Importate Lideri si afaceri

Belgian Week 2016

Cea de-a parta ediție a Săptămânii Belgiene a avut loc între 11-15 aprilie la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul a fost dedicat gastronomiei și industriei alimentare belgiene dar și consolidării relațiilor de business româno-belgiene.

Organizată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană, Săptămâna Belgiană s-a bucurat de întregul sprijin și de participarea Ambasadei Regatului Belgiei în România.

“Încă o dată, comunitatea de afaceri belgiană din România a organizat, cu sprijinul Ambasadei, un eveniment ce favorizează relațiile economice dintre cele două state membre ale Uniunii Europene.” a declarat Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Thomas Baekelandt.

Chef-ul belgian Alex Verhoeven a creat și supravegheat pregătirea meniurilor belgiene servite în restaurantele Pullman Bucharest în timpul Săptămânii Belgiene, precum și la evenimentul de gală. Alex este proprietarul “Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atât de către Michelin cât și de Gault & Millau. 

Agenda săptămânii a cuprins și o degustare privată susținută de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua față a ciocolatei belgiene. Delegația Wallonie-Bruxelles a facilitat vizita lui Laurent Gerbaud la București. Conferințe de afaceri și seminarii s-au îmbinat cu sesiuni informale de networking, ce au permis participanților să câștige know-how, precum și conexiuni valoroase.

“Săptămâna belgiană constituie o oportunitate valoroasă de a prezenta cultura și gastronomia noastră comunității locale. În fiecare an, evenimentul devine mai amplu și câștigă interesul din ce în ce mai multor participanți, devenind o rețea unică de oportunități de afaceri. Pentru 2015-2016 pot să anunț că BEROBA are 75 de membri, anul trecut am lansat și filiala din Transilvania, zonă în care am avut câteva activități, am organizat și alte evenimente în timpul anului și acestea vor continua”, a comentat Alain Schodts, Președinte BEROBA, Asociația de Afaceri Româno-Belgiană.

Ca de obicei, programul a inclus și evenimentul Open Business Days, oferind spațiu de expunere și noi oportunități de afaceri companiilor belgiene prezente pe piața locală.

În 2015, importurile din Belgia au însumat 1,484.4 milioane de euro, o creștere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile către Belgia au cunoscut, de asemenea, o creștere de 10,8%, până la 921,9 milioane de euro. Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele două țări sunt utilaje și echipamente, transport, produse chimice și textile, potrivit unui raport al Agenției de Comerț Exterior din Belgia.

Exporturile industriei alimentare din Belgia în România s-au ridicat la 150 de milioane de euro în 2015. BEROBA (Asociația de Afaceri Româno-Belgiană) este o organizație de afaceri, care are drept scop promovarea comerțului și a investițiilor belgiano-românesti prin sprijinirea și apărarea intereselor membrilor săi, oferind în același timp și informații valoroase despre mediul de afaceri din România și Belgia.

Related posts

Around the world in 77 projects

Transilvania Business

Andreea Petrișor, noul Managing Director al Delivery Hero România

Stefana Muresan

AHK avertizează că România poate pierde investiții

Ligia Voro

TRENCHLESS ROMANIA AWARDS, singura sesiunea de premiere pentru tehnologii trenchless din Europa de Est!

Stefana Muresan

Timişoara: Americanii de la Azur văd afaceri în creştere cu 10%

Stefana Muresan

Workshop-uri în țară în urma unui parteneriat între BVB-Ministerul pentru Mediul de Afaceri

redactia

Happy Minds oferă evaluări de orientare vocațională

Stefana Muresan

Primele 132 de contracte pentru tinerii fermieri au fost semnate

Transilvania Business

TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

Linde Gaz România a cumpărat ITO Industries şi Rodmir Expert

Stefana Muresan

ABSL a premiat cele mai importante proiecte ale industriei de business services

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. MobilaDalin – mobilier tapițat de top, fabricat în România

Transilvania Business

Valer Blidar – industriaș, bancher și viticultor la Tohani. Povestea fiului ultimului luptător anticomunist răpus de Securitate

redactia

Bilanţ european: România numără banii pierduţi de la Uniunea Europeană

Continental Timișoara a livrat 60 de milioane de unități în 10 ani

Nicolae Pop

IAR Ghimbav și Airbus Helicopters, discuții privind un acord de cooperare

Stefana Muresan

Rectorii celor mai mari universități din România se reunesc la UVT

Stefana Muresan

Transilvania, raiul brânzeturilor de calitate (II) – La Colline

Cluj: SDC Imobiliare, investiţie de 46 de milioane de lei în 276 de apartamente

Stefana Muresan

Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Municipiul Iași conectat la vestul țării de Blue Air

Transilvania Business

Sinatra omagiat la Cluj prin 2 concerte aniversare de jazz

Transilvania Business

AgroTransilvania Cluster. De la emergență la specializare inteligentă

Ligia Voro

Normele Codului Fiscal explicate. In practica

Transilvania Business

Leave a Comment