Eveniment Importate

Incepe Transylvania Horse Show, a sasea editie

În inima Transilvaniei, în satul Prod (comuna Hoghilag), într-un peisaj de poveste, începe cea de-a șasea ediție a Transylvania Horse Show. Eveniment ecvestru internațional, competiția de anul acesta reunește 60 de tineri concurenți veniți din toată lumea pentru a trăi experiențe autentic românești.

 

Vor avea loc trei competiții oficiale: Concurs Complet Internațional (CCI*) – Cupa României la probă completă, categoria Novici și Pre Novici și Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2016). Vineri, 10 iunie încep probele de dresaj, de cross-country, sărituri peste obstacole, iar sâmbătă și duminică, 11 și 12 iunie, proba de Cross-Country, ce va ridica tensiunea la cote maxime. În cadrul acestei probe, călăreții trebuie să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură (bușteni, garduri, iazuri și șanțuri), fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs.

 

Acrobațiile ecvestre pe cai frizieni și proba de Derby în oglindă reprezintă atracțiile principale ale zilei de duminică, în cadrul căreia vor concura atât sportivi români pe cai propri, cât și străini, pe cai asigurați de organizatori. În cadrul acestei probe contra cronometru, doi concurenți vor parcurge în paralel trasee identice, cu obstacole clasice, dar și de tip cross-country.

 

În afara competițiilor propriu-zise, publicul va avea ocazia să petreacă un weekend special, într-unul dintre cele mei pitorești locuri din Transilvania. Demonstrații ecvestre și acrobații, ateliere creative pentru copii și plimbări cu poneii, standuri artizanale și mâncăruri tradiționale, acestea sunt doar câteva câteva dintre atracțiile pregătite de organizatori.

 

„Show-ul de duminică, de la Transylvania Horse Show va debuta într-un stil autentic românesc, în sunet de toacă, va continua cu doine și muzica etno-rock .La Prod vin străini pentru a retrăi experiențe despre care au citit în cărți, au văzut în filme sau le-au povestit bunicii. La final se dansează și Pinguinul, tradiție impusă de Transylvania Horse Show în cei șase ani de competiții pentru că atmosfera este relaxată și distractivă”, spune Mihnea Vîrgolici, organizatorul evenimentului.

 

Vineri, 10 iunie accesul la Transylvania Horse Show 2016 este gratuit, iar în zilele de 11 și 12 iunie, accesul se face pe baza biletului (15 lei) sau pe baza abonamentului (20 lei pentru ambele zile), ce vor fi disponibile direct la eveniment, la intrarea in zona de competiție. Copiii sub 1.30 m înălțime au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.

 

Despre competițiile oficiale

 

Concursului Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2016) reunește 12 echipe formate din 36 de studenți din țări precum S.U.A., Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Spania. Această secţiune a evenimentului este organizată în colaborare cu Association Internationale des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. Participanţii vor concura la două probe: dresaj şi sărituri obstacole și vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.

 

Concursul Complet Internaţional (CCI 1*) este o disciplină de Probă Completă în care concurenţi profesionişti vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internațional îl reprezintă Cross-Country, proba în care concurenții și caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.640 metri, cu 28 de obstacole naturale. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

 

Cupa României la Probă Completă, categoria Novici și Pre –Novici– cross country, probă de obstacole și dresaj – se adresează concurenților în curs de afirmare. Organizatorii își propun să încurajeze astfel sportivii români spre această disciplină. Anul acesta s-au înscris în competiție peste 15 nume noi din România, dar și călăreți din Bulgaria, Polonia sau Franța.

 

Arbitrii prezenți la ediția 2016 sunt din Irlanda, Belgia, Olanda și România.Totalul membrilor delegațiilor străine ajunge la 100 de persoane și reprezintă 18 țări.

 

Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm prin Asociaţia Ecvestră HipoHouse, în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cu sprijinul Federației Ecvestre Române (FER) și al Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

 

Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow

Related posts

One week left – Romania at ExpoReal 2016

Transilvania Business

Sales & Marketing Conference: cum se adaptează specialiștii în marketing și vânzări la noile provocări în domeniu

Stefana Muresan

Industria ospitalității propune soluții la criza forței de muncă din turism

Stefana Muresan

Perspective economice ale Romaniei

Transilvania Business

AWAKE lansează a treia ediție ARTDOOR și competiția de proiecte de instalații arhitecturale de mari dimensiuni

Stefana Muresan

Mihaela ION – Partener, Popovici Nițu Stoica și Asociații, participă la conferința PRIA Competition Cluj-Napoca în 16 mai 2019

Stefana Muresan

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Lapp Group a organizat Turneul Internațional de Fotbal și Volei

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Dracula Horse Festival două zile de spectacole ecveste, concerte și activități interesante la Domeniul Dracula Daneș

redactia

Speakerii L.I.F.T. 2019: Călin Ştefănescu, antreprenor

Ligia Voro

Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro

Transilvania Business

Automotive Logistics Summit reuneste profesionistii

Ionut Oprea

P3 -un nou parc logistic în Cehia

Transilvania Business

Snooker de talie mondială în martie la Cluj

Transilvania Business

Specialiștii EY România analizează standardele IFRS 16 și IFRS 9 în cadrul „IFRS Workshop”

Stefana Muresan

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Cea mai mare expoziție de cristale, pietre prețioase și semiprețioase la Cluj-Napoca

Ligia Voro

APIA a inceput campania de primire cereri subventii 2016

Portrete uitate şi restaurate la Muzeul de Artă din Cluj

Transilvania Business

ABSL invites you to Brașov Business Mixer, on May 22nd

Stefana Muresan

Teraplast, 3 noi puncte de lucru: Bihor, Neamț și Ilfov

Stefana Muresan

Around the world in 77 projects

Transilvania Business

Leave a Comment