Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Analiza: noua directiva europeana asupra secretelor comerciale

Noua directivă europeană asupra secretelor comerciale va fi analizată în cadrul conferinței PRIA Registered Trademarks – cel mai complet eveniment dedicat proprietății intelectuale și mărcilor în Romania în data de 19 mai 2016, începand cu ora 9,30 la hotel Novotel, sala Paris.

Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate a fi de impact pentru situația  economică, socială şi culturală a unei ţări. Cercetarea şi inovarea, componente strategice pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității, sunt  strâns legate de domeniul proprietăţii intelectuale. Știinţa, tehnologia şi inovarea sunt domenii care generează constant progres tehnologic, asigurând perpetuarea dezvoltării şi contribuind la crearea perspectivelor competitive ale României, dar și ale companiilor și instituțiilor din România, în contextul globalizării.

Marca este un element esenţial al strategiei companiilor, ea poate face face distincţia dintre produsele şi serviciile fiecarei companii şi cele ale concurenţei sale. De aceea, conferinta PRIA reunește cei mai mulți participanți din cea mai variată gamă: finanțe –bănci, auto și componente auto, leasing, agricultură, retail, farma, cercetare, știință, construcții, arhitectură, comerț, energie, industrie, aeronautică, avocatură, comerț, fashion, servicii, IT&C, autorități, camere de comerț, ambasade, mediul academic, publishing, teatru și film, producții muzicale și lista poate continua.

„Pe lângă mărci, secretele comerciale (trade secrets, know – how) sunt extrem de importante pentru companii în a-și menține avantajele competitive. Noua directivă europeană asupra secretelor comerciale aprobată în aprilie 2016 aduce o serie de noutăți în acest sens”, declară Cristian POPESCU, Managing Associate, Popovici Nițu, Stoica și Asociații.

Regulamentul UE 2015/2424 al Parlamentului European și al Consiliului European privind marca comunitară a fost publicat în jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Modificările  au intrat în vigoare începând cu 23 martie 2016. Din acea zi  Oficiul și-a schimbat numele în Oficiul Uniunii Europene pentru Proprieteate Intelectuală, iar marca comunitară și-a schimbat denumirea în marcă a Uniunii Europene. Ce modificări aduce acest regulament pentru marcile înregistrate în Romania?

Această conferință se adresează atât mediului de business cât și specialiștilor.

Fie că ești președinte al companiei, antreprenor, director de dezvoltare, director de mareting sau comunicare ori director de produs, vei vrea să participi la această conferință pentru a afla noutătile din domeniul legislației mărcilor și al proprietății intelectuale.

“Fie ca ești la inceput de drum, sau faci parte dintr-o companie consacrată, nu vrei să ratezi acest eveniment pentru ca noutățile și studiile de caz prezentate în cadrul PRIA Registered Trademarks vor fi de folos pentru activitatea companiei tale. Vei afla de la specialiști cum să îți protejezi business-ul și cum să beneficiezi de servicii de monitorizare marci”, declară Raluca Voivozeanu, CEO PRIAevents.

PRIA Registered Trademarks este de interes pentru avocații cu experiență, dar și pentru cei care sunt la început de carieră, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din Romania, pentru judecători, procurori și reprezentanti ai mediului universitar, ai autorităților și ai presei de specialitate.

           Face parte din seria PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

            Partener al evenimentului este Popovici Nițu Stoica & Asociații. Evenimentul are loc in parteneriat cu OSIM si cu sprijinul Camerei Naționale a Consilierilor de Proprietate Intelectuală și al Camerei de Comerț Româno-Olandeze.

           Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Registered Trademarks şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe http://priaevents.ro/trademark-event/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Workshop: Tehnici de comunicare persuasiva in business

Articolul următor

Pria Aviation: secretele zborului

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share