Eveniment Importate

Sibiu – Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), susținute de mediul de afaceri și de parteneri, au derulat, în perioada octombrie 2015-februarie 2016, cea de-a II-a ediție a « Premiilor Cluburilor Francofone de Afaceri ».

 

Competiția a fost gândită cu scopul de a propaga în rândul tinerilor liceeni importanța acordată limbii franceze de către companiile francofone din zona Transilvaniei. Tematica celei de-a doua ediții a fost aleasă și diversificată de către companiile partenere, secțiunile propuse fiind design, IT, marketing, mecanică, mediu.

 

Concursul Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri a debutat în luna octombrie 2015 prin realizarea de vizite de către reprezentanții celor două Cluburi și ai companiilor partenere, în 78 de licee din Transilvania și regiunea de N-V, fiind întâlniți peste 2800 de elevi și 200 de cadre didactice. Elevii vizitați au avut posibilitatea de a valorifica informațiile receptate, dar și munca în echipe de 2-5 membri pentru realizarea și depunerea dosarelor de participare la concurs. 192 de dosare au fost depuse pentru toate cele cinci secțiuni de către aproximativ 576 de elevi. Dosarele depuse vor fi analizate în perioada 1-31 martie 2016 de către un juriu format din reprezentanți ai companiilor francofone partenere care va delibera drept câștigătoare cele mai bune 3 proiecte din cadrul fiecărei secțiuni. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 1 aprilie 2016, pe site-ul concusului http://cfac.ro/fr/premiile-cfa și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

 

Festivitatea de premiere a câștigătorilor, în prezența Excelenței Sale domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franţei în România, a colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, a Inspectorilor școlari generali și de specialitate, a directorilor liceelor, a profesorilor coordonatori și colaboratori din cele 10 județe participante la concurs, va fi organizată la Sibiu, în data de 15 aprilie 2016, ora 11.00, la Facultatea de Medicină din Sibiu.

 

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS) doresc să mulțumească colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, Inspectorilor școlari generali și de specialitate, directorilor liceelor, profesorilor coordonatori și colaboratori și, nu în ultimul rând, elevilor implicați în acest proiect.

 

C.FAC (Clubul Francofon de Afaceri din Cluj) este rețeaua economică francofonă din Cluj. Cu peste patruzeci de membri,Clubul contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiune. Astfel, la nivel regional, C.FAC face parte din structura intitulată International Committee, structură care reunește cluburile de afaceri din Cluj iar la nivel național, Clubul face parte din rețeaua franceză de instituții, activând pentru susținerea valorilor comune alături de CCIFER, Ambasada Franței, BusinessFrance si multi altii.

 

Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (CFAS), creat acum un an, în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu și Departamentul Ille et Vilaine, contribuie la apărarea intereselor membrilor săi și la crearea de noi oportunități de afaceri.

 

El lucrează în strânsă colaborare cu parteneri economici francofoni, cum ar fi CCIFER, CFAC, Business France, BEROBA, AWEX, Camera de Comerț Elvețiană în România și PTIR.

 

CFAS este de asemenea membru în Comitetul Consultativ al Județului Sibiu pentru formare profesională, care transmite Guvernului nevoile de formare ale întreprinderilor.

 

Membrii CFAS lucrează foarte strâns cu mediul școlar și universitar pentru a promova limba franceză pentru afaceri.

Related posts

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Astra Film Festival, o vedere de ansamblu a ediției din 2019  

Ligia Voro

Comunitățile și afacerile trebuie să evolueze și să colaboreze în câmpul educației pentru progresul societății

Nicolae Pop

ABSL Cluj Business Mixer in cadrul TechFest

Ionut Oprea

Eveniment Caritabil EBW & OSUBB Cluj

Nicolae Pop

A chance to meet leading real estate decision makers  

Ligia Voro

Forumul Internațional al Marilor Fermieri RALF, pe 8 noiembrie, la București

redactia

Foto – exclusiv: Romania’s Real Estate Yearbook 2020 la Expo Real Munich 2019

Nicolae Pop

Deco Days

Stefana Muresan

Zacaria Group investește 11 milioane de euro în Valetta Residence

Transilvania Business

Piata imobiliara locala continua ciclul de crestere

Apelul de proiecte 2.1.A – Microintreprinderi se deschide in februarie

Transilvania Business

A doua editie a conferintei nationale Business (r)Evolution se va desfasura marti, 17 aprilie, la Constanta

Stefana Muresan

Optimizarea ratei de conversie, esentiala în succesul unui business online

Transilvania Business

CJ | Top playerii magazinelor online isi vand povestile in aceasta toamna!

DEVO 2019: proiecte de dezvoltare din 15 țări, investiții de peste 10 miliarde de euro

Ligia Voro

Investitii mai mari pe piata imobiliara

Transilvania Business

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Cum a fost la Vintest 2016

Nicolae Pop

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

CEO Conference – Shaping the Future: Slowbalization – How Romanian CEOs are building the organizations of the future, 22 mai 2019, Stejarii Country Club, București

Stefana Muresan

Borodi, Brinel: „IT-ul nu mai este doar o utilitate!”

Invitați de marcă la Balul Rotary Zalău 201: Sava Negrean Brudașcu, Alin Panc, Anatholis, Feeling Dance, DJ Tică

redactia

Transilvania, raiul branzeturilor de calitate (I) – Produs de Țaga

Leave a Comment