București Reportaj

B | Joyful Teaching, un proiect de succes

Prima Școală de vară pentru dezvoltarea personală a profesorilor a avut rezultate excelente

 

Joyful Teaching în Argeş, Braşov, Dâmbovița, Mureş și Sibiu. Prima Școală de vară pentru dezvoltarea personală a profesorilor a avut rezultate excelente. Au participat 24 de profesori din învățământul primar și consilieri școlari, din sistemul de stat, care au beneficiat de un program intensiv de workshop-uri, însumând 30 de ore de dezvoltare personală. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile, în localitatea săsească Mălâncrav, din județul Sibiu.

 
“Acest proiect pilot s-a dovedit a fi un success, de aceea îl vom continua și în anii următori,” a declarat cu bucurie Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorulu Belgiei la București și Președinte-onorific Hora. “Pentru noi, a fost foarte important să vedem motivația și dedicarea de care au dat dovadă participanții în timpul sesiunilor”. Un profesor participant a marturisit : “Exercitiile m-au ajutat sa ma cunosc mult mai bine, sa-mi explic unele sincope din existenta mea, sa-mi rezolv problemele din clasa, sa-mi formulez clar obiectivele profesionale si sa fiu senina. Acum pot sa infrunt orice ! »

“Îmi pare rău că nu am putut participa la acest proiect în calitate de cursant. Reacțiile care au venit dinspre participanți au fost pozitive, extrem de încurajatoare, de aceea sprijinim în continuare această inițiativă și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție”, a declarat Dorel Baila, inspector-adjunct în cadrul Inspectoratului școlar Sibiu.

La invitația Asociației Hora au răspuns 3 traineri cu experiență, membri ai ”Educatieve Academie” din Belgia, specializați în susținerea unor cursuri de dezvoltare personală pentru profesori.

Hora își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Belgiei la București, cu susținere din partea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și din partea Institutului de Științe ale Educației. Fundația Carmeuse a fost sponsor și partener în acest proiect. “O treime dintre participanți lucrează în școli din zone dezavantajate” a confirmat Lorena Felder, HR Manager în cadrul Fundației Carmeuse România. “Trainerii au adaptat atelierele de lucru la nevoile specifice ale profesorilor care lucrează în zone defavorizate”.
E&Y România este foarte încântată de rezultatele obținute în urma proiectului. “Sprijinirea sistemului educațional din România este pentru noi o alegere firească” a declarat Jean-Marc Cambien, partener E&Y pentru România.

 

“Prin consolidarea puterii interioare a fiecărui profesor, procesul de învățare al copiilor în ansamblu va avea de câștigat și, în acest fel, va crește în viitor rata de angajare în sistem a populației tinere.”

Întregul program a avut loc în localitatea Mălâncrav, un sat restaurat de Mihai Eminescu Trust din dorința de a oferi un turism responsabil, scopul fiind conservarea patrimoniului și revitalizarea satului transilvănean.

Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non-guvernamentală din România ce își dorește să implementeze instrumente pentru  dezvoltarea personală a profesorilor și consilierilor școlari din sistemul de stat, în strânsă colaborare cu personal din afara țării, specializat pe segmentul Psihologie-Educație.  Asociația Hai cu noi în Horă își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Belgiei în România, în parteneriat cu: Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Institutul de Științe ale Educației, Centrele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică – CJRAE din județele Argeş, Mureş, Dâmbovița, Braşov și Sibiu, cât și cu sprijinul Fundației Carmeuse. Hora este finanțată de Carmeuse România, EY România, GDM Electronics, VPK Packaging, Puratos, Dacris SRL, Belexport, IKEA, SAB Miller (Ursus), De Banier, Absolute Jobs și Leonidas. Nu în ultimul rând, Hora beneficiază de un parteneriat de susținere din partea:  Educatieve Academie, Mihai Eminescu Trust și Asociația Română de Sandplay.

Pentru mai multe informații accesați www.asociatiahora.ro.

Related posts

Inițiative și soluții pentru sănătate și educație

Ligia Voro

Premieră: Țiriac Imobiliare & Colliers certifică WELL Health-Safety un portofoliu mixt de proiecte

Transilvania Business

Liebrecht & wooD anunță Liziera de Lac, cel mai ambițios proiect rezidențial din estul Bucureștiului

Ionut Oprea

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Ionut Oprea

Resi4Rent makes its debut in Warsaw

Ionut Oprea

Retailul devine motorul tranzacțiilor industriale, cu o pondere dublată în ultimii 5 ani

Ionut Oprea

Lucrări de refacere a faţadei Palatului Parlamentului în valoare de 1,72 milioane euro

Papuc Irina

Working from home rankings before Covid. Now what?

Ionut Oprea

Xylino Showroom, concept store inedit de mobilier și amenajări

Ionut Oprea

Casa Sus Inima București – cazare gratuită pentru pacienții oncologici

Ionut Oprea

KONE: Any crisis is the driver of a new opportunity

Ionut Oprea

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan din București: E nevoie de o investiție de 400 de milioane de euro

Papuc Irina

Colliers administreaza Stefan cel Mare Building

Ionut Oprea

Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume

redactia

Debt in Emerging Markets Forum

Ionut Oprea

econet meetings #3 Green Buildings

Ionut Oprea

Issa, o poveste în trei nuanţe

Transilvania Business

International Diplomacy360 Conference: Securitate și Prosperitate la granița estică a NATO și UE

Ionut Oprea

Alfredo Seafood: Piața locală de pește crește cu circa 10% în 2018

Stefana Muresan

NITA SAO, pălăriile pentru regi și regine

Papuc Irina

Building Home Bucharest 2019

redactia

Începe primul târg imobiliar al anului, fonduri Prima Casă disponibile : INVESTIȚII DE PESTE 100 MILIOANE EUR ÎN NOI PROIECTE CU PESTE 6.000 DE UNITĂȚI REZIDENȚIALE, PREZENTE ÎN PREMIERĂ LA SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI

Stefana Muresan

Budapest at MIPIM 2017

Ionut Oprea

Tibbett Logistics opens 15th warehouse in Romania

Ionut Oprea

Leave a Comment