Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Creșteri semnificative pentru magazinele on-line

Vânzările online prin intermediul aplicațiilor mobile au crescut semnificativ în ultimii ani, se arată într-un studiu realizat de shopify.com la nivel global. Dintr-un total de 100% vânzări înregistrate electronic, 50,3% din comenzi sunt realizate prin intermediul unui gadget mobil de ultimă generație, semn că una dintre noile tendințe în eCommerce este cea de mobile.

În mediul online, pe lângă structura site-ului, coșul de cumpărături, tool-urile utilizate, strategiile adoptate, campaniile și bugetul investit până la transformarea din UX în CX și fidelizarea ulterioară a clientului, cifrele sunt definitorii. Povestea de succes a unui business este spusă, în mare parte, prin intermediul cifrei de afaceri.

 

Despre tendința creșterii vânzărilor în online prin intermediul aplicațiilor mobile și smartphone-urilor se va discuta în cadrul celei de-a 9-a ediții a evenimentului TeCOMM eCommerce Conference&Expo, ce va reuni în 25-26 octombrie peste 300 de proprietari de magazine online și profesioniști în eCommerce în Cluj-Napoca.

 

Creșteri de peste 55 % la comenzile magazinelor online, înregistrate de pe telefonul mobil

 

În 2016, comparativ cu 2015, „comenzile înregistrate de pe telefonul mobil au crescut cu 55%”, afirmă Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, unul dintre top playerii români din mediul online. Din totalul comenzilor plasate online, 16% sunt efectuate prin intermediul unui telefon, iar „40% din trafic vine de pe mobil”, a declarat Pătrașcu.

CEO-ul evoMAG din 2015, Mihai Pătrașcu se află printre speakerii TeCOMM, unul dintre cele mai mari evenimente din Europa de Est adresat industriei eCommerce unde se vor aborda subiecte precum creșterea numărului de comenzi efectuate cu telefonul mobil. Mihai are o experiență de peste 10 ani în eCommerce, fiind pasionat de domeniul IT încă din perioada liceului. După primii 8 ani de activitate și cifre de afaceri de 50 de milioane de euro, acesta a reușit să aducă evoMAG printre primii trei top playeri din domeniul comerțului electronic românesc și să situeze brandul WatchShop, al cărui proprietar este, în topul magazinelor ce comercializează ceasuri online. Cifra de afaceri evoMAG pentru anul 2016 este estimată la circa 20 de milioane de euro.

 

Fondatorul Stylect, aplicație mobilă desemnată de Apple printre cele mai bune la nivel global, participă la TeCOMM
Fondatorul aplicației mobile de fashion Stylect, Giacomo Summa va vorbi în cadrul TeCOMM despre evoluția comerțului electronic prin platformele mobile. Cu peste 1 milion de descărcări, aplicația mobilă Stylect a fost desemnată de Apple ca fiind printre cele mai bune aplicații din 133 țări și printre cele mai bune aplicații în Italia, Germania, Austria sau Polonia în 2014. Giacomo Summa a activat în companii de renume precum Google sau Rocket Dafiti.

 

Pe lângă prezentări și dezbateri incluse în agenda evenimentului, TeCOMM include și peste 10 workshop-uri menite să ajute participanții în dezvoltarea companiilor. Cristian Ignat, fondatorul Canopy, cu peste 10 ani experiență în marketing online va prezenta în cadrul TeCOMM strategiile menite să aducă rezultate sigure în cadrul workshop-ului: Trece de la Olcit la Tesla: Strategii de a obține rezultate sigure online. Cristian a reușit să genereze rezultate atât brand-urilor de top cu care a lucrat, cât și companiilor preocupate să devină lideri.

 

Peste 30 de speakeri vor participa în 25-26 octombrie la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca precum: Paul Papadimitriou (Fondator Intelligencr), Jonathan Chippindale (Director Executiv Holition), Mitchell Allan Goldman (Head of Product & Partnerships Storegecko), Hando Sinisalu (CEO&Fondator Best Marketing International), Florinel Chiș (Director Executiv AMRO) sau Gabriel Ghiță (Head of New Business CEE, Mastercard Europe).

 

TeCOMM eCommerce Conference&Expo Cluj a reunit în 5 ani peste 1400 de participanţi și a inclus peste 250 de prezentări, workshop-uri şi dezbateri susținute de peste 180 de speakeri naţionali şi internaţionali. Evenimentul este organizat de Libero Events, agenţia de evenimente şi PR, B2B şi B2C, sub semnătura căreia au loc conferinţe şi workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, Signal Connect, dar şi târguri: Touristica. Înscrierile la ediţia din această toamnă au început deja pe site-ul evenimentului: www.cluj.tecomm.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Atenor - a new project in CBD

Articolul următor

Arhitecti premiati la Cluj-Napoca in aceasta toamna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share