Turism

| TAROM introduce ruta directa Iasi-Madrid

Cursă Tarom

 

Începând cu data de 25 iunie 2016, ieșenii și nu numai vor avea posibilitatea de a călători cu avionul în capitala Spaniei. Cursa Iași-Madrid va fi operată de compania TAROM și va avea două frecvențe pe săptămână, în fiecare zi de miercuri și sâmbătă. Astfel, avionul va decola de la Iași la ora 19:50 și va ajunge la destinație la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 23:50, iar aeronava va ateriza la Iași la ora 04:50.
 
„Cu mare plăcere anunțăm introducerea unei noi curse externe din Iași, un important nod aerian din țară, preocuparea noastră fiind diversificarea portofoliului de rute în zone din țară unde există potențial de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstrează că Iași-Madrid va fi o rută profitabilă, cu atât mai mult cu cât o astfel de cursă nu se operează în prezent din Iași, iar pentru noi acest lucru reprezintă un avantaj. Clienții companiei noastre se vor bucura, așa cum i-am obișnuit, de servicii de calitate pe această nouă rută, putând călători în siguranță și confort. Ne bucurăm că parteneriatul TAROM cu Aeroportul Iași este într-o continuă dezvoltare” a precizat Gabriel Stoe, directorul general TAROM.
 
„Deschiderea noii curse directe Iași-Madrid se concretizează în urma negocierilor intense cu partenerul nostru Tarom care a ințeles că un astfel de proiect merită să fie pus în practică. Vorbim de o cursă așteptată de foarte multă vreme. Solicitările pentru această destinație, care sunt numeroase și vin din medii diferite, dar și legăturile între cele două orașe, pe diverse paliere de activitate, au reprezentat fundamentul economic de calcul pentru partenerul nostru. Cursa directă Iași-Madrid presupune o durată de zbor de 4 ore și folosirea unei aeronave care să permită transportul mai multor pasageri odată, pentru a fi profitabilă.
Conectarea Iașului cu capitala Spaniei era necesară pentru că vorbim de o destinație turistică de mare impact. În plus, Madrid este un important centru cultural și universitar, unde ajung să studieze mulți tineri din regiunea noastră. Totodată, Madrid este cunoscut ca un puternic centru industrial și de afaceri, și se creează astfel posibilitatea ca noi investitori străini să vină să își dezvolte afacerile în zona noastră, dar este și un oras unde muncesc numeroși concetățeni care se întorc în țară și contribuie, indirect, la dezvoltarea economică a regiunii. În același timp, noua rută facilitează reîntregirea familiilor mult mai des, în Madrid locuind mulți oameni din regiunea Moldovei. Țin să mulțumesc companiei Tarom pentru deschidere și încrederea pe care ne-o acordă atunci când înțeleg că în Iași există potențial de dezvoltare”, a completat Marius Bodea, președintele C.A. al Aeroportului International Iași.
 
În prezent compania TAROM mai operează zboruri directe din Iași spre șase destinații externe: MUNCHEN, LONDRA, ROMA, BOLOGNA, TORINO, TEL AVIV, dar și curse interne zilnice către OTOPENI.
 
Orarul de zbor IASI-MADRID : RO419 IAS 19:50 – MAD 23:05; RO420 MAD 23:50 – IAS 04:50

Related posts

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

Ghizii turistici din Timișoara s-au organizat într-o breaslă și realizează tururi pentru localnici

Robert Bloancă

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Via Tranilvanica – Drumul care unește – continuă până la Putna

Stefana Muresan

Industria de agrement are nevoie de strategie și specialiști

Ligia Voro

100 de măsuri urgente pentru starea economiei în contextul COVID-19

Ligia Voro

Industria ospitalității din Timișoara adresează autorităților un memoriu și cere eliminarea activităților din domeniu de pe lista celor blocate de pandemie

Robert Bloancă

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Alexandru Toth

Vola.ro și Revolut prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor în vacanță

redactia

Turism tematic, solutii tailored

Hunedoara vrea peste 17 milioane de euro pentru continuarea restaurării Castelului Corvinilor

Ion Surdu

Grand Hotel Italia din Cluj va avea club şi centru spa de 1 mil. euro

redactia

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Gratuități pentru turiștii care vizitează Oradea

Traian Dan

Conacele – pensiuni exclusiviste ale Covasnei, exemplu pentru Sălaj

Nora Dumitrescu

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Festivalul-concurs „D’ale porcului”, la Complexul President din Băile Felix

Traian Dan

Sângeorgiu de Mureş, staţiune turistică de interes local

Stefana Muresan

Acord între Ministerul Turismului și Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

redactia

Numărul vizitatorilor străini care au venit în România anul trecut a fost cu 9,3% mai mare decât în 2018

Papuc Irina

Pensiunea Rose Hip Hill – Blessings and goodwill

Ioan Sandor

Viarom și Damar modernizează stațiunea balneo Turda

Nora Dumitrescu

Trei asocieri de firme, interesate de amenajarea Stațiunii balneo-climaterice de la Ocna Mureș, contract de peste 6 mil. de euro

Stefana Muresan

Domeniul schiabil Șureanu din Alba va avea un hotel de cinci stele

Stefana Muresan

Leave a Comment