Importate Real Estate

Chiriasi noi si extinderi

IMMOFINANZ, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din București, anunță numeroase parteneriate noi și extinderi ale contractelor de închiriere pe segmentul office local, pentru suprafețe de peste 37.000 de metri pătrați. Astfel, compania a atras chiriași noi pentru 19.200 de metri pătrați și a prelungit și extins contracte existente pentru mai mult de 18.000 de metri pătrați în șapte dintre clădirile sale de birouri clasa A din Capitală.

 

„Suntem încântați de cum a decurs prima parte a anului 2016 în ceea ce privește portofoliul nostru local de clădiri de birouri, iar proprietățile noastre existente se bucură de o cerere în creștere”, a declarat Sorin Vișoianu, Country Manager Operations România în cadrul IMMOFINANZ. „Numeroșii chiriași care ni se alătură, precum și extinderea multor contracte de închiriere ilustrează interesul companiilor pentru spații de birouri flexibile, de cea mai înaltă calitate.”

Printre cei mai importanți chiriași noi ai IMMOFINANZ se numără Antena TV Group, una dintre cele mai importante rețele naționale de televiziune, care își va muta întreaga activitate în Iride Business Park, într-o suprafață de 9.000 de metri pătrați, Am Grup Agent și Q’s Inn, care au semnat contracte de închiriere pentru suprafețe totale de peste 3.500 de metri pătrați în Pipera Warehouse, și Banca Transilvania, cu 1.800 de metri pătrați închiriați în Băneasa Airport Tower. Alți șase chiriași noi completează lista de companii ce vor activa în Iride Business Park, printre care Deutsche Telekom Pan-Net Romania și ComputerGames.ro, care au semnat contracte pentru aproape 4.000 de metri pătrați. Complexul Victoria Park ajunge la un grad de închiriere de aproape 100% și își diversifică gama de produse și servicii disponibile în zona comercială de la parter, cu noi chiriași din sectoarele farmaceutic și wellness.

De asemenea, numeroase contracte de închiriere au fost prelungite și extinse, pe primul loc în topul acordurilor prelungite înscriindu-se Global Business Center cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Mai mult, S-Park își consolidează poziția pe piață prin prelungirea și extinderea contractelor cu Wizrom, Johnson&Johnson și ING, parteneri IMMOFINANZ încă din 2007, pentru suprafețe totale de peste 4.500 de metri pătrați.

 
IMMOFINANZ anunţă o creștere de aproximativ 7% a ratei de ocupare în clădirile finalizate din portofoliul său de birouri, atingând aproape 82% la nivel de grup la sfârșitul anului financiar 2015/16 (30 aprilie 2016). Contractele de închiriere semnate pentru segmentul office au vizat suprafețe totale de aproximativ 388.000 de metri pătrați, reprezentând 29% din suprafața întregului portofoliu, conform cifrelor preliminare. Din această suprafață, 307.000 de metri pătrați au fost închiriaţi în proprietăți finalizate și 81.000 de metri pătrați în proiecte în curs de dezvoltare. Aproximativ 40% din contractele încheiate pentru clădirile finalizate sunt acorduri noi sau extinderi ale unor suprafețe deja închiriate, în timp ce restul de 60% reprezintă prelungiri ale contractelor cu chiriași existenți.

„Pe parcursul anului trecut, am pus în practică numeroase măsuri pentru a spori gradul de ocupare a portofoliului nostru office, incluzând aici şi investiții specifice pentru a optimiza calitatea ofertei. Rezultatele foarte bune ale acestor măsuri sunt acum vizibile, după cum am anunțat, în cifre”, a precizat Oliver Schumy, CEO IMMOFINANZ. „Orientarea noastră puternică spre cerinţele clienților și continuarea inovațiilor în segmentul office vor contribui la o creștere susținută a gradului de ocupare în trimestrele viitoare”.

Conform informațiilor preliminare, pe parcursul anului financiar 2015/16, cea mai dinamică activitate de închiriere pe segmentul office s-a înregistrat în Slovacia, unde au fost încheiate contracte noi și prelungiri ale celor existente pentru aproximativ 51% din suprafața închiriabilă disponibilă pe această piață principală. Clasamentul este completat de Ungaria (48%), Germania (36%) și România (31%). Dintre acordurile de închiriere semnate (în funcție de volum), 61% vizează perioade de cel puțin cinci ani.  

Cele mai mari suprafețe individuale nou-închiriate sunt cele pentru noile sedii corporate ale trivago și Uniper, în Düsseldorfer Medienhafen: aproximativ 26.000 de metri pătrați, respectiv 28.000 de metri pătrați.

IMMOFINANZ este o companie imobiliară comercială care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în opt pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Moscova. Principala activitate a IMMOFINANZ include managementul și dezvoltarea de proprietăți. Compania deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 5,8 miliarde de euro, ce cuprinde peste 380 de proprietăți. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

Related posts

Transilvania, raiul brânzeturilor de calitate (II) – La Colline

Urbano Cluj Vest, o investiție de 14 milioane de Euro

Papuc Irina

Bosch – solutii inteligente pentru service-urile auto

Transilvania Business

50 de speakeri la Transylvanian Clusters International Conference

Mega Image, sediu in Plaza Romania Offices

Transilvania Business

Lipsa unei educaţii de calitate restrânge oferta de specialişti

ROMGAZ participă la ExpoEnergiE

Transilvania Business

Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

Presa locală – dezvoltare prin transparenţă

Transilvania Business

Jumbo se alatura West Park Retail

Stefana Muresan

Manifest cu floarea soarelui de 4 milioane de euro

Transilvania Business

HR Summit Cluj-Napoca

Transilvania Business

Ansamblu rezidențial în stil toscan, la Arad

Stefana Muresan

Castigatorii Real Estate Hackathon 2019

Stefana Muresan

GTC buys two more office buildings

Vox Techonology Park inchiriaza 1600 mp: ”Firmele cu sub 50 de angajati cauta spatii Clasa A”

Stefana Muresan

Zacaria Group investește 11 milioane de euro în Valetta Residence

Transilvania Business

2016, anul preturilor de transfer

Transilvania Business

Conferințele internationale „NEW CITIES” la Iasi, Cluj – Napoca si Timisoara

Ionut Oprea

London Festival of Architecture 2018 programme launch

Ionut Oprea

Limita e imaginaţia

Transilvania Business

Immofinanz & CA Immo – the merger

C&W Echinox: tranzactii de 410 mil. euro in S1

Stefana Muresan

What do investors want in Romania?

Ionut Oprea

Leave a Comment