Cluj Lideri si afaceri

CJ | Padel ajunge la Cluj – Primele terenuri din Transilvania

O partidă de Padel

 

Padel – sportul de echipă ce face noi furori în Cluj, prezent deja în Timișoara și București. Padel, cu terenul său înconjurat de sticlă, palete fără corzi și totdeauna 4 jucători pe teren, oferă o nouă abordare: „un sport de socializare”.

 

Padel se bucură de popularitate atât în lumea sportivilor de performanță, cât și în grupuri de prieteni sau familii cu copii, datorită ușurinței cu care se practică, fără a fi nevoie de o condiție fizică specială. Dificultatea crește treptat, cu cât te familiarizezi mai repede cu diferitele serve specifice jocului, cu atât devii un adversar mai puternic.

 

TerenPadel, compania condusă de omul de afaceri José Miguel Viñals, și-a dedicat eforturile popularizării acestui sport spaniol și la noi în țară, devenind liderul pieței de padel din România, cu terenuri instalate în 2015 în Timișoara, în luna mai 2016 la Cluj-Napoca, urmând ca în câteva săptămâni, să înceapă lucrările și la București.

 

Cine joacă padel?

 

Evoluția extrem de rapidă în țară, este de fapt o evoluție ce se petrece în întreaga lume, îndeosebi în Europa, unde numărul terenurilor a crescut cu 10% față de anul precedent, în aprilie 2016 existând aproximativ 12.000 de astfel de terenuri. Spania este liderul în Europa, cu aproximativ 10.500 terenuri. Tot în Spania își are centrul și „World Padel Tour”, circuitul profesional de padel, cu importanță la nivel mondial, ce reunește cei mai buni jucători ai planetei. Sigur că la o astfel de popularitate, există deja un număr important de federații naționale dedicate padelului în lume, mai exact 26, prezente în: Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Germania, Spania, Franța, Guatemala, Olanda, India, Italia, Lituania, Mexic, Monaco, Paraguay, Portugalia, Republica Dominicană, Suedia, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Uruguay.

 

Cum se joacă padel?

 

Padel se joacă la dublu, este un sport de echipă, relaţia cu partenerul de joc fiind esenţială. Prezenţa pereţilor laterali ca parte a jocului, oferă o şansă dublă şi face ca schimburile de mingi să fie mult mai lungi.

Se joacă Padel cu o minge asemănătoare celei de tenis şi o paletă cu un design special, fără corzi. Culorile paletei diferă însă, iar dimensiunea maximă a acesteia este de 45,5 cm lungime și 26 cm lățime.

 

Principalele reguli ale sportului:

• Se joacă de fiecare dată în două perechi (feminine, masculine sau mixte);

• Serviciul se face în diagonală, într-o zonă delimitată zonei adverse;

• Mingea, după ce a trecut peste fileu şi a lovit solul o dată, trebuie să fie returnată către adversar, fie direct, fie după una sau mai multe lovituri cu peretele sau cu gardul, însă nu poate atinge solul din nou,

• Jucătorul se poate ajuta de perete pentru a întoarce mingea, însa întotdeauna înainte de a doua lovitură.

 

Cât costă un teren și care sunt avantajele investitorului, aflați de la reprezentanții TerenPadel:

 

„Cred că succesul nostru se datorează faptului că însoțim investitorul în drumul său spre crearea unei comunități a jucătorilor de padel, așa cum s-a întâmplat și la Timișoara, acolo unde după un an de la instalare și deja un campionat organizat împreună, padelul are rezonanță.

 

Prețurile unui teren de padel outdoor încep de la 15.950 Euro + TVA, cu reduceri importante pentru construirea mai multor unități. O sumă adițională o reprezintă transportul materialelor la locație și construcția șapei de susținere ce intră în atribuțiile clientului.

Suntem conștienți de pașii ce trebuie făcuți pentru a avea o afacere de succes, de aceea, pe lângă instalarea propriu-zisă, oferim partenerilor noștri cursuri de formare a antrenorilor de padel, realizate de un profesionist în domeniu, organizăm competiții, oferim echipamentul de joc în baza parteneriatului nostru cu marca spaniolă Kelme Padel și promovăm acest sport din pasiunea noastră.

Kelme și simbolul său, gheara, au o prezență activă, de 30 de ani, pe piața internațională. Dedicarea pentru dezvoltarea sportului profesionist și amator, investițiile în lumea modei cu creații inovatoare și lunga traiectorie profesională a companiei, au îmbogățit brandul Kelme aducând o valoare adăugată acestuia. Kelme nu este doar o referință, ci unul dintre cele mai importante branduri din sportul mondial!

 

Fie ca dețineți o bază sportivă, un hotel sau poate sunteți în cautarea unei idei noi de afacere pentru România, dar totodată testată la nivel internațional, un teren de padel, este exact ceea ce căutați!” – José Miguel Viñals, Manager TerenPadel

 

Beneficiile practicării acestui sport

 

Datorită capacităţii sale de a aduce oamenii împreună, Padel este apreciat ca fiind un sport ce îmbunătăţeşte calitatea vieţii sociale. Practicarea sa, ca şi în cazul oricărui alt sport, reprezintă un beneficiu pentru sănătate. Alături de îmbunătăţirea condiţiei fizice şi arderea caloriilor, recomandăm padel pentru:
• O bună funcţionarea a sistemului cardio-respirator;
• O atitudine pozitivă şi „poftă de viaţă”;
• Încredere în forţele proprii.

Padel pentru cei mici

Practicarea sportului padel îmbunătăţeşte gradul de socializare al copiilor, îi face mai competitivi, dar în acelaşi timp le dezvolă spiritul de echipă. Datorită gamei de palete special dedicate acestora, padel devine disponibil și pentru cei mici. Cu o multitudine de culori și modele, paletele dedicate copiilor, alături de simplitatea jocului, contribuie semnificativ la interesul acestora către practicarea sportului.

Acest sport implică o anumită tehnică şi mişcări precise, de aceea nu se recomandă copiilor de vârste foarte fragede. Vârsta minimă pentru a lua lecţii de padel este 5 ani.

 

O istorie recentă a sportului padel

 

În 25 iulie 1991, se înființează la Madrid „Federación Internacional de Pádel” (Federaţia Internaţională de Padel). În 1993, padelul a mai făcut un pas decisiv în consolidarea sa: „Consejo Superior de Deportes” (Consiliul Superior al Sportului) a convenit să recunoască ofical padelul ca sport.

La nivel naţional, în 1992 se crează „Agrupación Madrileña de Pádel” (Asociația madrilenă – din Madrid – de Padel). Inițiative similare au avut loc și în Catalonia, Ţara Bascilor, Galicia, Andalucía şi Extremadura.

În 1992 la Madrid, Spania, se desfăşoară primul campionat mondial de padel „Campeonato Del Mundo De Padel”, cu participarea delegaţiilor a 11 ţări din America şi Europa. În 1996, Spania a redevenit gazda celui de-al Treilea Campionat Mondial de Padel, care s-a desfăşurat tot în Madrid, înregistrând un număr record de ţări participante.

Tot în Spania își are centrul și „World Padel Tour”, circuitul profesional de padel, cu importanță la nivel mondial, ce reunește cei mai buni jucători ai planetei și care are ca sponsori unele dintre cele mai importante mărcii din lume.
Poza World Padel Tour
Concluzii adresate investitorilor:

„Primul an al bazei de padel este de promovare, cu un preț mic, chiar gratuit, pentru a se încerca acest sport de cât mai mulți oameni. Dar nu este așa pentru orice altă firmă?…mai ales când vorbim despre o noutate? Fără îndoială padel va prinde în România și va deveni pentru investitori o afacere strălucitoare, așa cum este în Spania, însă doar dacă este gestionat într-un mod profesionist, atât de bazele actuale cât și de cele care se vor deschide în viitor.”

TerenPadel – Misiunea noastră este de a instala terenuri de padel în întreaga țară. Promovăm acest sport și oferim un serviciu implicat, dedicat bazelor sportive și clienților acestora, pentru a maximiza profitul investitorilor și satisfacția clienților. www.terenpadel.ro

Related posts

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Ligia Voro

POZITIV TB: Cătălin Briciu, cofondator Linnify – „Industria IT din România va trece treptat înspre dezvoltarea de produse proprii”

Ion Surdu

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Stratulat Albulescu, asistență juridică fondului GapMinder Venture Partners pentru investiția suplimentară în Deepstash

Ionut Oprea

Crama Liliac, în căutarea unui investitor care să dezvolte cabane în mijlocul viei, investiţie de circa 350.000 euro

Stefana Muresan

BearingPoint a castigat Central Banking Award 2016 la categoria „Furnizorul de Tehnologie al Anului”

Transilvania Business

Un nou parteneriat între UBB, grupul Porsche și NTT Data

Stefana Muresan

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

CIT ONE deschide al 14 lea centru de procesare în TRC Park Transilvania

A. I.

Un antreprenor din Brașov a investit 100.000 de euro într-o linie de producție de biocide: Fabrică dezvoltată cu bani prin Programul IMM Invest

Ion Surdu

Povestea basarabencei care a cucerit industria de Beauty din România: ”Depresia postanală m-a făcut să renunţ la confort şi să îmi urmez visul”

Stefana Muresan

Prima stradă de case pasive din România se construiește la Cluj

Nora Dumitrescu

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Stefana Muresan

E-INFRA își dezvoltă echipa de management

Ligia Voro

Gigantul Webhelp i-a cumpărat pe clujenii de la Pitech

Nora Dumitrescu

Lead-uri de peste 1 milion de euro generate prin platforma Softlead, de la începutul anului

Papuc Irina

Aeroportul clujean se modernizează cu 20 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Strategia de HR – game-changer pentru productivitatea angajaților

Stefana Muresan

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Nora Dumitrescu

Cluj – Vitacom vrea afaceri în creştere cu 20%

Stefana Muresan

Ce­macon, profit de 14 mil. de lei, în nouă luni

Stefana Muresan

Trei măsuri de comunicare proactivă cu investitorii

Ion Surdu

Emerging Europe Recognises its Champions at London Awards Ceremony

Ionut Oprea

Sapte ani de la primul targ Produs de Cluj, marcati la Dej

Stefana Muresan

Leave a Comment