Alba Eveniment

AB | Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Doua showuri individuale și două seri de gală la superba poartă III a cetății Alba Carolina deschid ediția din acest an a celei mai importante săptămâni a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Week.
Ediția din acest an debutează cu o prezentare individuală plină e senzualitate și emoție. După ce anul trecut a deschis festivalul de la Sibiu, Asociația Open Your Heart deschide săptămâna modei la Alba Iulia cu prezentarea Atipic Beauty. Modele cu dizabilități vor defila în scaune cu rotile pe pasarela de la poarta 4 a cetății, conduse de modelul internațional Magda Coman, inițiatoarea acestui proiect care își propune să pună într-o cu totul altă lumină persoanele cu dizabilități.
Fiecare model va fi însoțit de una dintre vedetele prezente în această ediție a Feeric Fashion Week. Vor defila alături de modelele în scaune cu rotile Anama Fereira, președintele Anama Models din Argentina, top modelele internaționale Dayana Reeves din Franța și Elena Tretyakova din Ucraina, stilistul Hanzhi din Milano, vedeta TV Andrea Garmendia din Argentina și o parte dintre ambasadorii Feeric din acest an.
Prima seară de gală la Alba Iulia programează cinci prezentări de modă pe pasarela de la Poarta 3. Caresta Bags, brand cunoscut deja de public din ediția precedentă, va prezenta o colectie de accesorii din piele. Compania din spatele acestui brand este în Alba Iulia iar toate produsele Caresta sunt confecționate din piele naturală, produse manual în procent de peste 60%.
Colecția Mariei Nastacă va continua șirul prezentărilor din Gala Feeric, fiind cea de-a patra colecție a designerului. Colecția are un concept unic de eleganță prin îmbinarea spiritului rafinat și a atitudinii puternice, cu un stil unic, opulent, dar totodată senzual și dinamic.
Irina Zgâia va prezenta apoi o colecție minimalistă în culoare, cu mult alb, bej și crem, îndrăzneață în forme și descrisă ca un amalgam de conflict și armonie.
Ioana Călin „coboară” pe pasarela Galei Feeric o colecție desprinsă din poveștile cu prințesei, inspirată din rochițele pentru păpuși pe care designerul le cosea în copilărie.
O colecție specială, formată dintr-o selecție a unor designeri români, va fi închegată de A for A, multibrand store-ul din Sibiu, prezent în multe ediții ale Feeric Fashion Week.
Prima seară a festivalului din Alba Iulia se încheie cu un after-party în Social Pub, petrecere cu acces liber.
A doua zi de Feeric Fashion Week la Alba Iulia debutează cu o prezentare individuală la mare înălțime, la propriu. Criccs va prezenta colecția „The Beautiful People” deasupra orașului, pe acoperișul unei clădiri celebre din zona centrală.
Colecția se adresează persoanelor lipsite de teamă, reprezentând spiritul liber, care trăiește fără reguli.
Cea de-a doua seară a Galei Feeric va aduce pe pasarela de la Poarta 3 alte cinci colecții semnate de designeri străini și români. Designerii argentinieni Eduardo Perez și Diego de Biase, vor prezenta în premieră o nouă colecție, si au ales Alba Iulia pentru a-și lansa la nivel internațional brandul Ocantos.
Apoi, Ciprian Crăciun va prezenta în Gală o colecție destinată bărbaților sub brandul Spencer, ca apoi să revenim în Argentina, alături de designerul Pimpi Smith. Colecția de genți plic ca și accesorii de lux creată de designerul argentinian se distinge prin utilizarea pietrelor și cristalelor, fiind inspirată din tumultuoasa viață a Mariei Eva Duarte, cunoscută de noi toți sub numele de Evita Peron.
Adriana Timofti vine în fața publicului din Alba Iulia cu prima ei colecție, restrânsă, cu adânci inspirații tradițional românești, tema centrală fiind nodul sacru regăsit în lucrările lui Brâncuși. Iar partea a doua a colecției formată din selecții ale designerilor români, prezentată de All for Art, va întregi a doua seară de Gală la Alba Iulia.
Ambele Gale Feeric vor fi prezentate de vedeta TV Cosmina Păsărin. Cosmina este amfitrionul ediției din acest an al Feeric Fashion Week iar toate evenimentele din festival vor fi prezentate de către ea. Alături de Cosmina, de-a lungul celor două zile de festival, la Alba Iulia vor sosi multe vedete și personalități reprezentative pentru lumea internațională a modei.
Starul TV Andrea Garmendia, președintele celei mai importante agenții de modele din Argentina, Anama Ferreira, jurnaliștii de modă William Arlotti de la Le Fashion Post din Paris și Charin Chong de la Peplvm Magazine din Paris. La Moda Channel din Barcelona este reprezentată de Gianmarco Boccacio iar Raul Keil de la prestigioasa revistă Schon Magazine din Londra întregește lista invitaților de la Alba iulia. Pe lângă aceștia, designerii de peste hotare, alături de cei români și de Ambasadorii Feeric vor fi protagoniștii ediției din acest an a Feeric Fashion Week.
Luni, Feeric Fashion Week se mută pentru câteva ore la castel. La Castelul Jidvei, unde sub bagheta Dianei Pavelescu invitații vor afla care sunt soiurile românești cu o istorie de peste 3 000 de ani, care este cea mai întinsă podgorie din Transilvania sau cine sunt cei care duc an de an vinul la un alt nivel al calității. Evenimentul se numește The Heritage și este realizat în colaborare cu Jidvei, partenerul principal al Feeric Fashion Week.
Feeric Fashion Week este un eveniment susținut de Primăria Municipiului Alba-Iulia. Ediția din acest an a Feeric Fashion Week este organizată în parteneriat cu Jidvei.

Related posts

Agraria își deschide porțile, din nou, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

Robotul umanoid InMoov se întâlnește cu vizitatorii Bucharest Technology Week

Stefana Muresan

Cities of Tomorrow

Transilvania Business

Karpatia Pony Show, 3 zile de spectacol intens

Stefana Muresan

CNAIR va concesiona spațiile de servicii de pe A1 Sibiu-Deva. Stații de încărcare pentru vehicule electrice și alte facilități

Papuc Irina

The 6th MYS Superyacht Awards Ceremony

Ionut Oprea

Cluj-Napoca va fi gazda celui mai important eveniment despre inovația urbană

Ionut Oprea

Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020

Transilvania Business

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Stefana Muresan

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

Expoziţie de ambarcaţiuni şi rulote la Romexpo

Stefana Muresan

Electrogrup a modernizat stațiile de transformare din Tășnad și Ocna Mureș

Nora Dumitrescu

Complexul muzeal Horea, pe lista investițiilor CJ Alba

Stefana Muresan

AWAKE lansează a treia ediție ARTDOOR și competiția de proiecte de instalații arhitecturale de mari dimensiuni

Stefana Muresan

Mobilitatea urbană sustenabilă, dezbătută la Iași în cadrul PRIA Urban Mobility Conference 

Ligia Voro

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul?

Reabilitarea Parcului Unirii din Alba Iulia intră în licitație; contract de 3 mil. euro

Stefana Muresan

Din iunie, zboruri Cluj-Bucureşti cu Blue Air

Transilvania Business

Pro Business Together

Stefana Muresan

WORK IN MOTION. A workforce mobility conference: mobilitatea angajaților, un element cheie în strategiile companiilor

Stefana Muresan

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj, la adunare generală a ACI Europe

Stefana Muresan

Apelul de proiecte 2.1.A – Microintreprinderi se deschide in februarie

Transilvania Business

Meat&Milk, ediția a VI-a

Tirdea Ionut

Despre responsabilitate socială și sustenabilitate, la cea de-a 7-a ediție a CSR OVERVIEW 2019

Papuc Irina

Leave a Comment