București Lideri si afaceri

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Adrian Stanciu, CEO Smartree

 

Companiile din România își pot externaliza serviciile de salarizare fără a fi nevoite să renunțe la platforma software utilizată, având acum opțiunea unui nou serviciu unic pe piața locală, lansat de Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR.

 

Practic, la ora actuală, Smartree este singurul furnizor de pe piața din România care oferă servicii de salarizare pe multiple platforme de salarizare, fie globale, precum SAP sau Oracle, fie locale, companiilor din orice domeniu de activitate, care îşi doresc păstrarea platformei software, dar schimbarea serviciilor de payroll.

 

”Noutatea serviciului constă în faptul că o companie îşi poate păstra platforma software, dar poate porta serviciile. O comparaţie viabilă în acest sens poate fi portarea serviciilor de telefonie în care numărul de telefon şi dispozitivul pot fi păstrate, doar operatorul de servicii fiind schimbat”, spune Adrian Stanciu, CEO Smartree.

 

De unde vine nevoia de acest tip de serviciu în piață

 

În contextul extinderii a tot mai multe Shared Service Center-e în România, există nevoia de a găsi furnizori de servicii de salarizare, cu angajați calificați, care pot livra direct pe platformele software impuse de grupul respectiv, potrivit informațiilor Smartree.

 

În plus, există din ce în ce mai puțini specialiști în domeniul salarizării în România, care să fie la curent cu legislația. De aceea, recrutarea acestora pentru payroll intern este foarte greu de realizat, mai ales în condițiile unei cereri tot mai ridicate pentru astfel de angajați.

 

”Cererea foarte mare în acest sens vine din partea companiilor noi care intră pe piața din România, dar mai ales din partea Shared Service Center-urilor specializate în furnizarea serviciilor de salarizare pentru mai multe țări din cadrul aceleasi companii. Un astfel de centru poate angaja în 3 luni 150-200 de specialiști în salarizare, majoritatea căutând persoane cu experiență”, explică Bogdan Badea, Business Development & Strategic Alliances Director in cadrul Smartree.

 

Avantajele externalizării serviciului de salarizare

 

Un avantaj major pe care îl pot obține companiile prin acest nou serviciu este reprezentat de predictibilitatea acestui tip de proces, în sensul că furnizorul își asumă automat o continuitate din punct de vedere al resurselor umane în acest sens, ceea ce, într-o piață a muncii efervescentă pe segmentul specialiștilor în salarizare, este foarte important.

 

De asemenea, alte elemente importante, pe lânga păstrarea software-ului existent, sunt externalizarea riscului, furnizorul asumându-și și riscul calculului salarial, dar și actualizarea constantă a proceselor în conformitate cu legislația la zi.

 

Efectele în piață

 

Lansarea unui astfel de serviciu în România va crea o nouă piață, în contextul în care se resimte deja de câțiva ani o cerere specifică de creştere a calităţii serviciilor.

 

„Considerăm că oferirea acestui serviciu, de către Smartree, deschide o nişă foarte importantă pe piaţa locală de externalizare a serviciilor de salarizare. Posibilitatea Smartree de a oferi servicii de payroll pe orice platformă a clienţilor este, în mod clar, un segment important şi va avea o influenţa puternică în piaţă”, a încheiat Adrian Stanciu.

 

Despre Smartree

 

Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 și oferă o gamă completă de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu. La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții informatice integrate, dedicate managementului resurselor umane.

 

Smartree procesează 450.000 de angajați anual și are peste 150 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal, recrutare și muncă temporară.

Related posts

Bosch a obtinut o crestere cu doua cifre in Romania

SPACES deschide primele centre la București

Ligia Voro

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Misiune posibilă: orașul inteligent

Transilvania Business

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

Blue Air, 3,59 milioane pasageri în 2006

Stefana Muresan

Se lansează a treia ediție a ROFMEX

Ligia Voro

Seroussi, eleganta business-ului

CTP l-a numit pe Richard Wilkinson în funcția de Director Financiar la nivel de grup

redactia

VGP sees further growth potential in Romania

Ionut Oprea

Bratislava Property Forum 2018

Ionut Oprea

Lufthansa vine la Iași. Din luna mai va opera zboruri directe spre Frankfurt

Nicolae Pop

Ce bugete pregătesc vizitatorii la expoziția Imobiliarium din Capitală

Stefana Muresan

Afacerile Grupului Teraplast au cresut cu 4% în T3

Stefana Muresan

NTT DATA Romania a înregistrat în primele 8 luni ale anului o cifră de afaceri de 43 mil. EUR, în creștere cu 27%

redactia

BusinessMark aniversează 5 ani de la organizarea primului eveniment B2B

Ionut Oprea

Crosspoint: The first 15 years. Our lessons & expertise, dedicated to you.

Ionut Oprea

UVT în topurile internaționale

Transilvania Business

SIXT Group România – creștere de 20% a business-ului și peste 20 de milioane de euro investiție în toate diviziile, în 2018

Nicolae Pop

Hygia Consult, de 10 ani construim împreună viitorul

Stefana Muresan

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

O nouă structură va analiza cauzele ce împiedică companiile românești să acceadă pe piața altor state UE

Papuc Irina

Șerban Țigănaș: “Cum ar fi dacă fiecare dezvoltare nouă ar fi mai valoroasă decât cele dinainte, din perspectiva sustenabilității?”

redactia

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

Leave a Comment