Importate Turism

De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Aeroportul Iasi a primit astazi vizita unei delegatii Flydubai, aflata pentru prima data in regiune, fiind una dintre cele mai importante companii din lume si cea mai puternica in ceea ce priveste numarul de pasageri.
Prezenta conducerii companiei FlyDubai la Iasi inseamna un pas important pentru evolutia aeroportului, precum si oportunitatea ca Iasul sa fie conectat direct cu centrul aviatiei mondiale.

 

Asa cum s-a anuntat in conferinta de presa din 26 mai 2016, din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii in programul de zbor a cursei directe Iasi–Dubai si retur, pentru inceput cu doua frecvente pe saptamana.

 

Compania Flydubai a constatat, in urma studiilor si a datelor culese de echipa tehnica si in urma negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iasi, ca piata din regiunea noastra are un potential urias, iar realizarea unei conexiuni directe Iasi-Dubai va aduce beneficii in economia locala. Iasul a devenit atractiv pentru noul operator, prin infrastructura moderna si facilitatile aeroportuare conforme cerintelor ICAO, dar si prin serviciile de calitate, remarcandu-se prin modul corect in care s-a dezvoltat intr-un timp foarte scurt.
Directorul companiei Flydubai, prezent la Iasi, a anuntat ca urmeaza sa fie facuti si alti pasi in realizarea unui proiect durabil, iar asta inseamna vizite la Iasi, pentru evaluari tehnice, incepand de luna viitoare.

 

„Datele inregistrate in Romania arata ca piata este foare importanta cata vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbeste cu insistenta despre conectivitate, lucru care demonstreaza cat de importanta este aceasta conectivitate pentru regiunea dumneavoastra. De atfel, succesul companiei noastre consta tocmai in ideea de conectivitate, legand mai multe culturi, realizand legaturi intre oameni. Am evaluat, am urmarit si monitorizat evolutia Aeroportului Iasi si ne intereseaza ideea de a realiza zboruri intre Dubai si Iasi. Avem o echipa care vine in Romania si face studii de vizibilitate in aceasta privinta. Exista, intr-adevar, potential urias pe piata in Iasi din N-E Romaniei catre Dubai, si din Dubai catre restul lumii”, a afirmat Hamad Obaidalla, directorul comercial al FlyDubai.

 

La randul sau, Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi a precizat ca „suntem onorati sa avem alaturi de noi conducerea FlyDubai, o companie tanara, de mare prestigiu, care inregistreaza, poate, cea mai mare dinamica in zona unde opereaza. Aeroportul Iasi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii trei ani, insa regiunii noastre, cu un areal de depaseste 5 milioane de cetateni, ii lipseste o conectivitate transoceanica, legatura cu un hub mondial, cum este Dubai. Inceperea acestor discutii sunt foarte importante pentru Aeroportul Iasi, pentru stabilirea parteneriatului cu compania Flydubai. Cu aceasta legatura, regiunea noastra trece la un alt nivel – ca sa fii conectat cu cel mai important hub al aviatiei la nivel mondial si cu cea mai atractiva destinatie din lume, Dubai, este o sansa uriasa pentru Iasi. Practic, aceasta conexiune va duce la bunastarea comunitatii noastre. Iar faptul ca ajungem in hubul Emirates, plecand din Iasi cu FlyDubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, inseamna ca vom putea ajunge peste tot in lume. Asta reprezinta evolutie intr-o comunitate. Le multumesc oaspetilor pentru efortul de a veni la Iasi si pentru perspectiva imbucuratoare de a avea o conexiune directa cu polul mondial al aviatiei”.

 

Compania FlyDubai a inceput sa efectueze zboruri spre Europa Centrala si de Est din 2014, Romania numarandu-se printre cele mai puternice piete din regiune. Urmatorul pas pe care FlyDubai intentioneaza sa il faca este acela de a-si dezvolta afacerea si in alte orase din tara, Iasul devenind noua zona de maxim interes, dupa Bucuresti, unde sunt deja operate zboruri zilnice.

 

FlyDubai detine o flota de 49 de aeronave si saptamanal efectueaza cate 1600 de zboruri spre 90 de destinatii din intrega lume, din Aeroportul Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume, folosit de aproximativ 70 de milioane de pasageri anul trecut, din care 9 milioane au fost deserviti de FlyDubai.

 

Related posts

Centrul Medical Cardiomed, premieră în cercetare

Transilvania Business

Historic milestone for Munich Airport

Un armăsar al Hergheliei Beclean din cadrul RNP – Romsilva, Campion Mondial

Ligia Voro

Şteiul, inclus în Ruta Culturală ATRIUM, a oraşelor europene cu arhitectură de tip totalitarist

redactia

Eximtur, vânzări de 50 mil. euro

Stefana Muresan

Vinvest Timisoara, intoarcerea granzilor

Finanțarea investițiilor energetice prin RoSEFF

Transilvania Business

Ambasadorul Germaniei în România: Puţine oraşe din lume au o amprentă a stilului Bauhaus mai clară decât Bucureştiul

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (4) Castel Vinum

Transilvania Business

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, ar putea fi noul președinte al Academiei Române

Stefana Muresan

Workshop Elevator pitch

Transilvania Business

Trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România: Paris, Lyon și Nisa

Stefana Muresan

Bugetul de călătorii de 7 milioane euro pe an al Agenției Europene a Medicamentului – gestionat de o agenție de corporate travel management din România

redactia

Herbstfest la Cluj: România – Germania, o relație comercială anuală de 27 miliarde euro

Stefana Muresan

STAR–T – Scoala Tehnica Austriaca din Romania la Cluj Napoca

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Lacul Ursu din Sovata, redeschis pentru îmbăiere

Stefana Muresan

Unul dintre cele mai de succes proiecte europene transfrontaliere din Timiş, pista de biciclete de pe malul Begăi, e în pericol de distrugere

Robert Bloancă

Sursele de finantare pentru Ianuarie 2016

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] Covasna County – Land of Mansions

Transilvania Business

Provocarile in dezvoltarea oraselor – subiect dezbatut la Cluj-Napoca de peste 300 arhitecti

Transilvania Business

ARMIN VAN BUUREN, revine pe scena Untold

Transilvania Business

Umbrărescu, ”kamikaze”. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva și înregistrează cel mai mare progres pe Centura Bacău

Stefana Muresan

Leave a Comment