Eveniment Importate

World Credit Congress & Exhibition

România a fost aleasă în premieră în Europa Centrală și de Est ca țară gazdă pentru ‘World Credit Congress & Exhibition’. Organizatorii – ICM Capacitación Integral și Leadership Events, în parteneriat cu Doingbusiness.ro și Business Mark, estimează o participare de 600 de specialiști din sectorul financiar-bancar, al creditului comercial și al colectării de creanțe și serviciilor conexe.

Congresul reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea specialiștilor din piața financiară, bancară, a consultanței/ serviciilor financiare, profesioniști care activează la nivel global.

Contextul: în ape necartografiate

Mediul economic actual este caracterizat de volatilitate, iar creșterea economică globală este amenințată de incertitudine (sau certitudinea unor evoluții negative, care se manifestă deja).

Atitudinile băncilor centrale la nivel mondial dau semnale greu interpretabile de către piață, atât prin dimensiunea și natura măsurilor de politică monetară aplicate, dar și prin întinderea lor în timp.

Principalul element de certitudine este reprezentat de implicațiile directe asupra mersului creditului global și de majorarea riscurilor asociate creditării/ colectării creanțelor, riscuri care pot fi totuși limitate.

În condițiile în care la nivelul zonei Euro, politica monetară nu este suficientă pentru a inversa tendința prezentă de inhibare a creșterii economice, Banca Centrală Europeană a luat decizii istorice pentru impulsionarea creșterii economice.

Trăim incipiența unei stagnări seculare?

Care sunt instrumentele sectorului financiar pentru a se adapta, dezvolta și funcționa în condițiile “noului normal” economic?

Ce înseamnă pentru piața creditului planul statelor G20 de a genera creștere economică suplimentară, la nivel global, de 2% în fiecare an (prin reforme inițiate de FMI și OECD)?
 
Cum a reușit sectorul bancar din zona Euro, în ciuda ratelor negative de dobândă din 2015 să își majoreze activele, iar randamentul capitalului, măsurat prin Return on equity (ROE) să se majoreze de la 3,5% în 2014, la 5,7% în 2015 – care în condițiile unei inflații zero reprezintă și randamentul real?

Cu politica monetară îndreptată spre normalizarea inflației, specialiștii apreciază că este nevoie urgentă de măsuri pentru creștere economică suplimentară, pentru reducerea deficitului de activitate economică și, implicit, a șomajului.

Ce înseamnă pentru piața creditului și a creanțelor că Banca Centrală Europeană va folosi toate, dar chiar toate politicile disponibile? Și ce efect va fi asupra economiilor și sectorului financiar bancar/ non-bancar din Europa Centrală și de Est (inclusiv din România)?

În mod categoric, indiciile vor fi disponibile pentru participanții la ‘World Credit Congress & Exhibition’, din luna iunie, de la București. La fel și scenariile și instrumentele de limitare a celor negative, care vor fi aduse la cunoștința managerilor de top din domeniul creditului, finanțelor și vânzărilor de servicii financiare, care vor alege să participe la cea de-a cincea ediție a Congresului.

Obiectivele Congresului

Scopul Congresului este de a oferi participanților raționamente și practici relevante expuse de personalități cheie din sectorul public/ instituțional/ guvernamental și din cel privat, pentru a permite celor prezenți să deruleze o operare mai eficientă a propriilor companii prin dezvoltarea piețelor interne și externe și crearea unui cadru strategic pentru afaceri mai productive.

Participanții vor cunoaște produse și servicii care îi vor sprijini pentru a stimula și crește propria performanță în afaceri. Strategiile de capitalizare rapidă vor fi abordate în cadrul Congresului prin intermediul practicilor fundamentale de operare, care includ dezvoltarea unor portofolii de active solide și atractive. Rezultatul este oferirea de către organizatorii Congresului pentru profesioniștii participanți a ocaziei de a obține și dezvolta calități critice necesare în mediul financiar actual.

Avantajele participării la Congres

Lucrările Congresului permit accesul participanților la expertiza de succes a specialiștilor internaționali în domenii cheie de competență: servicii bancare și financiare, consultanță, colectare de creanțe.

Sunt asteptați la București personalități și lideri ai lumii financiare la nivel global, precum și profesioniști de talie internațională cu experiență pe tot globul care controlează bugete de zeci și sute de miliarde de euro.

Totodată, la București vor fi disponibile și dezbătute cele mai bune practici cu relevanță directă în aceste sectoare și cu aplicabilitate imediată. Experții participanți vor expune propria înțelegere și descifrare a situației economice curente, la nivel global, cu impact direct și relevanță pentru România, Europa de Est și Uniunea Europeană. Vorbitorii din cadrul Congresului vor evalua, de asemenea, factorii critici de risc, atât interni și externi care pot amenința expansiunea de piață a companiilor reprezentate de participanții la Congres.

Mai multe detalii despre Congres sunt disponibile aici: http://www.creditcongress.com/2016/english/index.html.

Reprezentanții companiilor mici, mijlocii, mari și ai corporațiilor multinaționale care doresc să participe la cea de-a cincea ediție a ‘World Credit Congress & Exhibition’, se pot înregistra aici: http://www.creditcongress.com/2016/english/index.html.

World Credit Congress & Exhibition este sprijinit de Expense Reduction Analysts și Tao Institute for Credit & Risk Management.

Sponsorii evenimentului sunt: EOS – Gold Sponsor și EuroCollectNet Lawyers – Bronze Sponsor.

Partenerii evenimentului sunt: Kompass Romania, Corporate Rebels, Irish Credit Management Training, The Credit Coach, ACCEE, Profit Centred Credit Group, Chartered Institute of Credit Management, Malta Association of Credit Management (M.A.C.M.).

Partenerii media ai evenimentului sunt: Ciclo de Riesgo, Credit Matters, AGERPRES, Hotnews, Transilvania Business, Spatiul Construit, Manager Express, Calendar Evenimente, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Cariereonline.ro, RBE Connect, PRBOX.ro, Credit Today, Invest Club și MANPRES.

Related posts

Ruukki a lansat un nou website pentru sistemele de acoperisuri rezidentiale

70 de muzicieni din 12 țări pe scena Sibiu Jazz Festival: peste 1.000 de minute de muzică bună

Stefana Muresan

Platforma Europeană de consiliere în materie de investiţii

Transilvania Business

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

CONNECTING PEOPLE Party&Networking la VIP Lounge Cluj Arena

A. I.

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Ligia Voro

“Razboiul” pentru talente in HR

Transilvania Business

New floor plan – The Big 5 Dubai

Transilvania Business

Schimbări la conducerea filialelor Daimler în România

Stefana Muresan

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

Stefana Muresan

PROJECT EXPO, primul targ imobiliar din 2016

Belgian Week 2018: networking & new projects

Ionut Oprea

AGRARIA 2019: 25 de ani de susţinere a agriculturii româneşti

Stefana Muresan

Samsung România la HR Summit Cluj: “Tehnologia nu va schimba doar joburile ci și pe noi toți”

Stefana Muresan

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

Papuc Irina

Dr. Laura Bota: „M-am visat doctoriţă de când mă jucam cu păpuşile!”

Transilvania Business

În An Centenar, AGROtrends sărbătorește campionii din sectorul românesc de legume fructe

redactia

Vintest revine la București: „Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”

Ionut Oprea

Banca Transilvania – la o valoare de 2,4 miliarde euro, acțiunile – maxim istoric

Stefana Muresan

De 13 ani Vinvest in Timisoara – Capitala Vinului

Transilvania Business

Economistul Walter Block susține conferința “THE 𝗣𝗔𝗡𝗗𝗘𝗠𝗜𝗖 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗩𝗘𝗡𝗧𝗜𝗢𝗡𝗜𝗦𝗠”. Un eveniment Academeya

Ligia Voro

Evoluția sectorului financiar-bancar, la „FinConf România”, eveniment online

Ion Surdu

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Nicolae Pop

Leave a Comment