Importate Real Estate

P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializați, dezvoltatori și manageri de proprietăți pan-europene de logistică, a marcat construcția a 300.000 m² în parcul său P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din România. Din momentul în care a achiziționat parcul, la începutul anului 2015, P3 a construit 85.000 m² de spații pentru clienți existenți și noi.

Pentru a marca acest moment important, compania a dezvelit o placă simbolică în interiorul parcului, in cadrul unei ceremonii speciale. Un punct de referință care întărește performanța P3 și planurile sale de creștere și expansiune.

Planurile P3 includ o creștere continuă în România, dar și în Europa de Vest. Mai mult decât atât, datorită recentei achiziții de teren în apropierea parcului P3 Bucharest, compania are acum posibilitatea de a construi până la 90.000 m2 de spații suplimentare, în unități începând de la 4.000 m2 până la 40.000 m2.

“Suntem mândri de faptul că am ajuns la 300.000 m2, ceea ce reprezintă în esență dovada cererii puternice pentru locația noastră de la km 13, dar și a calității serviciilor pe care clienții le primesc de la P3, mulți dintre chiriașii existenți dorindu-și să se extindă în parcul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm dezvoltarea pe terenurile existente și să consolidăm poziția de parc logistic de referință al  P3 Bucharest în România”, a declarat Blake Horsley, Country Head P3 România.

Peter Bečár, Managing Director, P3 CEE adăugat: „P3 Bucharest este cel mai mare parc logistic din București și din țară. La începutul anului 2015, P3 a achiziționat parcul de la CA Immobilien Anlagen AG, în una dintre cele mai mari tranzacții logistice încheiate pe piața industrială din România în acel an. Parcul a avut 215.000 m² de spații de închiriat, în opt depozite. Pe baza strategiei noastre, care viza crearea unui centru logistic important în apropiere de București, P3 a reușit să construiască încă 85.000 m² și deține în prezent unsprezece depozite în P3 Bucharest.”

Prima construcție a P3 în România, un nou depozit de 28.000 m², a fost la scurt timp pre-închiriată ca parte a unui parteneriat semnat cu Carrefour pentru a stabili un complex logistic de 81.000 m² în P3 Bucharest. Cel de-al doilea proiect a fost o nouă clădire, un depozit frigorific de 19.100 m², din care 15.000 m² sunt închiriați de Carrefour. În luna februarie 2016, P3 a început să dezvolte un al treilea depozit, o construcție de 42.800 m² pentru a răspunde cerințelor clienților existenți ai P3, care intenționează să își extindă afacerile în București. Clădirea este programată să fie finalizată în vara anului 2016, iar spațiul rămas va fi disponibil pentru închiriere.

Toate cele trei noi depozite au fost concepute după cele mai înalte standarde în materie de construcții și de mediu ale P3. Clădirile dispun de o înălțime de 11,5 m, mai mare decât majoritatea spațiilor industriale din București, ceea ce va permite clienților să beneficieze de spațiu suplimentar de depozitare.

Parcul P3 Bucharest este poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, în partea de vest a orașului București. Are acces direct și rapid la autostrada A1 și se află în imediata apropiere a șoselei de centură a orașului, ceea ce permite accesul facil către cele șase sectoare ale Bucureștiului, către Aeroportul Internațional Henri Coandă, situat la 22 km distanță, și către autostrada A2.

P3 are în prezent 246.000 m² de spații în construcție în patru țări din Europa, mai mult decât dublul suprafeței dezvoltate în 2015, de 113.000 m² și o serie de alte proiecte în curs de desfășurare. Portofoliu său este de 3,3 milioane m² în nouă țări și are, de asemenea, terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane de m².

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 162 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, care totalizează 3,3 milioane m² de spații în nouă țări și terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1,4 milioane m².

În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015. În această primăvară, compania va avea circa 90.000 de m² în construcție în P3 Bucharest. Odată finalizate, cele trei clădiri noi vor mări portofoliul total de spații al P3 în România la circa 305.000 de m².
 
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor o experiență de primă clasă în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
 
PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” și va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei.

P3 este deținută de TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

Related posts

Consiliul Judeţean Alba investeşte 2,5 milioane de euro în Spitalul Judeţean

Administrator desemnat pentru Eminescu Office

Ligia Voro

Cosmopolit Zenit, proiect nou la Brasov

Papuc Irina

Conclusions: Romania at Expo Real 2017   

Ionut Oprea

MIPIM PropTech Summit

Transilvania Business

DTZ Echinox: investitori de pe patru continente

Ionut Oprea

Sub zodia incandescentă a artelor ceramicii

Transilvania Business

Studio Moderna se mută în parcul de afaceri Sema Office

Ionut Oprea

Bilka si-a dublat afacerile

Transilvania Business

Atlas Sport, cel mai de încredere brand în domeniul construcției terenurilor de sport

Ligia Voro

Fondatorul Albalact și-a vândut clădirile de birouri din Cluj

Nora Dumitrescu

România, în topul european după dezvoltarea parcurilor de retail

Ligia Voro

USA to connect the Amazon network in Poland to the port of Constanta?

Ionut Oprea

CTP o numește pe Andreea Odovîncă în funcția de Director Financiar pentru România

Stefana Muresan

Optim PM livreaza Shopping City Satu Mare

redactia

Creștere accelerată a prețurilor apartamentelor în primul semestru – Cluj, Iași și Timișoara în topul scumpirilor

Stefana Muresan

Lansare – Vox Technology Park

Transilvania Business

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Ligia Voro

Werk Property Group investeste 14 mil. euro intr-un proiect rezidential unic in Romania

Ionut Oprea

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Numărul de angajați din industria serviciilor de afaceri din Cluj va crește cu 10% în 2020

Papuc Irina

Leave a Comment