Eveniment Importate

Arhitectura, factor cheie in evolutia oraselor

”În timp ce omenirea construiește să dureze, natura construiește să evolueze” – fondator Bionic City. Arhitectura este unul dintre factorii cheie în evoluția marilor orașe ale lumii, iar dezvoltarea și schimbările constante ale cerințelor locuitorilor sunt unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă arhitecții pentru realizarea noilor clădiri.

 

„Astăzi avem nevoie ca toți arhitecții să țină pasul cu evoluțiile și evenimentele la nivel mondial și să lucreze alături de cercetători și practicieni dintr-o gamă largă de discipline, incluzând dar fără a se limita la științele vieții, prin mijloace care să asigure faptul că proiectele lor pot ajuta, nu împiedica oamenii și planeta”, consideră Melissa Sterry, fondatorul Bionic City din Marea Britanie, una dintre companiile lider la nivel mondial în explorarea potențialului biometriei, biotehnologiei și al biologiei în construirea noilor orașe.

Cunoscută drept o autoritate mondială de conducere în domeniul științei și tehnologiei, Melissa Sterry este speaker în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului Architecture Conference&Expo ce are loc în 6 octombrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, unde va vorbi despre viitorul orașelor și modul în care natura poate influența dezvoltarea și proiectarea acestora.

 

Viitorul în arhitectură:Capacitatea clădirilor și a infrastructurii de a sesiza schimbările de mediu

 

Una dintre calitățile companiei pe care o conduce, Bionic City, este dată de capacitatea clădirilor și a infrastructurii de a sesiza schimbările de mediu precum incendiile, erupțiile vulcanice, inundațiile și sistemele de furtună. „O calitate primordială a Bionic City ar fi capacitatea clădirilor și a infrastructurii de a sesiza schimbările de mediu. La sesizarea acestor schimbări de mediu și a celor sociale, clădirile ar răspunde în mod corespunzător. În acest sens, orașul ar cuprinde arhitectura în simbioză cu cetățenii, infrastructura, biota și abiota.”, declară Melissa.

Pentru o înțelegere cât mai clară a cerințelor pe care generațiile actuale le au și, ulterior, pentru îndeplinirea acestora, arhitecții și birourile de arhitectură sunt nevoite să-și îndrepte atenția înspre toți posibilii factori ce pot influența dezvoltarea orașelor.

 

Proiectele arhitecților, premiate la Gala Premiilor în 6 octombrie

 

Arhitecții români își pot înscrie proiectele până în data de 10 septembrie la Competiția de proiecte Architecture Conference&Expo la cele 7 categorii premiate precum Proiecte pentru comunitate, Proiecte de restaurare, conversie, regenerare urbană și patrimoniu cultural, Cel mai îndepărtat proiect de casă realizat de către un arhitect român, Casa inteligentă, Proiectul de debut, Clădirile anilor 1990 – 2010, Proiecte realizate de studenți-arhitecți-sponsored by Alukoenigstahl.

Juriul format din arhitecții Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Director BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Șerban Studza (Director Prodid) și Adrian Cancer-Zeana (Fondator Square One Studio) vor analiza proiectele înscrise în cadrul Compeției de proiecte.

 

Climatul urban pentru noile generații, la Architecture Conference&Expo

 

Impactul tehnologiei în arhitectură, transportul public urban, clădirile verzi, siguranța în arhitectură sau spațiile publice și rezidențiale sunt doar câteva dintre temele de discuție abordate în cadrul Architecture Conference&Expo din 6 octombrie.

Peste 15 speakeri din țară și din străinătate precum: Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects), David Cash (Preşedinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Attila Beer (Administrator Alukönigstahl), Benedek Jozsef (Profesor Babeș-Bolyai University), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Iulian Pădurariu (CEO Pony Car Sharing), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Adina Moldan (Independent Researcher Atelier Moldan) vor susține prezentări și dezbateri. Evenimentul fiind moderat de Șerban Țigănaș (Președinte Dico și Țigănaș), iar înscrierile în cadrul Competiției de proiecte, dar și a evenimentului, se realizează pe site-ul oficial www.architectureconf.ro.

Related posts

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

GastroPan 2016

Transilvania Business

AB | Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Transilvania Business

Specialiștii EY România prezintă noutățile și provocările vamale din 2019-2020

Stefana Muresan

P3 Logistic Parks, refinantare de 1,4 miliarde de euro

Transilvania Business

VIDEO, FOTO: Transilvania Open 4 Business 2017 – Ce vor investitorii români şi străini

Tirdea Ionut

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

MYS 2020: A Superyacht Industry Support Show

Ionut Oprea

Bilanţ european: România numără banii pierduţi de la Uniunea Europeană

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

SALONUL IMOBILIAR BUCUREȘTI: PESTE 10.000 DE APARTAMENTE

Ionut Oprea

Elita brandingului internațional vine, în premieră, în România

redactia

Conferinţa internaţională “Influenţa invizibilă”; Kevin Hogan: “Fără oamenii de vânzări, Planeta ar sta pe loc”

Stefana Muresan

Meat & Milk 2016, Workshop Ferma: Cine scoate de sub blestem, fermierul român?

Travel Smart Forum Cluj 2017. Marketing și travel la un loc

Tirdea Ionut

CEO CONFERENCE – SHAPING THE FUTURE: SLOWBALIZATION – HOW TO REDESIGN THE ORGANIZATION OF THE FUTURE

Stefana Muresan

Oradea va fi pentru șapte zile „Orașul Faptelor Bune”

Traian Dan

Adopta o mama!

Stefana Muresan

Eveniment online: Bioeconomia și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Ligia Voro

AUTOMOTIVE EXPO & B2B MEETINGS 2021: Physical & Virtual

redactia

Mâine are loc la Cluj-Napoca cel mai mare eveniment de leadership feminin din România

Stefana Muresan

IAA 2017: Continental organizează patru competiții pe tema tendințelor în mobilitate

Stefana Muresan

UNTOLD, marele câștigător la European Festival Awards 2015

Transilvania Business

Leave a Comment