Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BN | Zona IT, preferată de elevii bistrițeni

Printre preferințele elevilor s-a numărat domeniul IT
Un studiu realizat de Samsung Electronics România scoate în evidență faptul că elevii bistrițeni sunt interesați de meseriile din domeniul tehnologiei informației.
Samsung Electronics România a realizat un studiu cu un eșantion de 4000 de elevi din vestul și nordul țării. La cercetare au participat și trei licee din Bistrița-Năsăud: Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Grupul Școlar „Grigore Moisil” și Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud.
Potrivit studiului, majoritatea elevilor au abilități de administrare și aritmetice, însă le lipsesc de cele mai multe ori abilitățile artistice. Acestora le plac, de asemenea, activitățile care presupun respectarea ordinii, rutinele și adoptarea unor standarde clare (25% dintre elevi au aceste trăsături de personalitate).
„Elevii din Bistrița-Năsăud sunt foarte interesați în principal de meserii din domeniul tehnologiei informației (21% dintre elevi au ales meserii ca programator sau inginer de sistem). În topul alegerilor lor sunt și meserii ca: actor (12,1%), avocat (9,7%) și manager (5,9%)”, mai arată studiul.
Scopul cercetării a fost acelea de a afla care sunt profesiile pe care elevii români și le doresc, dar și cele pentru care aceștia sunt potriviți din punctul de vedere al personalității lor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HD | TOP TECH - Investiţie în oameni, calitate în afaceri

Articolul următor

BH | Investiţie pentru wireless în Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share