Analize Importate

UVT premiată pentru cel mai bun parteneriat dintre companii și instituțiile academice

Universitatea de Vest din Timișoara a fost distinsă cu premiul „University Business Cooperation of the Year”. Distincția a fost acordată pentru proiectul Minds Hub și celebrează cel mai bun parteneriat dintre companii și instituțiile academice. Premiul a fost acordat în cadrul galei „Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016”, desfășurată la Hotel Athénée Palace Hilton, în organizarea Outsourcing Today și The Diplomat-Bucharest.

 

„Universitatea își concentrează o bună parte din activitatea sa pe dezvoltarea parteneriatului cu mediul de afaceri. Minds Hub nu este un proiect singular, ci face parte dintr-o strategie largă a noastră, întrucât actul educațional nu mai este unul izolat în sălile de curs. Absolvenții de studii universitare au nevoie de multe alte competențe care nu se pot obține decât printr-o apropiere a universităților de mediul de afaceri. Astfel, studenții se pot angaja mai ușor, iar companiile nu mai trebuie să investească suplimentar în pregătirea tinerilor absolvenți”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

A doua ediție a „Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016” i-a avut ca membri ai juriului pe Radu Puchiu, Secretar de Stat, Guvernul României; Varujan Pambuccian, Membru, Comisia de IT&C Camera Deputaților; Andrei Romanescu, Specialist Outsourcing; Amalia Sterescu, CEO Outsourcing Advisors; Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS; Francesca Postolache, Partener, Audit Services, PwC Romania; Mihaela Robu, Director ACCA – South-Eastern Europe; Dan Zaharia, Consultant Senior Leasing EXTIND Management.
„În numele echipei Minds Hub, mă bucură nespus distincția primită alături de Universitate. Mai mult decât atât, suntem mândri de faptul că apropierea strategică dintre mediul de afaceri și mediul universitar s-a realizat la inițiativa studenților, pornită din nevoia de competențe cât mai practice resimțită de aceștia în momentul angajării. Notorietatea pe care o primește Minds Hub arată cât de necesar a fost un astfel de proiect în ecosistemul educațional local. Ne dorim ca în anii ce urmează și alte campusuri universitare din România să construiască astfel de HUB-uri educaționale”, este de părere fondatorul Minds Hub, Remus Radvan, cel care a și ridicat premiul oferit UVT.

 

Minds Hub este un nou concept educațional, inovativ, bazat pe colaborarea dintre companii și mediul academic, care permite dezvoltarea de oportunități și proiecte între studenți, angajatori, profesori și ONG-uri. Inițiatorii proiectului estimează un număr de minim 15-20 proiecte noi în fiecare an, peste 300 de evenimente și își propun să reducă durata medie de inserție pe piața muncii a absolvenților cu până la 30%, iar companiile partenere pot avea reduceri de costuri financiare asociate programelor de induction de minim 15-20% anual.

Related posts

NTT Data, Fortech, Endava si Softvision duc Clujul pe locul doi in topul judetelor cu cei mai multi angajati in IT

Stefana Muresan

Studiu despre farmaciile din România – un business profitabil: afaceri de peste 20 de miliarde de lei

Papuc Irina

CJ BN și Aquabis, parteneriat investițional pentru calitatea serviciilor de apă

Transilvania Business

Sondaj BEI: România trebuie să investească în inovație și tehnologii noi

Traian Dan

B | Pentru Romania, 2016 este un moment de rascruce

87% dintre românii care au răspuns la un sondaj aleg călătoriile în România

Traian Dan

Dragoş Anastasiu, noul Presedinte al AHK

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

Prețul imobiliarelor în Cluj-Napoca, fără oprire

Stefana Muresan

Raport SVN: Piața rezidențială din Transilvania doboră noi recorduri

Traian Dan

Adamamerica a cumparat Phoenix Tower

Acţionarii BVB, chemaţi să aprobe fuziunea cu "Sibex"

Stefana Muresan

TOP companii din Regiunea Centru după cifra de afaceri

A. I.

Exemplul Australiei. Pasul de la aborigeni la lider în Cercetare

Transilvania Business

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Stabilitatea juridica, un factor decisiv

Ionut Oprea

Provocarile in dezvoltarea oraselor – subiect dezbatut la Cluj-Napoca de peste 300 arhitecti

Transilvania Business

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

Fond de Inovație în Sănătate pentru acces la o medicină modernă

Stefana Muresan

Investiţiile străine directe, mai mari cu 17,7%, în primele zece luni din acest an

Stefana Muresan

Proiectul legii dării în plată nu ajută economia

Transilvania Business

Podgorenii din Dealurile Silagiului. Crama Aramic

EXCLUSIV – The 12th Annual ACI EUROPE Best Airport Awards

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

Leave a Comment