Turism

| De anul viitor se anunta zbor direct Iasi-Dubai

Marius Bodea si Hamad Obaidalla

 

Aeroportul Iasi a primit astazi vizita unei delegatii Flydubai, aflata pentru prima data in regiune, fiind una dintre cele mai importante companii din lume si cea mai puternica in ceea ce priveste numarul de pasageri.
Prezenta conducerii companiei FlyDubai la Iasi inseamna un pas important pentru evolutia aeroportului, precum si oportunitatea ca Iasul sa fie conectat direct cu centrul aviatiei mondiale.

 

Asa cum s-a anuntat in conferinta de presa din 26 mai 2016, din vara anului viitor va exista posibilitatea introducerii in programul de zbor a cursei directe Iasi–Dubai si retur, pentru inceput cu doua frecvente pe saptamana.

 

Compania Flydubai a constatat, in urma studiilor si a datelor culese de echipa tehnica si in urma negocierilor constante cu conducerea Aeroportului Iasi, ca piata din regiunea noastra are un potential urias, iar realizarea unei conexiuni directe Iasi-Dubai va aduce beneficii in economia locala. Iasul a devenit atractiv pentru noul operator, prin infrastructura moderna si facilitatile aeroportuare conforme cerintelor ICAO, dar si prin serviciile de calitate, remarcandu-se prin modul corect in care s-a dezvoltat intr-un timp foarte scurt.
Directorul companiei Flydubai, prezent la Iasi, a anuntat ca urmeaza sa fie facuti si alti pasi in realizarea unui proiect durabil, iar asta inseamna vizite la Iasi, pentru evaluari tehnice, incepand de luna viitoare.

 

„Datele inregistrate in Romania arata ca piata este foare importanta cata vreme avem zboruri zilnice aici. Domnul director Marius Bodea vorbeste cu insistenta despre conectivitate, lucru care demonstreaza cat de importanta este aceasta conectivitate pentru regiunea dumneavoastra. De atfel, succesul companiei noastre consta tocmai in ideea de conectivitate, legand mai multe culturi, realizand legaturi intre oameni. Am evaluat, am urmarit si monitorizat evolutia Aeroportului Iasi si ne intereseaza ideea de a realiza zboruri intre Dubai si Iasi. Avem o echipa care vine in Romania si face studii de vizibilitate in aceasta privinta. Exista, intr-adevar, potential urias pe piata in Iasi din N-E Romaniei catre Dubai, si din Dubai catre restul lumii”, a afirmat Hamad Obaidalla, directorul comercial al FlyDubai.

 

La randul sau, Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi a precizat ca „suntem onorati sa avem alaturi de noi conducerea FlyDubai, o companie tanara, de mare prestigiu, care inregistreaza, poate, cea mai mare dinamica in zona unde opereaza. Aeroportul Iasi a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultimii trei ani, insa regiunii noastre, cu un areal de depaseste 5 milioane de cetateni, ii lipseste o conectivitate transoceanica, legatura cu un hub mondial, cum este Dubai. Inceperea acestor discutii sunt foarte importante pentru Aeroportul Iasi, pentru stabilirea parteneriatului cu compania Flydubai. Cu aceasta legatura, regiunea noastra trece la un alt nivel – ca sa fii conectat cu cel mai important hub al aviatiei la nivel mondial si cu cea mai atractiva destinatie din lume, Dubai, este o sansa uriasa pentru Iasi. Practic, aceasta conexiune va duce la bunastarea comunitatii noastre. Iar faptul ca ajungem in hubul Emirates, plecand din Iasi cu FlyDubai, spre Dubai, iar de acolo cu compania Emirates care poate realiza zboruri foarte lungi, inseamna ca vom putea ajunge peste tot in lume. Asta reprezinta evolutie intr-o comunitate. Le multumesc oaspetilor pentru efortul de a veni la Iasi si pentru perspectiva imbucuratoare de a avea o conexiune directa cu polul mondial al aviatiei”.

 

Compania FlyDubai a inceput sa efectueze zboruri spre Europa Centrala si de Est din 2014, Romania numarandu-se printre cele mai puternice piete din regiune. Urmatorul pas pe care FlyDubai intentioneaza sa il faca este acela de a-si dezvolta afacerea si in alte orase din tara, Iasul devenind noua zona de maxim interes, dupa Bucuresti, unde sunt deja operate zboruri zilnice.

 

FlyDubai detine o flota de 49 de aeronave si saptamanal efectueaza cate 1600 de zboruri spre 90 de destinatii din intrega lume, din Aeroportul Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume, folosit de aproximativ 70 de milioane de pasageri anul trecut, din care 9 milioane au fost deserviti de FlyDubai.

 

Related posts

Complexul sportiv la Pădurea Neagră prinde viață

Traian Dan

FIHR: Brașovul, Clujul și Timișoara, evoluții pozitive în 2017

Stefana Muresan

Cea mai înfricoșătoare pădure din lume, în Cluj

Stefana Muresan

Zona Plopiș vrea să atragă turiștii în Sălaj

Nora Dumitrescu

Cel mai mare aquapark din estul Europei, investiție de peste 15 milioane de euro, în proiect la Timișoara

Stefana Muresan

Clădirile de interes turistic din Zalău vor avea coduri QR

Nora Dumitrescu

Ardelenii vor zbura pe litoralul românesc din iulie

Nora Dumitrescu

Băile Felix şi 1 Mai, program de investiţii de peste 15 milioane euro

Stefana Muresan

Roma, destinația favorită a românilor în 2017

Stefana Muresan

GEORGIA, UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ȚĂRI DIN LUME, DEVINE DISPONIBILĂ TURIȘTILOR ROMÂNI DIN 3 IULIE GRAȚIE PACHETELOR OFERITE DE WIZZ TOURS

Stefana Muresan

Fiscalizarea bacșișului – o nouă încercare

Ligia Voro

“Vinul.ro & bucate dobrogene” – distincții pentru vinuri și expoziție cu degustare de gastronomie

Ligia Voro

Traseul Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului se extinde după 20 de ani

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Cultural Development of Maramureș Region

Transilvania Business

Tarom ar putea relua cursele directe cu SUA

Stefana Muresan

Gratuitățile pentru turiștii care vizitează Oradea continuă până la finalul anului

Traian Dan

Clujul vrea să atragă 4 mil. euro din taxa pe turism

redactia

Simona Halep a cumpărat, cu două milioane de euro, un hotel în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Firmele din timișorene din Horeca solicită vaccinarea angajaților cu prioritate: ”Suntem factor de risc sau nu?”

Robert Bloancă

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Stefana Muresan

Nymphaea Oradea redeschis din 3 iulie

Traian Dan

Casa Savri, pensiunea-muzeu din Sighișoara

Stefana Muresan

Cum arată investiția de 2 milioane de euro a Simonei Halep în Poiana Brașov

redactia

Accesul spre Aeroportul Internaţional Timişoara se va face pe un drum extins la patru benzi

Robert Bloancă

Leave a Comment