Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Festival du Chocolat – pilon de referință pentru industria ciocolateriei

În perioada 7-9 octombrie 2016 Bucureștiul devine centrul ciocolatei prin intermediul evenimentului de referință al industriei, Createur Chocolatier – Festival du Chocolat, care se va desfășura în cadrul Centrului Expozițional Romexpo – Pavilionul C3.

Evenimentul aduce un nou suflu pe piața din România în industria ciocolateriei, reunește producătorii autohtoni de ciocolată, cofetarii experți, francizorii faimoaselor ciocolaterii cu tehnologiile și soluțiile îndrăznețe din această industrie.

Festival du Chocolat este declinat în patru categorii, astfel furnizorii și producătorii se pot înscriere în cadrul categoriei  produselor din ciocolată, materiilor prime,  tehnologiei și în cadrul categoriei de competiție.

În cadrul competiției cofetarii vor concura pentru preselecția Campionatului Mondial al Cofetarilor, Gelatierilor și Ciocolatierilor de la Milano din anul 2017. Cofetarii profesioniști se pot înscrie la cele trei probe, și anume sculptură în ciocolată și praline, piesă de zahăr și torturi moderne, sculptură din pastiaj și înghețată în porții individuale, iar jurizarea va fi asigurată de cofetarii francezi deținători ai titlului Meilleur Ouvirer du France.

Elementul cheie al evenimentului este prezentarea de modă cu rochii din ciocolată realizate de către un ciocolatier de la Casa Luker, în colaborare cu un tânăr designer din România.  

Organizator  al evenimentului Festival du Chocolat este agenția de advertising WA Prestige în parteneriat cu Asociația Top Chef Club, care dorește să contribuie și să susțină crearea unei culturi a ciocolatei în România, dezvoltarea producătorilor autohtoni și producția de ciocolată la standarde internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Forumul Internațional de Agricultură RALF 2016, speakeri și fermieri

Articolul următor

Atlasglobal va opera din 1 august prima cursă Istanbul - Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share