Eveniment Importate

Ce ii tine pe antreprenorii din Moldova în loc?

În perioada 29 – 30 iunie va avea loc Iași Business Days 2016  editie care reuneste peste 1000 de antreprenori si manageri din zona de est a Romaniei. Unul din trei antreprenori din regiunea Moldova consideră că eșecul unei afaceri este o barieră în calea pornirii uneia noi, arată cel mai recent studiu Business Days,  despre nevoile, problemele și provocările mediului de afaceri din estul țării. Tot 30% din antreprenori consideră că birocrația este cea mai importantă problemă cu care se confruntă mediul de afaceri din Moldova.

În cazul provocărilor pe care trebuie să le înfrunte antreprenorii din această regiune, aceștia menționează lipsa infrastructurii de transport și logistice, lipsa unei educații de business formale și informale de calitate sau chiar zelul și inechitatea organelor de control ale statului. Studiul a fost elaborat in perioada  aprilie-mai 2016 pe un esantion de 200 de antreprenori si manageri din zona de est a tarii.

Eșecul este perceput ca o barieră pentru următoarele afaceri, cred 33% din oamenii de afaceri și managerii care au participat la sondajul Business Days. Unul din patru respondenți (26,1%)  au afirmat că eșecul este un prilej pentru învățare iar unul din cinci (19%) dintre respondenți a afirmat că eșecul indică lipsa calităților necesare pentru a deveni un antreprenor de succes. Reducerea birocrației, simplificarea legislației și a Codului Fiscal reprezintă măsurile cu cel mai mare impact favorabil pentru dezvoltarea afacerilor, consideră unul din trei respondenți la studiul Business Days. A doua măsură considerată ca fiind de natură să stimuleze economia locală este reducerea taxelor și acordarea de facilități fiscale (23% din respondenți). A treia măsură importantă este, în opinia a 12,7% din respondenți, creșterea nivelului de educație antreprenorială a oamenilor de afaceri din Moldova.

În cazul provocărilor la adresa antreprenorilor din această regiune, cele mai importante sunt lipsa infrastructurii de transport și logistice (56% din respondenți), lipsa unei culturi antreprenoriale sănătoase în România, lipsa unei educații de business formale și informale de calitate (considerată ca o provocare medie de către 27% dintre respondenți) sau chiar zelul si injustețea organelor de control ale statului (considerată ca o provocare mare de către 28,9% dintre respondenți).

„Oamenii de afaceri din Moldova se confruntă cu probleme asupra cărora au o influență limitată, precum starea infrastructurii, dar și cu probleme care pot fi corectate mult mai ușor, precum educația de business primită de la antreprenori cu experiență. Ca platformă dedicată antreprenorialului, Business Days pune în legătură oameni de afaceri din cele mai diferite domenii de activitate. Participanții la evenimentele noastre pot astfel afla <<direct de la sursă>> cum pot păstra cei mai buni angajați, cum pot găsi noi parteneri de afaceri sau cum pot își raționalizeze costurile”, a declarat Laszlo Pacso, fondator și coordonator Business Days.

În perioada 29 – 30 iunie va avea loc Iași Business Days 2016  editie care reuneste peste 1000 de antreprenori si manageri din zona de est a Romaniei, dar si din zona transfrontaliera Chisinau, Ucraina . Evenimentul  este  dedicat în egală măsură antreprenorilor si managerilor cu experiență, dar si celor  la început de drum. Înscrierile la Iași Business Days 2016 au început pe 31 mai ,  iar până în data de 15 iunie este  perioada early-bird, cu 15% reducere la toate tipurile de acces. Evenimentul va avea loc la Congress Hall din cadrul Palas Iași.

Acțiunile Iasi Business Days – conferințe , workshop-uri, masterclass-uri,  minitraining-uri,, expozitie  de produse inovative si tehnologice, programe dedicate startup-urilor, matchmaking si generare de leadeuri, etc. compun rețeta unui eveniment de networking de cea mai înaltă clasă. Un ingredient esențial pentru cei care doresc  să-și dezvolte afacerea la nivel național sau internațional și să găsească partenerii potriviți de discuții.

Business Days este o platformă de informare, educațională și de business  networking dedicată antreprenorilor și managerilor din România, al cărei scop este acela de a crea o cultură antreprenorială sănătoasă și durabilă. Evenimentele Business Days sunt organizate de peste 6 ani de zile și strâng la fiecare ediție peste 1.000 de participanți. Iasi Business Days este ediția cu numărul 23 din seria de evenimente de succes, considerate de speakeri, parteneri și participanți, drept cel mai mare, de impact și relevant eveniment de business din România.

Related posts

The Power of Influence at Palace of the Parliament

Ionut Oprea

“Razboiul” pentru talente in HR

Transilvania Business

Recrutarea, retenția și dezvoltarea profesională a angajaților într-o perioadă de schimbări majore în industria de Outsourcing

Stefana Muresan

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Business (r)Evolution a debutat la Iasi

Ionut Oprea

O singură săptămână ne mai desparte de ediția cu numărul 47 a Sibiu Jazz Festival.

Raluca Ursu

Ilan Laufer organizează cea mai mare delegație de firme românești în SUA

redactia

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Ligia Voro

PE 13 SEPTEMBRIE SE DESCHIDE TEXTILE TECHNOLOGY SHOW

redactia

Poneii reiau spectacolul ecvestru la Karpatia Pony Show 2018, ediția a II-a

Stefana Muresan

Wizmo.ro, o noua platforma imobiliara

Fermierii români din Transilvania vor fi premiați în cadrul Conferinței PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca în 8 mai 2019

Stefana Muresan

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

APIA a finalizat analiza cererilor pentru ajutorul la motorină

Transilvania Business

Transilvania „Best in travel 2016” pentru piaţa britanică

Transilvania Business

AROBS planteaza duminică 5000 de puieti de arbori, în parteneriat cu CERT Transilvania

Stefana Muresan

Acţionarii AAGES Târgu Mureş scot la vânzare 15% din companie, la un preț între 3,15 – 3,90 lei/acţiune

Stefana Muresan

“Be an Innovator” 2018 – Lansăm o nouă ediție a concursului BearingPoint de idei inovatoare pentru studenți

Stefana Muresan

Invitați de marcă la Balul Rotary Zalău 201: Sava Negrean Brudașcu, Alin Panc, Anatholis, Feeling Dance, DJ Tică

redactia

HR Summit Cluj-Napoca: Acolo unde experienţa profesională întâlneşte pasiunea

Eficiența energetică, catalizator pentru primul summit internațional

Transilvania Business

Robotul umanoid InMoov se întâlnește cu vizitatorii Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

Leave a Comment