Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UVT premiată pentru cel mai bun parteneriat dintre companii și instituțiile academice

Universitatea de Vest din Timișoara a fost distinsă cu premiul „University Business Cooperation of the Year”. Distincția a fost acordată pentru proiectul Minds Hub și celebrează cel mai bun parteneriat dintre companii și instituțiile academice. Premiul a fost acordat în cadrul galei „Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016”, desfășurată la Hotel Athénée Palace Hilton, în organizarea Outsourcing Today și The Diplomat-Bucharest.

 

„Universitatea își concentrează o bună parte din activitatea sa pe dezvoltarea parteneriatului cu mediul de afaceri. Minds Hub nu este un proiect singular, ci face parte dintr-o strategie largă a noastră, întrucât actul educațional nu mai este unul izolat în sălile de curs. Absolvenții de studii universitare au nevoie de multe alte competențe care nu se pot obține decât printr-o apropiere a universităților de mediul de afaceri. Astfel, studenții se pot angaja mai ușor, iar companiile nu mai trebuie să investească suplimentar în pregătirea tinerilor absolvenți”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 

A doua ediție a „Romanian Outsourcing Awards for Excellence 2016” i-a avut ca membri ai juriului pe Radu Puchiu, Secretar de Stat, Guvernul României; Varujan Pambuccian, Membru, Comisia de IT&C Camera Deputaților; Andrei Romanescu, Specialist Outsourcing; Amalia Sterescu, CEO Outsourcing Advisors; Valerica Dragomir, Director Executiv ANIS; Francesca Postolache, Partener, Audit Services, PwC Romania; Mihaela Robu, Director ACCA – South-Eastern Europe; Dan Zaharia, Consultant Senior Leasing EXTIND Management.
„În numele echipei Minds Hub, mă bucură nespus distincția primită alături de Universitate. Mai mult decât atât, suntem mândri de faptul că apropierea strategică dintre mediul de afaceri și mediul universitar s-a realizat la inițiativa studenților, pornită din nevoia de competențe cât mai practice resimțită de aceștia în momentul angajării. Notorietatea pe care o primește Minds Hub arată cât de necesar a fost un astfel de proiect în ecosistemul educațional local. Ne dorim ca în anii ce urmează și alte campusuri universitare din România să construiască astfel de HUB-uri educaționale”, este de părere fondatorul Minds Hub, Remus Radvan, cel care a și ridicat premiul oferit UVT.

 

Minds Hub este un nou concept educațional, inovativ, bazat pe colaborarea dintre companii și mediul academic, care permite dezvoltarea de oportunități și proiecte între studenți, angajatori, profesori și ONG-uri. Inițiatorii proiectului estimează un număr de minim 15-20 proiecte noi în fiecare an, peste 300 de evenimente și își propun să reducă durata medie de inserție pe piața muncii a absolvenților cu până la 30%, iar companiile partenere pot avea reduceri de costuri financiare asociate programelor de induction de minim 15-20% anual.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Articolul următor

Seroussi, eleganta business-ului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share