Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu – Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), susținute de mediul de afaceri și de parteneri, au derulat, în perioada octombrie 2015-februarie 2016, cea de-a II-a ediție a « Premiilor Cluburilor Francofone de Afaceri ».

 

Competiția a fost gândită cu scopul de a propaga în rândul tinerilor liceeni importanța acordată limbii franceze de către companiile francofone din zona Transilvaniei. Tematica celei de-a doua ediții a fost aleasă și diversificată de către companiile partenere, secțiunile propuse fiind design, IT, marketing, mecanică, mediu.

 

Concursul Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri a debutat în luna octombrie 2015 prin realizarea de vizite de către reprezentanții celor două Cluburi și ai companiilor partenere, în 78 de licee din Transilvania și regiunea de N-V, fiind întâlniți peste 2800 de elevi și 200 de cadre didactice. Elevii vizitați au avut posibilitatea de a valorifica informațiile receptate, dar și munca în echipe de 2-5 membri pentru realizarea și depunerea dosarelor de participare la concurs. 192 de dosare au fost depuse pentru toate cele cinci secțiuni de către aproximativ 576 de elevi. Dosarele depuse vor fi analizate în perioada 1-31 martie 2016 de către un juriu format din reprezentanți ai companiilor francofone partenere care va delibera drept câștigătoare cele mai bune 3 proiecte din cadrul fiecărei secțiuni. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 1 aprilie 2016, pe site-ul concusului http://cfac.ro/fr/premiile-cfa și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

 

Festivitatea de premiere a câștigătorilor, în prezența Excelenței Sale domnul François SAINT-PAUL, Ambasadorul Franţei în România, a colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, a Inspectorilor școlari generali și de specialitate, a directorilor liceelor, a profesorilor coordonatori și colaboratori din cele 10 județe participante la concurs, va fi organizată la Sibiu, în data de 15 aprilie 2016, ora 11.00, la Facultatea de Medicină din Sibiu.

 

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.FAC) și Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS) doresc să mulțumească colaboratorilor și partenerilor din mediul de afaceri francofon, Inspectorilor școlari generali și de specialitate, directorilor liceelor, profesorilor coordonatori și colaboratori și, nu în ultimul rând, elevilor implicați în acest proiect.

 

C.FAC (Clubul Francofon de Afaceri din Cluj) este rețeaua economică francofonă din Cluj. Cu peste patruzeci de membri,Clubul contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiune. Astfel, la nivel regional, C.FAC face parte din structura intitulată International Committee, structură care reunește cluburile de afaceri din Cluj iar la nivel național, Clubul face parte din rețeaua franceză de instituții, activând pentru susținerea valorilor comune alături de CCIFER, Ambasada Franței, BusinessFrance si multi altii.

 

Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (CFAS), creat acum un an, în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu și Departamentul Ille et Vilaine, contribuie la apărarea intereselor membrilor săi și la crearea de noi oportunități de afaceri.

 

El lucrează în strânsă colaborare cu parteneri economici francofoni, cum ar fi CCIFER, CFAC, Business France, BEROBA, AWEX, Camera de Comerț Elvețiană în România și PTIR.

 

CFAS este de asemenea membru în Comitetul Consultativ al Județului Sibiu pentru formare profesională, care transmite Guvernului nevoile de formare ale întreprinderilor.

 

Membrii CFAS lucrează foarte strâns cu mediul școlar și universitar pentru a promova limba franceză pentru afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul zbor LOT de la Cluj-Napoca!

Articolul următor

Lipsa unei educaţii de calitate restrânge oferta de specialişti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share