Importate Lideri si afaceri

Bayern meets Romania

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează vizita unei delegații economice bavareze sub conducerea Secretarului de Stat din cadrul Ministerului pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, la Cluj Napoca și București.

 

Secretarul de Stat din cadrul Ministrului pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, însoțit de o delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze, va petrece trei zile în România, timp în care vor fi organizate o serie de întâlniri menite să intensifice relațiile economice dintre România și Bavaria și să deschidă noi domenii de cooperare.

Domeniile cheie vizate de această delegație sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului și industria construcțiilor de mașini și instalații. „Mai ales în domeniul infrastructurii și al tehnologiilor de mediu în România există încă suficient potențial”, a spus Secretarul de Stat Pschierer.

Programul delegației prevede în primul rând participarea membrilor acesteia la întâlniri politice cu viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat din cadrul Ministerului Economiei și Ministerului Fondurilor Europene și cu primarul orașului Cluj-Napoca. De asemenea vor avea loc întâlniri individuale cu reprezentanți ai peste 100 de companii românești în cadrul unor burse de cooperare organizate de către Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană la Cluj-Napoca și București.

Itinerariul delegației mai cuprinde o serie de vizite la companii și la cele mai mari universități din Cluj-Napoca și București. Membrii delegației vor participa de asemenea la două recepții, la invitația Ambasadei Republicii Federale Germania la București, a Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, a Ministerului Economiei din Bavaria și a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România). Evenimentele de networking vor reuni circa 300 de participanți, reprezentanți ai mediului politic și economic de vârf.

Inițiativa este rezultatul trendului ascendent al schimburilor comerciale dintre Bavaria și România din ultimii ani, Bavaria fiind cel mai activ land federal în România. Cu un volum al schimburilor comerciale de 4,7 mld. EUR în 2015, Bavaria se numără printre cei mai importanți parteneri comerciali ai României, situându-se pe locul patru în clasamentul acestora după Italia, Ungaria și Franța.

Germania, privită în ansamblu, rămâne detașat cel mai important partener comercial al țării noastre, România înregistrând în 2015 schimburi comerciale în valoare de 23,2 mld. EUR cu Germania, o cincime din volumul total al comerțului exterior al țării. (Volum total comerț exterior 2015: 117,5 mld. EUR).

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România și de reprezentanță a landului Bavaria, susține activ firmele bavareze din România, dar și pe cele românești care doresc să intre pe piața bavareză.

Related posts

Mihai Ciobotaru își cultivă, la Sydney, pasiunea pentru dezvoltarea sustenabilă

Transilvania Business

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

RIR Accesorii reprezintă cu succes Real Stampi în România

Transilvania Business

Mega Image, în noul mall din Cluj

Stefana Muresan

Germanii de la Kaeser, vânzări în continuă creștere

Stefana Muresan

Bistro Sorriso, arome de fericire în inima Clujului

Coresi Business Park, certificat BREEAM Very Good

Primele măsuri pe 2016 din PNDR

Transilvania Business

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

Grupul ARCON preluat de Hirsch Porozell

Transilvania Business

Mihai Bordeanu este numit Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania

Nicolae Pop

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Borsec, Gerovital și Arctic, pe primele poziții în top 100 cele mai puternice branduri românești 2017

Stefana Muresan

ACCELERATE. Sales Conference

Transilvania Business

Siemens a extins doua fabrici

Administratorul Autodomus SA Reghin, Maria Huprich – voință, putere de muncă și succes în agricultură

Stefana Muresan

Ian Worboys, CEO-ul P3 Logistic Parks, lansează prima carte pentru copii în memoria fiului său

redactia

Rotary. Diferențele sunt doar lingvistice, idealurile sunt aceleași!

Ligia Voro

Kadra (ex. Aluterm) Cluj, 35 mil. lei cifră de afaceri în 2018.

A. I.

TM | Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

Transilvania Business

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Stefana Muresan

Automobile Bavaria a vândut în 25 de ani de activitate peste 45.000 de autovehicule

redactia

Portland, un nou premiu

Concluziile ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Ionut Oprea

Leave a Comment