Infrastructura

| Wizz Air a inaugurat baza operationala de la Iasi

Taierea panglicii Wizz la Iasi

 

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, a sărbătorit în 1 iulie 2016 lansarea celei mai noi baze în Iaşi. Compania va aloca, pentru început, o aeronavă Airbus A320 la bază, aceasta urmând să opereze din 1 iulie cele cinci rute noi spre Larnaca, Bologna, Tel Aviv, Catania şi Roma Ciampino.
 
Deja deservit de companie, Iaşi devine cel de-al şaselea aeroport din România, cu bază operațională WIZZ. Noua aeronavă creşte numărul de rute de la Iaşi la opt şi va tripla capacitatea la 265.000 în 2016. Compania speră că baza va stimula creşterea de locuri de muncă la nivel local în aviaţie şi turism, iar pasagerii vor avea acces la şi mai multe rute la preţ scăzut.
 
Primul zbor WIZZ a decolat din București în ianuarie 2007 și de atunci compania și-a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife reduse pentru pasagerii din România. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air va creşte flota la 20 de aeronave în țară până la sfârșitul anului 2016, incluzând și alocarea aeronavei Airbus A321 ultra-eficientă, cu 230 de locuri. Wizz Air oferă, în prezent, 118 rute către 16 țări, de pe nouă aeroporturi din România, pentru multe dintre ele tarifele începând de la 39 RON*, ceea ce asigură accesibilitate între România și restul Europei, atât pentru călătorii în scop de afaceri, cât și de relaxare. Peste 600 de angajați Wizz Air din România sunt nerăbdători să primească din ce în ce mai mulți pasageri la bordul aeronavelor. Operațiunile Wizz Air din acest an vor facilita indirect în Romania peste 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe**.
 
Zborurile pe cele mai noi rute din Iaşi spre Bologna, Catania, Larnaca, Roma Ciampino şi Tel Aviv încep pe 1 iulie. Inițial, toate cursele vor fi operate de două ori pe săptămână, cu excepţia Iaşi-Bologna care va avea trei zboruri săptămânale. Frecvenţa spre Milano Bergamo a fost, de asemenea, mărită. Biletele pentru rutele din Iaşi sunt disponibile de la preţuri de doar 109 RON ⃰ şi pot fi rezervate pe wizzair.com.
 
Tamara Vallois, Head of Communications Wizz Air, a declarat la o conferință de presă la Iași: “Suntem încântați să sărbătorim acest eveniment important atât pentru regiune, cât și pentru Wizz Air. De la primul zbor WIZZ din România în 2007, compania a democratizat călătoria cu avionul și a dezvoltat constant rețeaua de rute cu tarife scăzute din regiunile României, iar anunțul de azi subliniază încă o dată angajamentul nostru pentru țară. Am plasat Iașiul pe harta aviației în 2014, iar azi devine cel de-al șaselea aeroport din România unde stabilim o bază operațională. Noua bază va crea mai multe locuri de muncă în cadrul Wizz Air și la partenerii noștri locali și ne va permite să oferim și mai multe tarife scăzute în România. În calitate de cea mai mare companie aeriană din România facem eforturi pentru a oferi cele mai mici tarife și servicii de excepție la bord, iar echipajul nostru este nerăbdător să vă întâmpine cu un zâmbet.”
 
Marius Bodea, Președintele C.A. al Aeroportului Internațional Iași: “Astăzi este o zi importantă pentru evoluția Aeroportului Iași, dar si pentru întreaga regiune de Nord-Est. Pe langă alocarea unei aeronave și creșterea conectivității cu noi orașe europene, deschiderea bazei Wizz Air la Iași demonstrează încă o dată că am realizat o investiție importantă pentru comunitate, înseamnă totodată stabilitate și dezvoltare, întrucât compania Wizz Air dorește să investească aici pe termen lung. O bază aeriană este, până la urmă, fundația afacerii companiei, înseamnă, implicit, garanția dezvoltării economice a zonei noastre. Vorbim despre noi locuri de muncă, despre creșterea activităților din zona aeroportuară, efectele benefice ale noii baze operaționale reflectându-se inclusiv în zona serviciilor de turism, fiind o șansă în plus și pentru mediul de afaceri. Suntem deschiși oricărui parteneriat cu operatorii care doresc să vină la Iași pentru că nu putem vorbi de dezvoltare cu adevărat dacă nu reușim să creăm legături directe cu cât mai multe zone, dacă nu creăm diversitate, răspunzând astfel unor categorii socio-profesionale diferite. Multumim companiei Wizz Air pentru deschidere și încredere”.

Related posts

Strabag, Pizzarotti şi Aktor, cele mai mari progrese pe şantiere înainte de venirea iernii

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Salt Road

Transilvania Business

Varşovia, o rută de succes operată de pe Aeroportul clujean

Stefana Muresan

Circulaţia pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva ar putea fi deschisă, dar cu anumite restricţii

Robert Bloancă

CNAIR, 6 milioane de euro pentru lotul 3 Sebeş-Turda, constructor Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Octavian Fodor, vicepreședinte al Asociației Parcurilor Industriale

Nora Dumitrescu

Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni poate fi eligibilă pentru cofinanţare din fonduri europene

redactia

Alstom va moderniza lotul 2 din tronsonul Sighișoara-Brașov cu 70 de milioane de euro

Ion Surdu

BN | Primii 5 investitori aduc 6 mil. euro în Parcul Industrial Bistrița

Transilvania Business

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva, deschise traficului în primăvară

redactia

Optimist, Autostrada Transilvania va lega Tîrgu Mureș de Cluj-Napoca în 2019

Ligia Voro

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Ion Surdu

Marea demolare de la Cluj. Parkinguri în loc de garaje de cartier

Nora Dumitrescu

Opt bazine didactice de înot vor fi construite în Bihor

redactia

Diferit începe reconstrucția Podului Porțelanului din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Aeroportul Timisoara, acreditat in Romania conform cerintelor Uniunii Europene

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Oradea- Ryanair, nouă rută de iarnă din Oradea

Stefana Muresan

Clujenii de la AGM Group demarează lucrările la drumul ce va decongestiona traficul între Baciu şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Toamna revigorează construcțiile industriale de mari dimensiuni

Nora Dumitrescu

Tarom, patru aeronave noi și zboruri directe în SUA și China

Stefana Muresan

Trei porţiuni din autostrada Transilvania, termen de depunere a ofertelor în luna mai

Stefana Muresan

CNAIR: Au început lucrările pe DN 76 (Deva – Oradea). Contract de 12 mil. euro, antreprenor – asocierea Sylc Con Trans – Hidrostroy AD

redactia

Leave a Comment