Importate Lideri si afaceri

Kromatic, singura spalatorie inteligenta din Romania

Spălătoria Kromatic, specializată în închirierea și întreținerea textilelor HoReCa și a uniformelor, a înregistrat în primul trimestru al anului în curs o creștere cu 14% a business-ului, comparativ cu trimestrul patru din 2015 și cu 44% față de trimestrul întâi 2015.

 

Printre motivele principale se numără, astfel, creșterea capacității și deschiderea tot mai mare a companiilor hoteliere și din industrie față de externalizarea acestui tip de serviciu în vederea obținerii unei calități superioare, cu costuri mai rezonabile.

 

Kromatic oferă servicii de închiriere lenjerie hotelieră și de spital, prosoape, halate SPA și uniforme de lucru pentru sectorul industrial și pentru sectorul medical, textile pe care le igienizează în spălătoria profesională din Brașov.

 

Creșterea trimestrială cu 14% a afacerilor companiei s-a datorat în primul rând dezvoltării capacității de procesare prin investiții în tehnologie inovatoare și sustenabilă, Kromatic fiind prima spălătorie inteligentă din Europa care identifică textilele în mod unic cu microcipuri pentru un management superior. Instalarea tunelului Jet system, în luna februarie, a mărit cu 500 kg/oră capacitatea de igienizare a uniformelor de lucru. Un alt factor important a fost și câștigarea unor noi clienți precum Athenée Palace Hilton București sau Delaco și extinderea colaborării cu cei deja existenți.

 

Înainte de deschiderea unității din Prejmer, Spălătoria Kromatic funcționa într-o hală cu o capacitate de aproape 5 ori mai mică decât cea actuală. Cererea crescută pentru serviciile de închiriere și igienizare a textilelor, în special din partea hotelurilor din centrul țării, a condus la adăugarea unui schimb de lucru suplimentar, solicitările clienților depășind capacitatea nominală a spălătoriei cu o tonă pe zi. În noua hală, Kromatic are acum o capacitate de 15 tone/schimb pentru deservirea clienților din industria HoReCa, industria medicală, alimentară, prelucrătoare sau electronică.

 

Comparativ cu trimestrul 1 din 2015 când Kromatic se afla în hala mică, aceste schimbări au generat în primul trimestru al anului curent o creștere cu 44% a cifrei de afaceri a companiei.

 

“Observând deschiderea pieței pentru închirierea și întreținerea textilelor și având, la rândul nostru, un apetit pentru dezvoltare și inovare, am văzut necesară mutarea într-o nouă locație. Ne-am dorit să creăm la Prejmer cea mai performantă unitate de spălătorie profesională. Este doar o chestiune de timp pentru ca tehnologia RFID să devină tot mai prezentă pe piața spălătoriilor din România, iar noi putem afirma cu responsabilitate că suntem părinții industrializării acestei soluții”, declară Aurelian Moraru, directorul general al Kromatic.

 

Schimbările aduse businessului prin noua unitate, nu doar la nivelul capacității, ci mai ales prin dezvoltarea sistemului de identificare a textilelor prin microcipuri (tehnologia RFID), a întărit încrederea clienților în serviciile spălătoriei. Clienții au acum acces la aceleași rapoarte ca și spălătoria, putând ști, în orice moment, detalii importante despre textilele lor datorită acestui arbitru oferit de Kromatic, care nu mai lasă loc pentru subiectivismul cu care alte spălătorii se confruntă. Clienții din industria hotelieră au fost în mod special încântați de textilele inteligente oferite de Kromatic întrucât managerii pot ști în orice moment ce lenjerie și ce prosoape se află în hotel, la dispoziția lor, și cum se pot pregăti optim pentru primirea clienților.

 

În ceea ce privește divizia de uniforme, Kromatic se așteaptă ca tot mai multe companii să perceapă avantajele serviciului de închiriere și igienizare și impactul pozitiv pe care acesta îl are la nivelul motivării personalului.

 

“Un medic, angajat al unui spital de prestigiu cu care colaborăm, ne-a mărturisit cu mare surprindere că primește uniforma curată în fiecare zi, într-un sertar propriu, din partea spitalului și că… ’Si la noi se poate lucra în condiții civilizate, în care simți că ești apreciat’. Aceste reacții sunt cele care ne motivează în dezvoltarea acestui serviciu de închiriere și igienizare a uniformelor și ne dau satisfacție atât clientului, cât și nouă”, a încheiat Aurelian Moraru.

 

Despre Kromatic

 

Lansată pe piața locală la finele lui 2015, Kromatic este singura spălătorie inteligentă din România și prima din Europa, care a eficientizat managementul textilelor prin tehnologia inovatoare bazată pe radio frecvență (RFID), prin deschiderea unei unități complet integrate cu această tehnologie. Compania oferă servicii profesionale de închiriere, întreținere și igienizare a textilelor hoteliere, medicale și a uniformelor de lucru pentru toate marile sectoare industriale, precum industria alimentară, prelucrătoare, sectorul medical și cel hotelier, cu certificarea calității serviciilor și respectarea celor mai stricte norme de igienă (IFS, HACCP, etc.).

 

Kromatic Brașov este parte a Promar Textil, companie românească cu peste 20 de ani de experiență internațională și locală în producția de îmbrăcăminte, precum și echipamente de lucru, uniforme și textile inovative cum ar fi tricourile din tencel.

Related posts

Targul National Imobiliar, editia primavara 2016

Enterprise Europe Network în sprijinul IMM-lor

Transilvania Business

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Noi proiecte germane la Cluj

Marțian Vasile Roșca, crescătorul de Angus de la poalele Călimanilor

Stefana Muresan

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

După 10 ani ca CEO al P3, Ian Worboys se implică în proiecte antreprenoriale

Ionut Oprea

Sibiul, polul performantei in afaceri

Transilvania Business

“Această poziție îți oferă extraordinare oportunități de cunoaștere, dar, mai ales, de autocunoaștere”

Ligia Voro

Cele mai importante aspecte fiscale pentru mediul de afaceri, dezbătute la ‘Tax & Finance Forum, București’

redactia

Bogdan Chiritoiu, la PRIA Competition

Transilvania Business

P3 – “Industrial Development of the Year”

Transylvania Awards 2018. Împreună transformăm Transilvania.

Ligia Voro

Timișoreanul Ionuț Ardeleanu, încă patru ani în fruntea Auchan

Stefana Muresan

Transilvania Construcții, câștig net anual de 5,7 milioane lei

Stefana Muresan

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

TransLogistica EXPO 2017 s-a incheiat! Pregatiri pentru TransLogistica EXPO 2018!

Ionut Oprea

Feeric Fashion Week

Transilvania Business

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Curaj, băncilor! – Investițiile în agricultură, profitabile pe termen lung

Horváth & Partners a lansat în România Steering Lab

Ligia Voro

Business Forum, France – Balkans 2018

Ionut Oprea

Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Agerpres, în creștere continuă

Stefana Muresan

Leave a Comment