Importate Real Estate

Chiriasi noi si extinderi

IMMOFINANZ, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din București, anunță numeroase parteneriate noi și extinderi ale contractelor de închiriere pe segmentul office local, pentru suprafețe de peste 37.000 de metri pătrați. Astfel, compania a atras chiriași noi pentru 19.200 de metri pătrați și a prelungit și extins contracte existente pentru mai mult de 18.000 de metri pătrați în șapte dintre clădirile sale de birouri clasa A din Capitală.

 

„Suntem încântați de cum a decurs prima parte a anului 2016 în ceea ce privește portofoliul nostru local de clădiri de birouri, iar proprietățile noastre existente se bucură de o cerere în creștere”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România în cadrul IMMOFINANZ. „Numeroșii chiriași care ni se alătură, precum și extinderea multor contracte de închiriere ilustrează interesul companiilor pentru spații de birouri flexibile, de cea mai înaltă calitate.”

Printre cei mai importanți chiriași noi ai IMMOFINANZ se numără Antena TV Group, una dintre cele mai importante rețele naționale de televiziune, care își va muta întreaga activitate în Iride Business Park, într-o suprafață de 9.000 de metri pătrați, Am Grup Agent și Q’s Inn, care au semnat contracte de închiriere pentru suprafețe totale de peste 3.500 de metri pătrați în Pipera Warehouse, și Banca Transilvania, cu 1.800 de metri pătrați închiriați în Băneasa Airport Tower. Alți șase chiriași noi completează lista de companii ce vor activa în Iride Business Park, printre care Deutsche Telekom Pan-Net Romania și ComputerGames.ro, care au semnat contracte pentru aproape 4.000 de metri pătrați. Complexul Victoria Park ajunge la un grad de închiriere de aproape 100% și își diversifică gama de produse și servicii disponibile în zona comercială de la parter, cu noi chiriași din sectoarele farmaceutic și wellness.

De asemenea, numeroase contracte de închiriere au fost prelungite și extinse, pe primul loc în topul acordurilor prelungite înscriindu-se Global Business Center cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Mai mult, S-Park își consolidează poziția pe piață prin prelungirea și extinderea contractelor cu Wizrom, Johnson&Johnson și ING, parteneri IMMOFINANZ încă din 2007, pentru suprafețe totale de peste 4.500 de metri pătrați.

 
IMMOFINANZ anunţă o creștere de aproximativ 7% a ratei de ocupare în clădirile finalizate din portofoliul său de birouri, atingând aproape 82% la nivel de grup la sfârșitul anului financiar 2015/16 (30 aprilie 2016). Contractele de închiriere semnate pentru segmentul office au vizat suprafețe totale de aproximativ 388.000 de metri pătrați, reprezentând 29% din suprafața întregului portofoliu, conform cifrelor preliminare. Din această suprafață, 307.000 de metri pătrați au fost închiriaţi în proprietăți finalizate și 81.000 de metri pătrați în proiecte în curs de dezvoltare. Aproximativ 40% din contractele încheiate pentru clădirile finalizate sunt acorduri noi sau extinderi ale unor suprafețe deja închiriate, în timp ce restul de 60% reprezintă prelungiri ale contractelor cu chiriași existenți.

„Pe parcursul anului trecut, am pus în practică numeroase măsuri pentru a spori gradul de ocupare a portofoliului nostru office, incluzând aici şi investiții specifice pentru a optimiza calitatea ofertei. Rezultatele foarte bune ale acestor măsuri sunt acum vizibile, după cum am anunțat, în cifre”, a precizat Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ. „Orientarea noastră puternică spre cerinţele clienților și continuarea inovațiilor în segmentul office vor contribui la o creștere susținută a gradului de ocupare în trimestrele viitoare”.

Conform informațiilor preliminare, pe parcursul anului financiar 2015/16, cea mai dinamică activitate de închiriere pe segmentul office s-a înregistrat în Slovacia, unde au fost încheiate contracte noi și prelungiri ale celor existente pentru aproximativ 51% din suprafața închiriabilă disponibilă pe această piață principală. Clasamentul este completat de Ungaria (48%), Germania (36%) și România (31%). Dintre acordurile de închiriere semnate (în funcție de volum), 61% vizează perioade de cel puțin cinci ani.  

Cele mai mari suprafețe individuale nou-închiriate sunt cele pentru noile sedii corporate ale trivago și Uniper, în Düsseldorfer Medienhafen: aproximativ 26.000 de metri pătrați, respectiv 28.000 de metri pătrați.

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,8 miliarde de euro, ce cuprinde peste 380 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Related posts

Zacaria lansează în Sibiu ZHub – un spațiu de coworking, un cerc de viitori prieteni

Papuc Irina

P3 2017 expansion starts with €243 million Spanish portfolio acquisition

Ionut Oprea

Arhitecti premiati la Cluj-Napoca in aceasta toamna

Premiera: harta business pentru Iasi

Stefana Muresan

tIMOn: Bugetele de marketing de 20 ori mai mari

Transilvania Business

AEROMANIA 10 ANI, un spectacol complex

Corinthia Hotels to open historic Grand Hotel du Boulevard in Bucharest

Ionut Oprea

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

Analiza DTZ: retail in Bucuresti

Ionut Oprea

Evoluția pozitivă a economiei va diminua efectul Legii dării în plată

Umăr la umăr cu moartea

Transilvania Business

Joseph Mars Investment a cumpărat platforma Armătura

Nora Dumitrescu

În curând, Platinia – Mall-ul din centrul Clujului

Stefana Muresan

Rehau dă Clujul și Bucureștiul pe Sibiu

Nora Dumitrescu

Tomorrow@Work se mută în online. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă în noul context de la experți de top

Papuc Irina

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

EuropaProperty's 8th annual CEE Investment Awards will be the grandest spectacle to date

Stefana Muresan

SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Atenor: agreement on the sale of Hermes Business Campus

Ionut Oprea

Karpatia Horse Show 2016

Transilvania Business

Emerging Europe Recognises its Champions at London Awards Ceremony

Ionut Oprea

O nouă companie de top în ansamblul mixt Openville Timișoara: Microsoft România

redactia

OPTIM PM wins again at SEE Real Estate Awards

Onix Park livreaza primele 600 de locuinte in 2019 in urma unei investitii de 32 mil. euro

redactia

Leave a Comment