Eveniment Importate

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

Premieră în România: cea mai performantă platformă de matchmaking de la întâlnirile Comisiei Europene va fi folosită la o conferință internațională a clusterelor, în Cluj-Napoca.

Luna iunie aduce surprize și premiere naționale la nivel de inovație, unde altundeva decât în Silicon Valley-ul României, Cluj-Napoca! Astfel, în cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, 23-24 iunie, va fi folosită platforma de matchmaking B2Match, utilizată la toate marile evenimente și întâlniri organizate de Comisia Europeană. Este o premieră în România pentru un eveniment dedicat clusterelor, dar și în premieră pentru evenimentele de Business to Business din Transilvania.

Prin intermediul platformei B2Match, participanții vor avea posibilitatea de a-și insera profilurile lor, precum și ofertele/cererile de afaceri/de proiecte, în scopul identificării potențialilor parteneri. Totodată, participanții își vor putea stabili întâlniri B2B (Business to Business), C2C (Cluster to Cluster), B2C (Business to Cluster), pentru a discuta posibile modalități de cooperare.

Cei interesați se pot înregistra pe platformă până pe 7 iunie 2016, accesând https://www.b2match.eu/clustersmatchmaking.

Participanții trebuie să specifice informații legate de tehnologia/produsele/expertiza pe care o oferă, tipul de cooperare de care sunt interesați și ce anume și-ar dori să discute cu potențialii parteneri de afaceri.
 
Profilurile create vor avea rolul unor cărți de vizită și vor fi vizibile tuturor celor înregistrați pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscriși vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscriși pe această platformă.
 
Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alți membri și pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanții vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoțelul și va începe următoarea intalnire.

Un eveniment etalon pentru „Capitala Europeană a Inovației iCapital”

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, la care participă reprezentanți ai clusterelor din toată Europa, este un eveniment unic prin abordarea inter-sectorială, care acoperă principalele domenii de activitate la nivel european: TIC, eficiența energetică, materialele noi, agricultura, mobilierul, industriile creative, ş.a.

Evenimentul se va concentra asupra importanței inovării deschise în cadrul clusterelor și va reuni cercetarea și inovarea cu mediul de afaceri și cetățenii, încurajând colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse instituţii care oferă servicii.

Evenimentul promovează exemplele de bune practici identificate la nivelul Consorțiului Clusterelor din Transilvania, dând posibilitatea participanților să vadă rezultatele concrete ale impactului inovării deschise și colaborării în diferite ecosisteme.

“Consortiul Clusterelor din Transilvania (n.r.) este una dintre cele mai importante structuri de clustere, și care se transformă treptat în ecosistem. Nu, nu este doar o simplă alegere de cuvinte si nu sunt doar vorbe. Ecosistemele sunt radical diferite de clustere. Și vă invit la Conferință pentru a afla mai multe despre acest subiect”, a declarat Bror Salmelin, expertul pe  Sisteme de Inovare al Comisiei Europene.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este un punct principal de plecare pentru proiectul clusterelor si administratiei locale din Cluj de a înscrie orașul în anul 2018 la competiția europeană „Capitala Europeană a Inovației iCapital”, dat fiind ecosistemul de cercetare și business inovativ, cu care Clujul se poate mândri în ultimii ani.

Despre Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord
Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este organizată de 6 clustere importante din Transilvania de Nord, membre ale Consorțiului: Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTech Transilvania Cluster, TREC – Clusterul de Energie din Transilvania, Cluster Gusturi Transilvane şi Clusterul LifeStyle din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, Enterprise Europe Network, TCI și se bucură și de sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri și a Asociației Clusterelor din România – CLUSTERO.

Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord reprezintă peste 260 de entități din domeniul economic, cercetare și inovare și domeniul administrației publice. Companiile reprezentate de aceste clustere au peste 18.000 de angajați și o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde de euro.

Related posts

Noutăți mydlink™ Home pentru casa ta inteligentă

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Nicolae Pop

Cum și unde călătoresc românii? Oferte concrete pe care le găsești la Târgul de Turism Touristica

redactia

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Immofinanz & CA Immo – the merger

Companiile semifinaliste ale proiectului Made în România

Stefana Muresan

Orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România

Stefana Muresan

Liderul global eBay, în premieră la TeCOMM Cluj

Stefana Muresan

NRCC KNOWLEDGE CENTER EMPLOYEE ENGAGEMENT & WORKPLACE

Transilvania Business

DEVO 2019: proiecte de dezvoltare din 15 țări, investiții de peste 10 miliarde de euro

Ligia Voro

REBELS AND RULERS – Cannes Lions-ul Europei de Est

Stefana Muresan

Poți testa peste 2700 de soluții digitale la Internet & Mobile World 2018

redactia

Business (r)Evolution Conference in Bucharest

redactia

De ce au nevoie liderii si companiile din Romania, de Business Diplomacy?

redactia

Automotive Logistics Summit reuneste profesionistii

Ionut Oprea

Acceleratorul BCR-InnovX se extinde cu program de incubare la Iași pentru antreprenorii pasionați de IT și tehnologie din regiunea Moldova

Papuc Irina

Speakeri cu experiență internațională și locală se reunesc la OPERATIONAL HR

Stefana Muresan

Londra promovează, din nou, antreprenoriatul feminin românesc, la ELITE Business Club

Stefana Muresan

Vin de casa cu must de la Jidvei

Transilvania Business

NTT DATA Romania, parteneriat cu EVW Holding în implementarea soluţiei de industrie SAP DBM

Stefana Muresan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Ambient Construct, ediția 25

Transilvania Business

Peste 30 de retromobile, la Raliul „Drumul Vinului 2020” cu startul la Oradea

Traian Dan

Premiile Forbes Best Office Buildings

Leave a Comment