Eveniment Importate

Festivalul Italian la București, ediția 2016 „Aducem Italia aproape de tine”

.În perioada 12 mai – 24 iunie, ICE – Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior – Bucureşti, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură, aduce Italia mai aproape de tine în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Italian. Festivalul se desfăşoară în jurul datei de 2 iunie, când în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Naţională a Republicii Italiene, care în acest an împlineşte 70 de ani

 

Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoţii în restaurantele italiene, evenimente culturale şi multe altele, organizate de numeroşii parteneri. În mai mult de o lună, iubitorii bunului gust au posibilitatea de a face o amplă călătorie în lumea tradiţiei şi a stilului de viaţă italian, prin intermediul gastronomiei, modei, designului interior şi culturii.

 

Iată câteva dintre evenimentele care vor avea loc în cadrul Festivalului Italian: între 12 mai şi 8 iunie are loc promoţia “Savurează gustul italian!”, care aduce în faţa consumatorilor, în toate magazinele Metro Cash&Carry din întreaga ţară,  oferte speciale la produse cu specific italian, dintre care multe aparţin unor branduri italiene pe plan Internaţional. Între 28 mai şi 5 iunie va avea loc  La masă… în restaurantele italiene, o săptămână dedicată bucătăriei italieneşti în principalele restaurante din Bucureşti, care vor servi meniuri la preţuri promoţionale, între 28 mai şi 5 iunie are loc Săptămâna modei italiene, pe perioada căreia mai multe magazine cu branduri italiene din Bucureşti vor avea oferte speciale. În aceeaşi perioadă, 28 mai – 5 iunie are loc şi Săptămâna Amenajărilor interioare şi Designului Made in Italy, în decursul căreia o serie de magazinele de profil vor avea preţuri speciale, iar între 1 şi 14 iunie se vor oferi preţuri promoţionale la cărţile unor autori italieni.

 

Pe lângă evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al Italian Lifestyle, în cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesioniştilor si societăţilor din domeniu.  Astfel,  pe  25 mai va avea loc  Italian Wine & Food Day,  eveniment dedicat promovării vinurilor şi produselor alimentare italiene, care va avea ca expozanţi societăţi producătoare italiene care doresc să intre pe piaţa românească. În deschidere va avea loc un seminar organizat de Camera de Comerţ Italiană pentru România în cursul căruia va fi prezentat  “Raportul de constatare a cazurilor de Italian Sounding în sectorul de retail alimentar din România – ediţia 2016”, urmat de premierea restaurantelor certificate „Ospitalita’ italiana”. De asemenea, pe 21 iunie va fi organizat evenimentul Italian Beauty & Care Day, în cadrul căruia producătorii italieni vor prezenta specialiştilor din domeniu produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală Made in Italy.

 

Pe 1 iunie 2016, va avea loc inaugurarea expoziţiei fotografice „Ciao Bucarest. Influente urbane italiene”, organizată de Ambasada Italiei la Muzeul Naţional de Artă al României, Expoziţia, care va fi deschisă până  pe data de 15 august, invită publicul larg la explorarea inteligenţei, ingeniozităţii şi creativităţii italiene reflectate în arhitectura şi în peisajul din Bucureşti, scoţând în evidenţă moştenirea italiană din patrimoniul arhitectonic al oraşului.

 

În cadrul festivalului sunt de asemenea incluse şi alte evenimente culturale, un periplu în lumea muzicii, literaturii şi a filmului italian.

 

Puteți găsi detalii despre toate evenimentele din program pe site-ul oficial al festivalului: www.festivalitalian.ro

Related posts

Femeia lider va fi premiată la Cluj-Napoca

Transilvania Business

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Cum construim abilități pentru viitor la Conferința Arhitecții Educației

redactia

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

Invest Quest, la final. Premiu de 5.000 de lei din partea Rotary District 2241

Ligia Voro

TAROM zboara de la Iasi la Istanbul

Transilvania Business

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Gala Anuală a Corpului Diplomatic, ediția 2020

Traian Dan

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

Brașov: Fundația 'Prințul de Wales' va lansa un nou program de susținere a micilor fermieri și producători locali

Stefana Muresan

The woman 2016- succesul la feminin

Fermieri din 10 țări vin la București în noiembrie, la RALF 2016

EXPO&BURN revine la Aeroportul Iași pe 6 și 7 octombrie!

redactia

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

The event for Superyacht Owners

Ionut Oprea

Proiecte nominalizate la Mies van der Rohe Award 2017, expuse la Iasi

Ionut Oprea

Conferinta Trenchless Romania

SEE Property Forum 2016

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

Dați 1 ban pentru pian!

Misys, primul chirias al Orhideea Towers

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Transilvania Business

The Power of Influence at Palace of the Parliament

Ionut Oprea

Eveniment Prefbeton: Conferința internațională “Soluții prefabricate din beton”, Cluj-Napoca, 4 octombrie

redactia

Leave a Comment