansambluri rezidențiale de tip boutique: Ficusului Rezidential, Central Garden si APX Immo Vitan.

 

Ficusului Residențial este un condominium select, aflat în zona de nord a Bucurestiului, la 300m de Parcul Herăstrău, oferind locuințe cu 2, 3, 4 și 5 camere. Imobilul tip vilă cu Subsol+Parter+2etaje+Mansarda, cu doar 12 apartamente, a fost finalizat si finisat complet în 2015, fiind deja locuit si pregătit pentru ultimii locatari.

 

Un apartament cu 2 camere mobilat si utilat cu gradină de 60mp, loc de parcare și boxă costă 131.000 euro + TVA, în timp ce un apartament cu 3 camere, cu loc de parcare si boxă pornește de la un preț de 133.000 euro+TVA

 

Central Garden este situat în Zona Centrală-Eminescu, oferind intimitate si confort, creând o comunitate restrânsă, cu doar 16 apartamente, într-un imobil cu subsol, parter si 4 etaje. Imobilul a fost finalizat complet in 2015, fiind deja locuit. Ca element de noutate, ansamblul are în lobby stucco venețian și oglinzi. Ultimele apartamente cu 3 camere sunt potrivite cu stilul de viață al unei familii moderne, cu sau fără copii, având suprafețe între 70 mp utili și 83 mp utili. Prețurile pornesc de la 117.000 euro + TVA.

 

Și firma Vission House vine la tIMOn cu un proiect boutique, Busolei Residence, cu 6 locuințe, ale căror prețuri sunt pentru 2 camere de 91.200 euro, pentru 3 camere de 120.000, iar pentru penthouse de 207.000 euro + TVA (intre 5 si 20%)

 

Un alt proiect prezentat la tIMOn este DECEBAL Tower este situat în partea centrală a Bucureștiului, pe strada Turturelelor nr.62, în imediata apropiere a Bd-ului Unirii.

 

Beneficiar al unei poziții de excepție, imobilul rezidențial DECEBAL Tower, care oferă un acces rapid prin Bd-ul Unirii, către Piața Unirii și zonele ultracentrale ale orașului. Imobilul cuprinde 20 apartamente de lux cu 2, 3, 4 camere (etajele 3-9) si un penthouse situat la etajul 10, împărțite.

 

Prețurile pornesc de la 121.000 euro/mpu+TVA 20% pentru 2 camere, de la 217.000 euro/mpu+TVA 20% pentru 3 camere, de la 247.000 euro/mpu+TVA20% pentru 4 camere. Un loc de parcare subteran costa 12.500 euro+TVA 20%

 

Apartamentele se vând finisate de lux, cu bucătăria si băile mobilate Italia/BERLONI, cu aparatură electrocasnică inclusă (Combina frigorifica, plita, cuptor, hota, masina de spalat vase).

 

Cu un portofoliu de peste 150 de apartamente noi si ansambluri rezidentiale finalizate sau în stadiu de construcție, firma G3 Imobiliare, prezintă la tIMOn, mai multe proiecte de tip boutique, în zonele Ferdinand, Herastrau sau Unirii. Proiectul Ferdinand – Liceul Iulia Hasdeu este o clădire de 5 niveluri, cu demisol, parter inalt, doua etaje si mansardă.

 

Apartamentele sunt în număr de 10, dispuse cate 2 pe fiecare etaj și beneficiează de o vedere panoramică spre 3 puncte cardinale.

 

Apartamentele din Ferdinand – Lic Iulia Hasdeu au fost atent proiectate, venind astfel in întâmpinarea nevoii de a deține o locuință modernă, unde un spațiu deschis, aerisit și luminos să ofere confortul dorit.

 

Apartamentele achiziționate pot fi personalizate după dorința cumpărătorului. Dintr-o gamă foarte variată de modele, există posibilitatea de a alege culorile de gresie, faianță, usi de interior, parchet.

 

Un alt proiect din portofoliul G3 Imobiliare este Herăstrău Apartments, situat la 300 de metri de Parcul Herăstrău și Piata Charles de Gaulle. Imobilul are 6 etaje.

 

Târgul Imobiliar Național tIMOn începe joi, 24 martie 2016, ora10.00, în Piața Constituției din capitală și va fi cel mai mare eveniment de profil al anului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gală destinată femeilor din agricultură - PRIA Women in Agriculture

Articolul următor

Burse de peste 3.000.000 Euro la RIUF- The Romanian International University Fair

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share