Eveniment Importate

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

Premieră în România: cea mai performantă platformă de matchmaking de la întâlnirile Comisiei Europene va fi folosită la o conferință internațională a clusterelor, în Cluj-Napoca.

Luna iunie aduce surprize și premiere naționale la nivel de inovație, unde altundeva decât în Silicon Valley-ul României, Cluj-Napoca! Astfel, în cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, 23-24 iunie, va fi folosită platforma de matchmaking B2Match, utilizată la toate marile evenimente și întâlniri organizate de Comisia Europeană. Este o premieră în România pentru un eveniment dedicat clusterelor, dar și în premieră pentru evenimentele de Business to Business din Transilvania.

Prin intermediul platformei B2Match, participanții vor avea posibilitatea de a-și insera profilurile lor, precum și ofertele/cererile de afaceri/de proiecte, în scopul identificării potențialilor parteneri. Totodată, participanții își vor putea stabili întâlniri B2B (Business to Business), C2C (Cluster to Cluster), B2C (Business to Cluster), pentru a discuta posibile modalități de cooperare.

Cei interesați se pot înregistra pe platformă până pe 7 iunie 2016, accesând https://www.b2match.eu/clustersmatchmaking.

Participanții trebuie să specifice informații legate de tehnologia/produsele/expertiza pe care o oferă, tipul de cooperare de care sunt interesați și ce anume și-ar dori să discute cu potențialii parteneri de afaceri.
 
Profilurile create vor avea rolul unor cărți de vizită și vor fi vizibile tuturor celor înregistrați pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscriși vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscriși pe această platformă.
 
Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alți membri și pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanții vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoțelul și va începe următoarea intalnire.

Un eveniment etalon pentru „Capitala Europeană a Inovației iCapital”

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, la care participă reprezentanți ai clusterelor din toată Europa, este un eveniment unic prin abordarea inter-sectorială, care acoperă principalele domenii de activitate la nivel european: TIC, eficiența energetică, materialele noi, agricultura, mobilierul, industriile creative, ş.a.

Evenimentul se va concentra asupra importanței inovării deschise în cadrul clusterelor și va reuni cercetarea și inovarea cu mediul de afaceri și cetățenii, încurajând colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse instituţii care oferă servicii.

Evenimentul promovează exemplele de bune practici identificate la nivelul Consorțiului Clusterelor din Transilvania, dând posibilitatea participanților să vadă rezultatele concrete ale impactului inovării deschise și colaborării în diferite ecosisteme.

“Consortiul Clusterelor din Transilvania (n.r.) este una dintre cele mai importante structuri de clustere, și care se transformă treptat în ecosistem. Nu, nu este doar o simplă alegere de cuvinte si nu sunt doar vorbe. Ecosistemele sunt radical diferite de clustere. Și vă invit la Conferință pentru a afla mai multe despre acest subiect”, a declarat Bror Salmelin, expertul pe  Sisteme de Inovare al Comisiei Europene.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este un punct principal de plecare pentru proiectul clusterelor si administratiei locale din Cluj de a înscrie orașul în anul 2018 la competiția europeană „Capitala Europeană a Inovației iCapital”, dat fiind ecosistemul de cercetare și business inovativ, cu care Clujul se poate mândri în ultimii ani.

Despre Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord
Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este organizată de 6 clustere importante din Transilvania de Nord, membre ale Consorțiului: Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTech Transilvania Cluster, TREC – Clusterul de Energie din Transilvania, Cluster Gusturi Transilvane şi Clusterul LifeStyle din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, Enterprise Europe Network, TCI și se bucură și de sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri și a Asociației Clusterelor din România – CLUSTERO.

Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord reprezintă peste 260 de entități din domeniul economic, cercetare și inovare și domeniul administrației publice. Companiile reprezentate de aceste clustere au peste 18.000 de angajați și o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde de euro.

Related posts

Designerii români de vestimentație expun la Londra

Ligia Voro

„Săptămâna Porţilor deschise” la USAMV Cluj-Napoca

S-au deschis înregistrările pentru festivalul Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Lansarea Barometrului de opinie publica al Academiei Romane

Stefana Muresan

Sucursala BNR din Timișoara invită publicul la ”Ziua porților deschise”

Stefana Muresan

Automotive Logistics Summit

Transilvania Business

PRIA Aviation Conference

Ionut Oprea

AEROMANIA 10 ANI, un spectacol complex

Your business guide

Transilvania Business

Meat & Milk 2016, Workshop Ferma: Cine scoate de sub blestem, fermierul român?

„NEW CITIES” Timișoara

Ionut Oprea

P3 expands marketing team to support business growth

Confort Construct & Instal, cel mai mare târg de profil din Vest

Stefana Muresan

Borodi, Brinel: „IT-ul nu mai este doar o utilitate!”

Ruukki a lansat un nou website pentru sistemele de acoperisuri rezidentiale

Enel Asistență, mai multe servicii

Energynomics organizează la Brașov primul eveniment al anului dedicat eficienței energetice

Ligia Voro

Universitatea Tehnică din Cluj anunţă o nouă ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii – PRO INVENT

Stefana Muresan

Ambasadori la Universitatea de Vest din Timisoara

Nicolae Pop

A început a 12-a ediție a IEAS

Transilvania Business

Cluj-Napoca va fi gazda celui mai important eveniment despre inovația urbană

Ionut Oprea

Turkish Airlines European Golf Tour sau Race to Dubai, final stop

Raluca Ursu

SCIENTIFICA aduce expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING la Brașov

Stefana Muresan

Conferinţa “Conflict Resolution Day”, ediția a IV-a

Stefana Muresan

Leave a Comment