Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul ARCON preluat de Hirsch Porozell

Grupul ARCON din Sfântu Gheorghe, unul dintre cei mai importanți jucători din zona producției de hidro și termoizolații din România, anunță cesionarea fabricilor sale de polistiren din Sfântu-Gheorghe și București, companiei Hirsch Porozell SRL, membră a grupului austriac HIRSCH Servo AG. Tranzacția este supusă aprobării Consiliului Concurenței.

 

”Pentru orice companie care dorește să fie performantă pe piața românească de polistiren, în contextul actual al pieței, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie națională de vânzări, cu prețuri competitive, indiferent de distanța față de clienții noștri, cu doar două fabrici. Sunt convins că prin această achiziție Hirsch Porozell, care deține facilități de producție în Cluj și, de curând în Timișoara, va avea o acoperire națională și va putea să-și consolideze poziția pe piață” declară Ioan Titeiu, director general al Grupului ARCON.

 

ARCON dorește să rămână un punct de reper important pe piața materialelor de construcții din România, urmând să-și concentreze eforturile pe core business-ul companiei, producția de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri.

 

”În viitor dorim să ne consolidam poziția pe piața hidroizolațiilor, atât la nivel național cât și regional, să acordăm un plus de atenție facilităților de producție de vopsele și tencuieli decorative, dar și să acționăm în domeniul investițiilor imobiliare” precizează Ioan Titeiu.

 

ARCON a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, înregistrănd un profit brut de circa 2 milioane de euro. Pe lângă activitatea de pe piața autohtonă, ARCON este prezentă cu brandul de membrane ARCO pe piețe externe, precum Grecia, Bulgaria, spațiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria etc.

 

ARCON a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. ARCON este principalul furnizor din România de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații, deținând totodată și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arhitectura, factor cheie in evolutia oraselor

Articolul următor

Aeroportul Iasi este certificat international

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share