Importate Real Estate

Siemens a extins doua fabrici

„România reprezintă un pol de interes pentru companiile cu activități în producție pe fondul forței de muncă bine calificate și a costurilor competitive, dar și a proximității față de piețele din vest. Extinderea producției și investițiile în zona de cercetare și dezvoltare demonstrează angajamentul Siemens pentru România, contribuție asumată în urmă cu 111 ani”, a declarat George Costache, CEO Siemens SRL.

„În urmă cu 14 ani, grupul Siemens deschidea prima fabrică în România. Investițiile proaspăt finalizate reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea succesivă a capacităților de producție, o recunoaștere a competitivității și performanțelor angajaților noștri, precum și a excelentei colaborări cu Siemens Austria și Germania”, a adăugat Aurel Băloi, CEO SIMEA Sibiu SRL.

Fabrica din strada Th. Mihaly din Sibiu, inaugurată în 2004, a fost relocată în luna iulie într-o clădire nouă, situată în „Parcul Industrial Zona de Vest” din municipiul Sibiu. Cei 7.800 mp de spații industriale și de birouri reprezintă o suprafață cu 110% mai mare decât cea ocupată anterior de unitatea de producție.

Odată cu această extindere, producția a fost dezvoltată pentru a include și o secție de vopsitorie în câmp electrostatic pentru carcasele industriale și feroviare deja produse în fabrică.  

Lucrările de instalații electrice din fabrică au fost realizate de Siemens SRL și au în centrul atenției eficiența. Astfel, pierderile de energie sunt reduse datorită utilizării transformatoarelor de înaltă eficiență uscate, iar controlul iluminatului este modular, în funcție de zonă și de disponibilitatea luminii naturale, aducând beneficii considerabile din punctul de vedere al consumului energetic.

Fabrica relocată în „Parcul Industrial Zona de Vest” produce cabluri electrice pentru aparate electronice industriale și material rulant, piese din tablă pentru carcase industriale și feroviare, carcase din oțel pentru locomotive, metrouri și alte elemente feroviare și realizează montarea carcaselor de redresoare industriale. Dezvoltarea producției cu noua secție de vopsitorie implică acoperirea întreg lanțului valoric dintr-o singură sursă, dar și extinderea într-un nou domeniu, al energiei eoliene, prin sudarea structurii metalice a statoarelor pentru eoliene, ce va începe în cursul acestui an.

Printr-un proces de extindere a trecut și fabrica Siemens din Buziaș, unde, la începutul lunii august, a fost inaugurată a treia hală din unitatea de producție. Noua hală are o suprafață de circa 1.200 mp și reprezintă o extindere de aproape 60% a suprafeței totale a fabricii din Buziaș, dar și o dezvoltare a producției. În noul spațiu urmează să fie produse motoare sincrone pentru utilaje industriale.

Fabrica din Buziaș produce componente și sisteme de răcire pentru tipurile de motoare lineare și Torque, cu aplicare în sisteme de acționare directă, dar și motoare asincrone.

Fabrica din Buziaș este prima unitate de producție deschisă de Siemens în România, fiind inaugurată în 2002, având, la acea dată, o suprafață de 400 mp. Astăzi, suprafața totală a fabricii a ajuns la circa 3.300 mp.

Compania Siemens număra, la finalul anului fiscal 2015, încheiat la 30 septembrie 2015, 1.780 de angajați în România. Activă în domeniile electrificării, automatizărilor și digitalizării, Siemens deține patru fabrici în Sibiu și Buziaș, alături de patru centre de cercetare-dezvoltare în București, Brașov și Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din România în 1905, sub denumirea “Societatea Română de Electricitate – Siemens Schuckert Societate Anonimă”. Pentru mai multe informații, vizitați: www.siemens.ro.

Siemens AG (Berlin și Munchen) este un puternic jucător global de tehnologie, care de peste 165 de ani este un simbol al excelenței inginerești, inovației, calității, fiabilității și caracterului internațional. Compania este activă în peste 200 de țări în domeniile electrificării, automatizării și digitalizării. Fiind unul dintre cei mai mari producători de tehnologii eficiente energetic, dar și de tehnologii de consum  eficient al resurselor, Siemens este nr.1 în construcția de turbine eoliene în larg, un furnizor de top de turbine pe gaz și abur pentru generarea de energie, un furnizor major de soluții pentru transportul energiei și un pionier în soluțiile de infrastructură, dar și în automatizări și soluții software și produse pentru industrie. Compania este de asemenea un furnizor de top de echipament medical imagistic – cum ar fi tomograful computerizat și sistemele de rezonanță magnetică – și un lider în diagnostic de laborator și în IT clinic. În anul fiscal 2015, încheiat pe 30 septembrie 2015, Siemens a înregistrat venituri de 75,6 miliarde euro și un profit net de 7,4 miliarde euro la nivel global. La finalul lui septembrie 2015, compania avea in jur de 348,000 de angajați în toată lumea.

Related posts

Mureș: Green Residence face pași spre finish-line și dă consistență brandului Ideal Home (Fomco Imobiliare)

redactia

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Hotelul de cinci stele Platinia, inaugurat oficial in urma unei investitii de peste 19 mil. euro

Stefana Muresan

Brașov: Doi ani de Coresi Shopping Resort

Stefana Muresan

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Profilul bucurestenilor care planuiesc sa-si cumpere locuinta in curand

Stefana Muresan

tIMOn: premieră pentru Arena Națională!

Stefana Muresan

Xylino Showroom, concept store inedit de mobilier și amenajări

Ionut Oprea

Bucharest – skyline transformation 2025: The largest urban regeneration project in Bucharest

Ionut Oprea

People, Performance, Professionalism – Conferința Internațională de Workplace, Property și Facility Management

Nicolae Pop

Element Industrial diversifies its portfolio with new division focused on smaller, incity projects

Ionut Oprea

"INVENTING GREATER PARIS METROPOLIS” AT MIPIM 2018

Ionut Oprea

Creșterea de 12% a traficului aerian pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

redactia

Colliers market report H1 2020: Change is​ here, change is accelerating

Ionut Oprea

Aeroportul Iași dezvolta un cluster de turism

ACCELERATE. Sales Conference

Transilvania Business

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

Gama CAPAROL – Soluții și sisteme inovative pentru dezvoltări imobiliare de anvergură

Ligia Voro

JLL: CEE Investment Market, H1 2020

Ionut Oprea

Bilka si-a dublat afacerile

Transilvania Business

Clinica Medicover in Liberty Technology Park

Programul de Burse Schweighofer: 8000 de lei anual pentru un student în anul universitar 2017/2018

redactia

Prima Conferință Națională de Nutriție Sportivă, la Tîrgu Mureș

Transilvania Business

Leave a Comment