Cluj IT&C

CJ | GTS Telecom deschide centru de date la Cluj

Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom

 

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, anunță deschiderea primului său centru de date din Cluj-Napoca, în Liberty Technology Park. Investiția în acest al doilea centru de date GTS Telecom din România atinge aproximativ 500.000 de euro și este estimată la 1 milion de euro, în următoarea perioadă.

În contextul creșterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), disaster recovery și business continuity, GTS Telecom continuă investițiile în centrele sale de date, după ce anul trecut a finalizat o investiție de 1 milion de euro în extinderea și modernizarea centrului de date pe care compania îl deține în București, încă din anul 2007. Numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom în România a crescut cu o medie anuală de 25% în ultimii doi ani.

„Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine să susțină cererea în creștere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar și potențialul orașului Cluj-Napoca în domeniul tehnologic, printr-o gamă completă de servicii de comunicații şi infrastructură. Serviciile de cloud și data center continuă să fie în atenția clienților pentru eficientizarea afacerii lor, astfel că ne menținem optimismul în ceea ce privește dezvoltarea în această direcție”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, se întinde pe o suprafață de 140 de metri pătrați și este echipat cu tehnologie la standarde 2015. Această investiţie securizează disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom și garantează în continuare standardele de calitate asigurate clienților: o disponibilitate operațională a mediului de colocare de 100%, legături de date versatile de orice capacitate, accesibilitate extrem de generoasă, valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților și termenul de implementare în spațiul de colocare a echipamentelor noi.

„Suntem încântați de modul în care ne-au primit partenerii noștri din Cluj-Napoca și de faptul că prin această lansare extindem gama de servicii de colocare și disaster recovery, ținând cont că avem în acest moment pe teritoriul României două centre de date pe două falii tectonice diferite. Clienții noștri pot confirma că găsesc în centrele de date GTS Telecom o execuție exemplară în design, implementare și în mentenanța serviciilor telecom şi de  cloud, dar și că am reușit să construim parteneriate pe termen lung împreună, lucru pe care dorim să îl continuăm și în Cluj”, a adăugat Răzvan Stoica.

Investiția din acest an din Cluj-Napoca este a treia investiție semnificativă a GTS Telecom în sectorul data center într-o perioadă de doar doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare și implementare, 4 luni.

Despre GTS Telecom

Încă din 2011, compania GTS Telecom este activă în sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Cu o gamă completă de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real, GTS Telecom se adresează segmentului de organizații medii și mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Soluțiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% şi al unei platforme state-of-art.

Pe lângă rapiditatea de instalare și soluțiile personalizate fiecărui tip de business în parte, serviciile de colocare și virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanță la toate nivelurile și o echipă specializată și dedicată clienților 24/7.

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România.

GTS furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud și colocare în centrele de date proprii din București. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică.

GTS este unul dintre membrii fondatori ai RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange) și este certificată ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 și ISO 27001.

În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom. Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către operațiunile Deutsche Telekom din țările respective, care astfel și-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent.

Related posts

Grupul de spitale și clinici Acibadem, unul dintre cele mai performante din Turcia și din lume, punct de lucru la Cluj

Stefana Muresan

Se deschide cel mai mare magazin de modă din Transilvania

Nora Dumitrescu

Aplicația clujenilor de la Softland, cumpărată de NASA

Stefana Muresan

Angajați din Ardealul de Nord vor deveni IT-iști prin reconversie profesională

Nora Dumitrescu

Deschidere către comunitate: un arhitect și un jurist al Ordinului Arhitecților Transilvania vor avea program zilnic cu publicul, de luna viitoare

Stefana Muresan

EnergoBit contestă amenda Consiliului Concurenţei şi merge în instanţă

Ligia Voro

Inteligența artificială – pârghia cu care România ar putea urca în topul mondial

Stefana Muresan

C-Voucher, schemă de finanțare pentru economia circulară dedicată IMM-urilor

Ligia Voro

Informaticienii de la AROBS își fac centru de cercetare la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Asfalt nou pe Drumul Bistriței, pe banii Europei

Nora Dumitrescu

Șerban Țigănaș despre arhitectură, de la zei la pruncii nenăscuți

Ligia Voro

Tirrena, Astaldi şi Strabag, constructorii care au avansat cel mai mult în ultima lună

Stefana Muresan

Noi investiții la Aeroportul Avram Iancu

Stefana Muresan

Cluj – Vitacom vrea afaceri în creştere cu 20%

Stefana Muresan

Internet & Mobile World devine go>tech world, casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est

Nicolae Pop

Micii producători bihoreni și-au mutat afacerile pe internet

Traian Dan

Americanii vor să se implice în dezvoltarea Aeroportului Avram Iancu

Nora Dumitrescu

Au început lucrările la două noi parkinguri în Cluj Napoca. Investiție de 9,6 mil. euro pentru 666 locuri de parcare

redactia

KeysFin și Starbyte digitalizează procesul de creditare și înrolarea clienților

Ligia Voro

CA Technologies – lider pe piața soluțiilor de autentificare avansată

Stefana Muresan

AGRARIA 2017: TEHNICĂ AGRICOLĂ LA SUPERLATIV

Stefana Muresan

Topul universităților din România. UBB, pe primul loc

redactia

Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Stefana Muresan

Patronatele din Cluj strâng rândurile

Stefana Muresan

Leave a Comment