Importate Turism

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Aeroportul Iasi a primit astazi vizita unei delegatii Flydubai, aflata pentru prima data in regiune, fiind una dintre cele mai importante companii din lume si cea mai puternica in ceea ce priveste numarul de pasageri.
Prezenta conducerii companiei FlyDubai la Iasi inseamna un pas important pentru evolutia aeroportului, precum si oportunitatea ca Iasul sa fie conectat direct cu centrul aviatiei mondiale.

 

Asa cum s-a anuntat in conferinta de presa din 26 mai 2016, din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii in programul de zbor a cursei directe Iasi–Dubai si retur, pentru inceput cu doua frecvente pe saptamana.

 

Compania Flydubai a constatat, in urma studiilor si a datelor culese de echipa tehnica si in urma negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iasi, ca piata din regiunea noastra are un potential urias, iar realizarea unei conexiuni directe Iasi-Dubai va aduce beneficii in economia locala. Iasul a devenit atractiv pentru noul operator, prin infrastructura moderna si facilitatile aeroportuare conforme cerintelor ICAO, dar si prin serviciile de calitate, remarcandu-se prin modul corect in care s-a dezvoltat intr-un timp foarte scurt.
Directorul companiei Flydubai, prezent la Iasi, a anuntat ca urmeaza sa fie facuti si alti pasi in realizarea unui proiect durabil, iar asta inseamna vizite la Iasi, pentru evaluari tehnice, incepand de luna viitoare.

 

„Datele inregistrate in Romania arata ca piata este foare importanta cata vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbeste cu insistenta despre conectivitate, lucru care demonstreaza cat de importanta este aceasta conectivitate pentru regiunea dumneavoastra. De atfel, succesul companiei noastre consta tocmai in ideea de conectivitate, legand mai multe culturi, realizand legaturi intre oameni. Am evaluat, am urmarit si monitorizat evolutia Aeroportului Iasi si ne intereseaza ideea de a realiza zboruri intre Dubai si Iasi. Avem o echipa care vine in Romania si face studii de vizibilitate in aceasta privinta. Exista, intr-adevar, potential urias pe piata in Iasi din N-E Romaniei catre Dubai, si din Dubai catre restul lumii”, a afirmat Hamad Obaidalla, directorul comercial al FlyDubai.

 

La randul sau, Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi a precizat ca „suntem onorati sa avem alaturi de noi conducerea FlyDubai, o companie tanara, de mare prestigiu, care inregistreaza, poate, cea mai mare dinamica in zona unde opereaza. Aeroportul Iasi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii trei ani, insa regiunii noastre, cu un areal de depaseste 5 milioane de cetateni, ii lipseste o conectivitate transoceanica, legatura cu un hub mondial, cum este Dubai. Inceperea acestor discutii sunt foarte importante pentru Aeroportul Iasi, pentru stabilirea parteneriatului cu compania Flydubai. Cu aceasta legatura, regiunea noastra trece la un alt nivel – ca sa fii conectat cu cel mai important hub al aviatiei la nivel mondial si cu cea mai atractiva destinatie din lume, Dubai, este o sansa uriasa pentru Iasi. Practic, aceasta conexiune va duce la bunastarea comunitatii noastre. Iar faptul ca ajungem in hubul Emirates, plecand din Iasi cu FlyDubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, inseamna ca vom putea ajunge peste tot in lume. Asta reprezinta evolutie intr-o comunitate. Le multumesc oaspetilor pentru efortul de a veni la Iasi si pentru perspectiva imbucuratoare de a avea o conexiune directa cu polul mondial al aviatiei”.

 

Compania FlyDubai a inceput sa efectueze zboruri spre Europa Centrala si de Est din 2014, Romania numarandu-se printre cele mai puternice piete din regiune. Urmatorul pas pe care FlyDubai intentioneaza sa il faca este acela de a-si dezvolta afacerea si in alte orase din tara, Iasul devenind noua zona de maxim interes, dupa Bucuresti, unde sunt deja operate zboruri zilnice.

 

FlyDubai detine o flota de 49 de aeronave si saptamanal efectueaza cate 1600 de zboruri spre 90 de destinatii din intrega lume, din Aeroportul Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume, folosit de aproximativ 70 de milioane de pasageri anul trecut, din care 9 milioane au fost deserviti de FlyDubai.

 

Related posts

Organizatorii celui mai mare festival de teatru din țară au amânat punerea în vânzare a biletelor

Ion Surdu

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, declarată de utilitate publică

redactia

Credit de 10 milioane de euro pentru Italsofa

Transilvania Business

Peste 1.500 de noi locuri de muncă, generate de inaugurarea a 11 noi hoteluri afiliate marilor lanţuri internaţionale

redactia

Atlasglobal va opera din 1 august prima cursă Istanbul – Cluj-Napoca

Jale pentru turismul românesc în luna aprilie: -98,1% la cazări față de aprilie 2019

Ion Surdu

HR Summit 2016 – noile tendințe

Transilvania Business

“Vinul.ro & bucate dobrogene” – distincții pentru vinuri și expoziție cu degustare de gastronomie

Ligia Voro

Bucureștiul și Brașovul, destinații recomandate de Forbes

Stefana Muresan

 Pădurea JYSK la Roșia Montană – o miniplanetă verde  

Ligia Voro

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, participă la conferința PRIA Agriculture

Transilvania Business

Wizz Air, aniversare 12 ani cu un nou website

Creştere în traficul de pasageri, scădere la marfă. Aeroportul Internaţional Timişoara a avut 1,6 milioane de călători operaţi

Robert Bloancă

BearingPoint, birou in Portugalia

Transilvania Business

O multiplă câștigătoare a premiului Emmy promovează tradițiile sibiene în toată lumea

redactia

Destinația turistică Sibiu va fi promovată la Târgul de Turism Viena

Papuc Irina

Centru multifunctional Bosch, scoala la Jucu

Transilvania Business

Specialiștii în marketing se întâlnesc săptămâna viitoare la Cluj

Transilvania Business

David Ciceo, speaker la Conferința Passenger Terminal Expo 2016

Transilvania Business

Se modifică legislaţia de atestare a staţiunilor turistice

Stefana Muresan

Paralela 45 lansează prima ofertă pentru charterele sezonului 2020

Ligia Voro

Messe München is expanding

Curs postuniversitar de eficienta energetică, la UTCN

Transilvania Business

Sibiul, ocupat 94% de Summit

redactia

Leave a Comment