Eveniment Importate

Arhitectura in 2016. Experientele culturale ale oraselor

Cerințele noilor generații sunt tot mai variate în ceea ce privește arhitectura orașelor, iar aceasta poate ajuta oamenii să se simtă bine în spațiile culturale și de muncă. ”Orașele concurează acum cu înverșunare în privința experiențelor culturale și creează noutățile culturale, făcându-le dezirabile atât pentru a locui în ele, cât și pentru a le vizita. O mulțime de inovații culturale au loc în afara clădirilor în felul în care noi utilizăm spațiile, cu rol de scenă pentru evenimente și experiențe”, afirmă Irena Bauman, fondatorul biroului de arhitectură Bauman Lyons Architects din Marea Britanie.

Alături de alți arhitecți de renume din țară și din străinătate, Irena Bauman va fi prezentă în calitate de speaker la cea de-a IV-a ediție a evenimentului Architecture Conference&Expo ce reunește peste 300 de arhitecți și furnizori de servicii sub tematica Renewing cities: Building environments for new generations, în 6 octombrie, la Cluj-Napoca.

 

Strategii de inovare arhitecturale a spațiului de muncă, în atenția companiilor

 

În ultimii ani, și companiile au început să investească tot mai mult în spațiile de muncă pentru a le oferi angajaților condițiile necesare îndeplinirii fără stres a sarcinilor de lucru. Inovația în arhitectură joacă un rol important în acest sens, potrivit Architizer.com, iar munca de birou poate fi transformată din una monotonă, în una relaxantă deoarece modul în care spațiile de birouri sunt construite poate facilita adaptarea și starea de bine a angajaților.

„Este necesar să inovezi, deoarece tehnologia a creat noi forme de cultură și a schimbat așteptările, aspirațiile și stilul nostru de viață. Dar, în același timp, noi încă ne bucurăm de lucruri fundamentale, cum ar fi compania cuiva, schimbul de experiențe, întâlnirea cu ceilalți – iar multe dintre facilitățile culturale existente au fost concepute pentru a fi posibile aceste lucruri și au multe să ne învețe”, declară Irena Bauman, recunoscută pentru practica și cercetarea sa în domeniul arhitecturii, dar și pentru gândirea arhitecturală, ce facilitează adaptarea comunităților locale. Irena este profesor la Universitatea de Arhitectură Sheffield și director al platformei de cercetare Building Local Resilience, cu o vastă experiență în domeniul arhitecturii, în special în zona de adaptare și inovație. Irena a finalizat recent un proiect de cercetare ce ar putea dezvolta noi strategii de adaptare la schimbările climatice.

 

Clădirile de birouri verzi – noile tendințe ale mediului urban

 

Clădirile de birouri verzi reprezintă o nouă tendință a dezvoltatorilor imobiliari care investesc tot mai des în clădiri sustenabile, iar orașul Cluj-Napoca deține multe dintre aceste clădiri. Clădirea The Office din Cluj-Napoca este a doua cea mai verde clădire din România, după Floreasca Park din București, potrivit BuildGreen România, unul dintre auditorii energetici și certificări verzi din România. Emilian Grigore, Director Suport Tehnic în cadrul ROCKWOOL BU va prezenta în cadrul evenimentului Architecture ce reprezintă Declarația de mediu EPD și cum este corelată cu schemele de certificare verzi. Consultant cu experiență în știința construcțiilor, eficienței energetice și durabilității, Emilian are o vastă experiență în mediul înconjurător, colaborând cu specialiști, experți în construcții, arhitecți și ingineri, concentrându-se în ultimii patru ani, pe probleme de eficiență energetică și sustenabilitate.

Peste 15 speakeri de renume vor participa la Architecture Conference&Expo precum Attila Beer (Administrator Alukönigstahl), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), David Cash (Preşedinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Babeș-Bolyai University), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing), Adina Moldan (Independent Researcher Atelier Moldan) evenimentul fiind moderat de Șerban Țigănaș (Președinte Dico și Țigănaș). Attila Beer, administrator Alukönigstahl România, are o experiență de peste 20 de ani în domeniul arhitecturii, activând pe piața tâmplăriei din aluminiu. Din 1993 s-a angajat la Alukönigstahl, unde a fost inițial responsabil cu vânzările companiei în România, iar din 2001 ocupă funcția de administrator, fiind responsabil cu dezvoltarea constantă a acesteia.

 

Arhitecții premiați în cadrul Architecture Conference&Expo

 

Impactul tehnologiei în arhitectură, transportul public urban, clădirile verzi, siguranța în arhitectură sau spațiile publice și rezidențiale sunt doar câteva dintre temele de discuție abordate în cadrul Architecture Conference&Expo din 6 octombrie, prin prezentări și dezbateri.

În acord cu tematica ediției, organizatorii Libero Events realizează un studiu pe tema Siguranța prin arhitectură, ce urmărește să analizeze percepția cetățenilor asupra siguranței în spațiul public, referindu-se atât la actele de violență fizică, cât și intelectuală. Sondajul poate fi completat aici, iar rezultatele vor fi prezentate în cadrul evenimentului.

Noutatea ediţiei din acest an o reprezintă Gala Premiilor Architecture Conference&Expo, unde activitatea şi proiectele realizate de-a lungul timpului de către arhitecţi, asociaţii şi birouri de arhitectură, vor fi premiate. Înscrierile în cadrul competiției de proiecte se realizează pe site-ul oficial al evenimentului www.architectureconf.ro.

Related posts

Pria Aviation: secretele zborului

Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

Papuc Irina

PACK EXPO şi EXPO SHOP: Două expoziţii B2B şi un regal de evenimente între 16 şi 19 mai la ROMEXPO

A. I.

AMCOR si oportunitati de finantare

Specialiștii români și internaționali dezvăluie ultimele tendințe în vânzări și marketing la Sales and Marketing Conference

Stefana Muresan

Tax & Finance Forum, în premieră la Sibiu

Papuc Irina

Mobilitatea urbană durabilă, în centrul preocupărilor AHK Romania

Papuc Irina

S IMMO AG invests EUR 75m in Bucharest projects

Transilvania Business

Rynair sarbatoreste un milion de clienti pe Aeroportul Bucuresti

BusinessMark aniversează 5 ani de la organizarea primului eveniment B2B

Ionut Oprea

Recrutari pentru fabrica Bosch din Jucu

Ionut Oprea

Adamamerica a cumparat Phoenix Tower

S IMMO AG: Record result leads to dividend increase

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

Sonaca vine la Bădeni – Cluj cu o investiţie de 8,5 milioane dolari

Transilvania Business

FORO 2019: Guest Experience Design sau Arhitectura Ospitalității

Stefana Muresan

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Nora Dumitrescu

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

FiNEXPERT Consulting organizează la Cluj–Napoca evenimentul Business Breakfast: stabilitate în business în context legislativ instabil

Stefana Muresan

Reynaers Romania lanseaza Masterline 8

ODE HAS STARTED PRODUCING IN ITS ESKİŞEHİR FACTORY

Raluca Ursu

Peste 20 de hackeri, „luptatori cibernetici” si experti in protectia datelor, pe scena inaugurala de Security de la Internet & Mobile World 2017

Stefana Muresan

 3 președinți ai unor instituții cheie  participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

Leave a Comment