Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bayern meets Romania

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) organizează vizita unei delegații economice bavareze sub conducerea Secretarului de Stat din cadrul Ministerului pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, la Cluj Napoca și București.

 

Secretarul de Stat din cadrul Ministrului pentru Economie și Media, Energie și Tehnologie din Bavaria, Franz Josef Pschierer, însoțit de o delegație formată din 30 de reprezentanți ai economiei bavareze, va petrece trei zile în România, timp în care vor fi organizate o serie de întâlniri menite să intensifice relațiile economice dintre România și Bavaria și să deschidă noi domenii de cooperare.

Domeniile cheie vizate de această delegație sunt industria automotive, sectorul IT, tehnologia mediului și industria construcțiilor de mașini și instalații. „Mai ales în domeniul infrastructurii și al tehnologiilor de mediu în România există încă suficient potențial”, a spus Secretarul de Stat Pschierer.

Programul delegației prevede în primul rând participarea membrilor acesteia la întâlniri politice cu viceprim-ministrul și ministrul Dezvoltării Regionale, secretari de stat din cadrul Ministerului Economiei și Ministerului Fondurilor Europene și cu primarul orașului Cluj-Napoca. De asemenea vor avea loc întâlniri individuale cu reprezentanți ai peste 100 de companii românești în cadrul unor burse de cooperare organizate de către Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană la Cluj-Napoca și București.

Itinerariul delegației mai cuprinde o serie de vizite la companii și la cele mai mari universități din Cluj-Napoca și București. Membrii delegației vor participa de asemenea la două recepții, la invitația Ambasadei Republicii Federale Germania la București, a Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu, a Ministerului Economiei din Bavaria și a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România). Evenimentele de networking vor reuni circa 300 de participanți, reprezentanți ai mediului politic și economic de vârf.

Inițiativa este rezultatul trendului ascendent al schimburilor comerciale dintre Bavaria și România din ultimii ani, Bavaria fiind cel mai activ land federal în România. Cu un volum al schimburilor comerciale de 4,7 mld. EUR în 2015, Bavaria se numără printre cei mai importanți parteneri comerciali ai României, situându-se pe locul patru în clasamentul acestora după Italia, Ungaria și Franța.

Germania, privită în ansamblu, rămâne detașat cel mai important partener comercial al țării noastre, România înregistrând în 2015 schimburi comerciale în valoare de 23,2 mld. EUR cu Germania, o cincime din volumul total al comerțului exterior al țării. (Volum total comerț exterior 2015: 117,5 mld. EUR).

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanță oficială a economiei germane în România și de reprezentanță a landului Bavaria, susține activ firmele bavareze din România, dar și pe cele românești care doresc să intre pe piața bavareză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chiriasi noi si extinderi

Articolul următor

Perspective economice si transformarea digitala

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share