Eveniment Importate

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

Premieră în România: cea mai performantă platformă de matchmaking de la întâlnirile Comisiei Europene va fi folosită la o conferință internațională a clusterelor, în Cluj-Napoca.

Luna iunie aduce surprize și premiere naționale la nivel de inovație, unde altundeva decât în Silicon Valley-ul României, Cluj-Napoca! Astfel, în cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, 23-24 iunie, va fi folosită platforma de matchmaking B2Match, utilizată la toate marile evenimente și întâlniri organizate de Comisia Europeană. Este o premieră în România pentru un eveniment dedicat clusterelor, dar și în premieră pentru evenimentele de Business to Business din Transilvania.

Prin intermediul platformei B2Match, participanții vor avea posibilitatea de a-și insera profilurile lor, precum și ofertele/cererile de afaceri/de proiecte, în scopul identificării potențialilor parteneri. Totodată, participanții își vor putea stabili întâlniri B2B (Business to Business), C2C (Cluster to Cluster), B2C (Business to Cluster), pentru a discuta posibile modalități de cooperare.

Cei interesați se pot înregistra pe platformă până pe 7 iunie 2016, accesând https://www.b2match.eu/clustersmatchmaking.

Participanții trebuie să specifice informații legate de tehnologia/produsele/expertiza pe care o oferă, tipul de cooperare de care sunt interesați și ce anume și-ar dori să discute cu potențialii parteneri de afaceri.
 
Profilurile create vor avea rolul unor cărți de vizită și vor fi vizibile tuturor celor înregistrați pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscriși vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscriși pe această platformă.
 
Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alți membri și pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanții vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoțelul și va începe următoarea intalnire.

Un eveniment etalon pentru „Capitala Europeană a Inovației iCapital”

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, la care participă reprezentanți ai clusterelor din toată Europa, este un eveniment unic prin abordarea inter-sectorială, care acoperă principalele domenii de activitate la nivel european: TIC, eficiența energetică, materialele noi, agricultura, mobilierul, industriile creative, ş.a.

Evenimentul se va concentra asupra importanței inovării deschise în cadrul clusterelor și va reuni cercetarea și inovarea cu mediul de afaceri și cetățenii, încurajând colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse instituţii care oferă servicii.

Evenimentul promovează exemplele de bune practici identificate la nivelul Consorțiului Clusterelor din Transilvania, dând posibilitatea participanților să vadă rezultatele concrete ale impactului inovării deschise și colaborării în diferite ecosisteme.

“Consortiul Clusterelor din Transilvania (n.r.) este una dintre cele mai importante structuri de clustere, și care se transformă treptat în ecosistem. Nu, nu este doar o simplă alegere de cuvinte si nu sunt doar vorbe. Ecosistemele sunt radical diferite de clustere. Și vă invit la Conferință pentru a afla mai multe despre acest subiect”, a declarat Bror Salmelin, expertul pe  Sisteme de Inovare al Comisiei Europene.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este un punct principal de plecare pentru proiectul clusterelor si administratiei locale din Cluj de a înscrie orașul în anul 2018 la competiția europeană „Capitala Europeană a Inovației iCapital”, dat fiind ecosistemul de cercetare și business inovativ, cu care Clujul se poate mândri în ultimii ani.

Despre Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord
Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este organizată de 6 clustere importante din Transilvania de Nord, membre ale Consorțiului: Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTech Transilvania Cluster, TREC – Clusterul de Energie din Transilvania, Cluster Gusturi Transilvane şi Clusterul LifeStyle din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, Enterprise Europe Network, TCI și se bucură și de sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri și a Asociației Clusterelor din România – CLUSTERO.

Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord reprezintă peste 260 de entități din domeniul economic, cercetare și inovare și domeniul administrației publice. Companiile reprezentate de aceste clustere au peste 18.000 de angajați și o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde de euro.

Related posts

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

ACCELERATE. Sales Conference

Transilvania Business

6th annual CEE Investment & Green Building Awards

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Continental a inaugurat centrul de cercetare si dezvoltare din Brasov

Transilvania Business

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Energia interesului național

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

Acces gratuit la informații medicale de calitate în cadrul conferinței „Medici Pentru Tine”

Stefana Muresan

Bistro Sorriso, arome de fericire în inima Clujului

Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

Tomorrow@Work se mută în online. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă în noul context de la experți de top

Papuc Irina

Oradea va fi pentru șapte zile „Orașul Faptelor Bune”

Traian Dan

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Stefana Muresan

Viziune și acțiune”, planul managerial care va construi o Universitate pentru viitor

Evoluția sectorului financiar-bancar este dezbătută în cadrul evenimentului Romanian Financial Conference

Stefana Muresan

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

MYS 2020: A Superyacht Industry Support Show

Ionut Oprea

Impozit cu 500% mai mare pentru terenurile lăsate pârloagă

Transilvania Business

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

Prima conferință online destinată agriculturii în Republica Moldova, LIVE pe 25 iunie 2020 de la ora 11:30

Papuc Irina

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

Dezbatere: legea publicitatii la medicamente

Transilvania Business

Aradul devine capitala mierii – O nouă ediție ARpicultura

Stefana Muresan

Leave a Comment