Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

B | Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

Din ce in ce mai multe companii integreaza tineri in echipele lor, pe care ii formeaza si ii ajuta sa creasca din punct de vedere profesional. Una dintre principalele nemultumiri ale angajatorilor este legata de lipsa de pregatire a candidatilor care aplica pentru pozitiile deschise fara sa tina cont de masura in care si-au insusit abilitatile si competentele necesare pentru companie.
Studiile sau programele de internship si trainee?
In procesul de recrutare si selectie a candidatilor juniori exista anumite criterii pe care angajatorii le respecta si dupa care isi aleg viitorii membri ai echipelor lor. Desi o treime dintre tineri sunt de parere ca studiile de la facultatea sau masterul urmat ocupa unul dintre cele mai importante locuri in topul preferintelor angajatorilor, cei din urma sunt de alta parere.
Peste 32% dintre angajatori isi doresc la interviu candidati care au in CV programe de internship, trainee si stagii de practica sau alte activitati extracurriculare, in detrimentul specializarii studiilor. De ce? Pentru ca astfel de programe demonstreaza nivelul de implicare al juniorilor si asigura angajatorii de existenta unor abilitati practice, nu doar teoretice.
Din Ghidul de Angajare pentru Tineri realizat de Hipo.ro poti afla cum sa transformi programul de internship intr-un job full-time, care sunt salariile oferite juniorilor, cum sa evoluezi rapid in cariera si multe alte informatii utile daca esti in cautarea unui job. Poti descarca gratuit documentul in format .pdf de aici.
Peste 70 de programe de recrutare pentru juniori
Vara este un moment potrivit sa investesti in cariera ta. Pentru ca CV-ul tau sa fie complet si sa contina lucrurile pe care angajatorii din domeniul tau de interes le cauta, participarea la un program de internship, trainee sau stagiu de practica este cel mai bun start. Cele peste 70 de programe de recrutare pentru juniori din cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis pozitii disponibile incepand cu luna iulie. Printre acestea se numara:
•    GlaxoSmithKline (GSK) – GSK Internship Program
•    CIEL Romania – Supererou in programare
•    eMAG – Commercial Traineeship
•    GroupM – Online (Digital) Media Interns
•    L’Oreal Romania – Marketing Internship
•    PwC – Tax Internship Programme
•    Ubisoft – Video Game Tester
Domeniile de activitate sunt diverse, la fel si departamentele in care companiile au deschis aceste programe. Astfel, in functie de cunostintele acumulate pe perioada anilor de studiu si de directia in care vrei sa te indrepti in cariera, iti poti alege ceea ce ti se potriveste.
600 de joburi la nivel national pentru absolventii promotiilor anterioare
Companiile cauta nu doar studenti si masteranzi, ci si tineri care au acumulat deja intre 0 si 3 ani experienta si care isi doresc sa faca urmatorul pas in cariera. Joburile disponibile sunt in domenii precum Inginerie, Auto, Servicii&BPO, IT&C Software, Financiar-Bancar, FMCG, Consultanta, Farmaceutic, Turism, Publicitate&Media si multe altele. Lista completa a oportunitatilor de cariera o poti gasi aici.

Pentru ca evenimentul este unul virtual si se desfasoara pe o platforma 3D, joburile oferite sunt la nivel national si acopera un numar mare de orase. Printre cel mai bine reprezentate in functie de numarul de oportunitati de cariera, se numara:
– Bucuresti – 370 joburi
– Timisoara – 117 joburi
– Sibiu – 60 joburi
– Iasi – 42 joburi
– Cluj-Napoca – 27 joburi
– Brasov – 23 joburi
In 2016, aproape jumatate dintre companii planuiesc sa recruteze studenti, absolventi sau candidati cu 0-3 ani experienta, in crestere fata de anul trecut. Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi reuneste cele mai multe oportunitati de angajare pentru juniori, pe care le poti accesa cu un singur click pana pe 14 august.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

Articolul următor

B | Pentru Romania, 2016 este un moment de rascruce

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share