Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

Noul președinte al Asociației Orașelor din România este Mădălin Ady Teodosescu, primar al orașului Balș — județul Olt, aflat la al treilea mandat de ales local; prim-vicepreședinte a fost ales primarul orașului Seini — județul Maramureș Gabriela Florica Tulbure, iar secretar al organizației Jozsef Mik, primar al orașului Borsec, județul Harghita.

Printre prioritățile noii echipe de conducere se află: întărirea relației de parteneriat cu administrația publică centrală pentru promovarea activă a intereselor localităților mic-urbane și asigurarea resurselor legislative, instituționale, financiare și umane corespunzătoare unei administrații publice locale performante, în folosul cetățeanului din orașe.

‘ Îmi doresc ca alături de noua echipă aleasă a Asociației să putem promova un — Program Național pentru realizarea unor centre de dezvoltare zonală—care să sprijine realizarea la nivelul orașelor a unei infrastructuri instituționale și a unei infrastructuri edilitar-urbane la nivelul standardelor Uniunii Europene. Din păcate, toate Guvernele care s-au aflat la conducerea țării din 1990 și până în prezent au fost dezinteresate de soarta comunităților mic — urbane, a fostelor localități mono-industriale.’ a declarat noul președinte al Asociației Orașelor, dl Mădălin Ady Teodosescu.

Primarii de orașe și-au manifestat îngrijorarea față de lipsa perpetuă de dialog a disponibilității pentru dialog de care actualul ministru al Finanțelor Publice dă dovadă în găsirea unor soluții la subdimensionarea resurselor financiare pe care le au la dispoziție. Consecințele neluării în seamă a propunerilor făcute de către Asociația Orașelor din România la modificările Codului Fiscal sunt resimțite de colectivitățile locale iar capacitatea administrativă a orașelor depinde tot mai mult, din păcate, de pixul consiliului județean sau a ‘Ministerului binevoitor’ prin decizie politică.

Adunarea Generală Extraordinară a Asociației Orașelor din România s-a desfășurat în perioada 03-05 august la București și a reunit peste 100 de primari și viceprimari membri ai structurii.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Enel Asistență, mai multe servicii

Articolul următor

Conferinţa Best Marketing vine la Cluj

Citește si:
Total
0
Share