Eveniment Importate

World Credit Congress & Exhibition

România a fost aleasă în premieră în Europa Centrală și de Est ca țară gazdă pentru ‘World Credit Congress & Exhibition’. Organizatorii – ICM Capacitación Integral și Leadership Events, în parteneriat cu Doingbusiness.ro și Business Mark, estimează o participare de 600 de specialiști din sectorul financiar-bancar, al creditului comercial și al colectării de creanțe și serviciilor conexe.

Congresul reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea specialiștilor din piața financiară, bancară, a consultanței/ serviciilor financiare, profesioniști care activează la nivel global.

Contextul: în ape necartografiate

Mediul economic actual este caracterizat de volatilitate, iar creșterea economică globală este amenințată de incertitudine (sau certitudinea unor evoluții negative, care se manifestă deja).

Atitudinile băncilor centrale la nivel mondial dau semnale greu interpretabile de către piață, atât prin dimensiunea și natura măsurilor de politică monetară aplicate, dar și prin întinderea lor în timp.

Principalul element de certitudine este reprezentat de implicațiile directe asupra mersului creditului global și de majorarea riscurilor asociate creditării/ colectării creanțelor, riscuri care pot fi totuși limitate.

În condițiile în care la nivelul zonei Euro, politica monetară nu este suficientă pentru a inversa tendința prezentă de inhibare a creșterii economice, Banca Centrală Europeană a luat decizii istorice pentru impulsionarea creșterii economice.

Trăim incipiența unei stagnări seculare?

Care sunt instrumentele sectorului financiar pentru a se adapta, dezvolta și funcționa în condițiile “noului normal” economic?

Ce înseamnă pentru piața creditului planul statelor G20 de a genera creștere economică suplimentară, la nivel global, de 2% în fiecare an (prin reforme inițiate de FMI și OECD)?
 
Cum a reușit sectorul bancar din zona Euro, în ciuda ratelor negative de dobândă din 2015 să își majoreze activele, iar randamentul capitalului, măsurat prin Return on equity (ROE) să se majoreze de la 3,5% în 2014, la 5,7% în 2015 – care în condițiile unei inflații zero reprezintă și randamentul real?

Cu politica monetară îndreptată spre normalizarea inflației, specialiștii apreciază că este nevoie urgentă de măsuri pentru creștere economică suplimentară, pentru reducerea deficitului de activitate economică și, implicit, a șomajului.

Ce înseamnă pentru piața creditului și a creanțelor că Banca Centrală Europeană va folosi toate, dar chiar toate politicile disponibile? Și ce efect va fi asupra economiilor și sectorului financiar bancar/ non-bancar din Europa Centrală și de Est (inclusiv din România)?

În mod categoric, indiciile vor fi disponibile pentru participanții la ‘World Credit Congress & Exhibition’, din luna iunie, de la București. La fel și scenariile și instrumentele de limitare a celor negative, care vor fi aduse la cunoștința managerilor de top din domeniul creditului, finanțelor și vânzărilor de servicii financiare, care vor alege să participe la cea de-a cincea ediție a Congresului.

Obiectivele Congresului

Scopul Congresului este de a oferi participanților raționamente și practici relevante expuse de personalități cheie din sectorul public/ instituțional/ guvernamental și din cel privat, pentru a permite celor prezenți să deruleze o operare mai eficientă a propriilor companii prin dezvoltarea piețelor interne și externe și crearea unui cadru strategic pentru afaceri mai productive.

Participanții vor cunoaște produse și servicii care îi vor sprijini pentru a stimula și crește propria performanță în afaceri. Strategiile de capitalizare rapidă vor fi abordate în cadrul Congresului prin intermediul practicilor fundamentale de operare, care includ dezvoltarea unor portofolii de active solide și atractive. Rezultatul este oferirea de către organizatorii Congresului pentru profesioniștii participanți a ocaziei de a obține și dezvolta calități critice necesare în mediul financiar actual.

Avantajele participării la Congres

Lucrările Congresului permit accesul participanților la expertiza de succes a specialiștilor internaționali în domenii cheie de competență: servicii bancare și financiare, consultanță, colectare de creanțe.

Sunt asteptați la București personalități și lideri ai lumii financiare la nivel global, precum și profesioniști de talie internațională cu experiență pe tot globul care controlează bugete de zeci și sute de miliarde de euro.

Totodată, la București vor fi disponibile și dezbătute cele mai bune practici cu relevanță directă în aceste sectoare și cu aplicabilitate imediată. Experții participanți vor expune propria înțelegere și descifrare a situației economice curente, la nivel global, cu impact direct și relevanță pentru România, Europa de Est și Uniunea Europeană. Vorbitorii din cadrul Congresului vor evalua, de asemenea, factorii critici de risc, atât interni și externi care pot amenința expansiunea de piață a companiilor reprezentate de participanții la Congres.

Mai multe detalii despre Congres sunt disponibile aici: http://www.creditcongress.com/2016/english/index.html.

Reprezentanții companiilor mici, mijlocii, mari și ai corporațiilor multinaționale care doresc să participe la cea de-a cincea ediție a ‘World Credit Congress & Exhibition’, se pot înregistra aici: http://www.creditcongress.com/2016/english/index.html.

World Credit Congress & Exhibition este sprijinit de Expense Reduction Analysts și Tao Institute for Credit & Risk Management.

Sponsorii evenimentului sunt: EOS – Gold Sponsor și EuroCollectNet Lawyers – Bronze Sponsor.

Partenerii evenimentului sunt: Kompass Romania, Corporate Rebels, Irish Credit Management Training, The Credit Coach, ACCEE, Profit Centred Credit Group, Chartered Institute of Credit Management, Malta Association of Credit Management (M.A.C.M.).

Partenerii media ai evenimentului sunt: Ciclo de Riesgo, Credit Matters, AGERPRES, Hotnews, Transilvania Business, Spatiul Construit, Manager Express, Calendar Evenimente, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Cariereonline.ro, RBE Connect, PRBOX.ro, Credit Today, Invest Club și MANPRES.

Related posts

ACAROM si EXACT SYSTEMS organizeaza Quality Academy, Pitesti, 28 noiembrie 2017

Stefana Muresan

Helios Phoenix extinde cu peste 10,000 m2 parcul industrial Olympian Park din Brașov

Imoteca, portofoliu in rezidential de 162 milioane euro

3,8 milioane de euro pentru proiecte din PNDR

Transilvania Business

Cel mai ieftin abonament la Untold va costa 100 de euro

Nora Dumitrescu

HR Summit Cluj-Napoca

Transilvania Business

Cluj-Napoca poate sa fie orasul ideal intre Bucuresti si Budapesta

Transilvania Business

Conferința Aircaft Safety and Avionics – 27 februarie 2019, Aeroportul Băneasa

Stefana Muresan

Centenar 2018. Iuliu Maniu – Întoarcerea acasă

redactia

Impactul tehnologiei în sistemul medical: blockchain, inteligență artificială, VR si alte tendințe, la iCEE.health 2018, săptămâna viitoare

Stefana Muresan

Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, trafic record

Stefana Muresan

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene. Realitatea anului 2016

Ce aduce nou 2016 din punct de vedere vamal

Festivalul Italian la București, ediția 2017

Ionut Oprea

Împreună cu tine, PROFI salvează destine – 2016

Transilvania Business

Ilan Laufer organizează cea mai mare delegație de firme românești în SUA

redactia

Agraria își deschide porțile, din nou, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Prima ediție a Săptămânii Geodeziei Românești, la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

Lapp Group a organizat Turneul Internațional de Fotbal și Volei

O noua cladire in Coresi Business Park

Transilvania Business

”HOTSPOT CLUJ 2017”, a doua ediție a evenimentului

Stefana Muresan

Din paradoxurile subvențiilor pentru animale

Transilvania Business

Aeroportul Internațional Arad, două curse charter spre litoralul turcesc

Stefana Muresan

Leave a Comment