București Reportaj

B | Joyful Teaching, un proiect de succes

Prima Școală de vară pentru dezvoltarea personală a profesorilor a avut rezultate excelente

 

Joyful Teaching în Argeş, Braşov, Dâmbovița, Mureş și Sibiu. Prima Școală de vară pentru dezvoltarea personală a profesorilor a avut rezultate excelente. Au participat 24 de profesori din învățământul primar și consilieri școlari, din sistemul de stat, care au beneficiat de un program intensiv de workshop-uri, însumând 30 de ore de dezvoltare personală. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 5 zile, în localitatea săsească Mălâncrav, din județul Sibiu.
 
“Acest proiect pilot s-a dovedit a fi un success, de aceea îl vom continua și în anii următori,” a declarat cu bucurie Ilse Baekelandt-Luyten, soția ambasadorulu Belgiei la București și Președinte-onorific Hora. “Pentru noi, a fost foarte important să vedem motivația și dedicarea de care au dat dovadă participanții în timpul sesiunilor”. Un profesor participant a marturisit : “Exercitiile m-au ajutat sa ma cunosc mult mai bine, sa-mi explic unele sincope din existenta mea, sa-mi rezolv problemele din clasa, sa-mi formulez clar obiectivele profesionale si sa fiu senina. Acum pot sa infrunt orice ! »
“Îmi pare rău că nu am putut participa la acest proiect în calitate de cursant. Reacțiile care au venit dinspre participanți au fost pozitive, extrem de încurajatoare, de aceea sprijinim în continuare această inițiativă și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție”, a declarat Dorel Baila, inspector-adjunct în cadrul Inspectoratului școlar Sibiu.
La invitația Asociației Hora au răspuns 3 traineri cu experiență, membri ai ”Educatieve Academie” din Belgia, specializați în susținerea unor cursuri de dezvoltare personală pentru profesori.
Hora își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Belgiei la București, cu susținere din partea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și din partea Institutului de Științe ale Educației. Fundația Carmeuse a fost sponsor și partener în acest proiect. “O treime dintre participanți lucrează în școli din zone dezavantajate” a confirmat Lorena Felder, HR Manager în cadrul Fundației Carmeuse România. “Trainerii au adaptat atelierele de lucru la nevoile specifice ale profesorilor care lucrează în zone defavorizate”.
E&Y România este foarte încântată de rezultatele obținute în urma proiectului. “Sprijinirea sistemului educațional din România este pentru noi o alegere firească” a declarat Jean-Marc Cambien, partener E&Y pentru România.
 
“Prin consolidarea puterii interioare a fiecărui profesor, procesul de învățare al copiilor în ansamblu va avea de câștigat și, în acest fel, va crește în viitor rata de angajare în sistem a populației tinere.”
Întregul program a avut loc în localitatea Mălâncrav, un sat restaurat de Mihai Eminescu Trust din dorința de a oferi un turism responsabil, scopul fiind conservarea patrimoniului și revitalizarea satului transilvănean.
Asociația Hai cu noi în Horă este o organizație non-guvernamentală din România ce își dorește să implementeze instrumente pentru  dezvoltarea personală a profesorilor și consilierilor școlari din sistemul de stat, în strânsă colaborare cu personal din afara țării, specializat pe segmentul Psihologie-Educație.  Asociația Hai cu noi în Horă își desfășoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Belgiei în România, în parteneriat cu: Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Institutul de Științe ale Educației, Centrele Judeţene de Resurse şi Asistență Psihipedagogică – CJRAE din județele Argeş, Mureş, Dâmbovița, Braşov și Sibiu, cât și cu sprijinul Fundației Carmeuse. Hora este finanțată de Carmeuse România, EY România, GDM Electronics, VPK Packaging, Puratos, Dacris SRL, Belexport, IKEA, SAB Miller (Ursus), De Banier, Absolute Jobs și Leonidas. Nu în ultimul rând, Hora beneficiază de un parteneriat de susținere din partea:  Educatieve Academie, Mihai Eminescu Trust și Asociația Română de Sandplay.
Pentru mai multe informații accesați www.asociatiahora.ro.

Related posts

Situația IMM-urilor si a fondurilor europene

Ionut Oprea

Bucharest – skyline transformation 2025: The largest urban regeneration project in Bucharest

Ionut Oprea

Ministrul Ștefan-Radu Oprea, prezent la GITEX Dubai 2018

redactia

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

A 22 year journey from energy and telecom infrastructure to general contracting & making cities smart

Ionut Oprea

The total office stock in 15 CEE countries will exceed 30 million m² by 2021

Ionut Oprea

Studiu Unlock: Companiile se reîntorc în oraș

Ionut Oprea

Începe competiția pentru prima ediție a Camp Kennedy RURAL

Ligia Voro

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

Choose your horizon | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Steve Wozniak to give keynote speech at MIPIM 2020

Ionut Oprea

Concluziile Imobiliarium: Interesele cumpărătorului de locuințe s-au schimbat

Stefana Muresan

E.ON prezintă în premieră un produs pentru controlul inteligent al energiei la domiciliu

redactia

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Aeroportul „Henri Coandă” din București, pe locul 34 după traficul de pasageri. Eurostat: Record la nivelul UE

Papuc Irina

Speedwell a obținut autorizația de construire pentru The Ivy – ansamblul rezidențial din nordul Bucureștiului

Ionut Oprea

Conclusions: Romania at Expo Real 2017   

Ionut Oprea

BVB lansează cartea cu poveștile de succes ale celor 15 companii finaliste ale celei de-a treia ediții a programului Made in Romania

Ligia Voro

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

redactia

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

Lucrări de refacere a faţadei Palatului Parlamentului în valoare de 1,72 milioane euro

Papuc Irina

Catalina Ponor, numita ambasadoarea Cosmopolis. Investitiile in proiect ating 300 de milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment