Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Belgian Week 2016

Cea de-a parta ediție a Săptămânii Belgiene a avut loc între 11-15 aprilie la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul a fost dedicat gastronomiei și industriei alimentare belgiene dar și consolidării relațiilor de business româno-belgiene.

Organizată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană, Săptămâna Belgiană s-a bucurat de întregul sprijin și de participarea Ambasadei Regatului Belgiei în România.

“Încă o dată, comunitatea de afaceri belgiană din România a organizat, cu sprijinul Ambasadei, un eveniment ce favorizează relațiile economice dintre cele două state membre ale Uniunii Europene.” a declarat Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Thomas Baekelandt.

Chef-ul belgian Alex Verhoeven a creat și supravegheat pregătirea meniurilor belgiene servite în restaurantele Pullman Bucharest în timpul Săptămânii Belgiene, precum și la evenimentul de gală. Alex este proprietarul “Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atât de către Michelin cât și de Gault & Millau. 

Agenda săptămânii a cuprins și o degustare privată susținută de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua față a ciocolatei belgiene. Delegația Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la București. Conferințe de afaceri și seminarii s-au îmbinat cu sesiuni informale de networking, ce au permis participanților să câștige know-how, precum și conexiuni valoroase.

“Săptămâna belgiană constituie o oportunitate valoroasă de a prezenta cultura și gastronomia noastră comunității locale. În fiecare an, evenimentul devine mai amplu și câștigă interesul din ce în ce mai multor participanți, devenind o rețea unică de oportunități de afaceri. Pentru 2015-2016 pot să anunț că BEROBA are 75 de membri, anul trecut am lansat și filiala din Transilvania, zonă în care am avut câteva activități, am organizat și alte evenimente în timpul anului și acestea vor continua”, a comentat Alain Schodts, Președinte BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană.

Ca de obicei, programul a inclus și evenimentul Open Business Days, oferind spațiu de expunere și noi oportunități de afaceri companiilor belgiene prezente pe piața locală.

În 2015, importurile din Belgia au însumat 1,484.4 milioane de euro, o creștere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile către Belgia au cunoscut, de asemenea, o creștere de 10,8%, până la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele două țări sunt utilaje și echipamente, transport, produse chimice și textile, potrivit unui raport al Agenției de Comerț Exterior din Belgia.

Exporturile industriei alimentare din Belgia în România s-au ridicat la 150 de milioane de euro în 2015. BEROBA (Asociația de Afaceri Româno-Belgiană) este o organizație de afaceri, care are drept scop promovarea comerțului și a investițiilor belgiano-românesti prin sprijinirea și apărarea intereselor membrilor săi, oferind în același timp și informații valoroase despre mediul de afaceri din România și Belgia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lansare - pagini interactive: Business.Parks

Articolul următor

SEE Property Forum 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share